Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki császárral szült annak...

Aki császárral szült annak hogyan alakultak a dolgok a császár előtt?

Figyelt kérdés

Mi volt az ok, hogy császár lett a vége, melyik kórházban történt, mennyit vajúdott előtte?

Köszi, hogy elmesélitek.

2009. júl. 15. 10:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem 51, hanem 41
2009. júl. 15. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem szültem,elég fiatalka vagyok még azthiszem,de körülöttem sokaknak császár lett a vége.

Például:

Egyik legjobb barátnőm: rátekeredett a köldökzs a lánya nyakára(már a szülőcsat.-ban volt úgy nyomták vissza)

Egyik kerianyumnak: elővigyázatosságból,mert az első terhességénél magas volt a vrnyomása(első unokatesóm meg is halt agyvérzés miatt)

Kerianyum: a fiának túl rövid volt a köldökzsinórja,ezért muszáj volt...

Másik barátnőm: nem tágult,már 15 órája szenvedett amikor azt mondták elég...

2009. júl. 15. 12:07
 13/20 anonim ***** válasza:
Nálam a szülés burokrepedéssel indult, de a magzatvíz meconiumos volt. Előző nap voltam POSE-n, nézték a vizeletben a fehérjét is, de még minden rendben volt. Aztán a kórházba érve oxitocint kötöttek be, de 14 óra alatt is csak 2 ujjnyira tágultam. Közben katéteren keresztül mosták át a magzatvizet a fertőzés elkerülése miatt. A fájások közben a baba szívhangja enyhén romlott, ezért a doki EDA-t javasolt, ami megváltás volt mindkettőnknek: neki visszaállt a normál szívhang, én meg kicsit tudtam pihenni. Végül a 20 órában többszöri manuális méhszájtágítás után sem jutottunk sokkal előrébb, és a kezdődő tolófájások alatt a magzati szívhang romlása miatt végül elrendelte az azonnali császárt. Végül 9/10-es (5 perces érték: 10/10) Apgarral jött a világra. Sajnos a szülés alatt mindketten megfertőződtünk egy kórházi bacival (nyitott méhszájból fél napig kilógó katéterrel nem volt nehéz), úgyh' a baba az intenzíven volt 9 napig (a fertőzés csak a harmadik napon derült ki), de nagyon profin kezelték, és makk egészségesen hoztuk haza. A császár sem okozott semmi gondot, aznap este már lépcsőn mászkáltam. Pécsi vagyok egyébként.
2009. júl. 15. 12:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Ikreket vártam,

a 37.héten beindult a szülés.

Otthon elfolyt a magzatvízem, a nagybátyám bevitt a

kórházba (uzsoki),a

kisfiam keresztbe fordult, a kislányom pedig harántfekvéses volt, a kisbabák elhelyezkedése

miatt lett császár. 1óra alatt előkészitettek

és toltak is a műtőbe, EPD-s érzéstelenítést

kaptam, csak annyit éreztem, hogy "matatnak"

bennem.A kisfiú 2300grammal, 9/10 agaparral,

a kislány pedig 2200grammal, 8/9 agaparral született.

6 napot töltöttünk a kórházban, csak jó emlékeim

vannak a szülésről.Mostanra, már 3 hónapossak

behozták a lemaradást, a fiú: 6,5 kiló,a lány:5,5 kiló:)

2009. júl. 15. 13:19
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapja császároztak a Sote I. női klinikán.

36+5 naposan 4190 g-ra becsülték a babát. Teltek a hetek, mégcsak egy jóslóm sem volt, eljött a 40 hét, teljesen zárt voltam. Még egy hét múlva sem volt semmi, szintén teljesen zárt voltam, a hasam meg csak nőtt. Végül a dokim egy másik orvossal összeült és megkérdezték, hogy mit szólnék egy császárhoz. Nagynak találták a babát, engem meg túl kicsinek, és mivel semennyire sem voltam nyitva másnapra kiirtak műtétre. !180 g-mal született a lányom. Semmi gondom nem volt a császárral.

2009. júl. 15. 14:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
15 hónapja császároztak a Barossban, este 6-tól voltak fájásaim, éjfélre be is mentünk a kórházba, bő két ujjnyira voltam nyitva, közölték szülünk, majd kicsit vajúdtam, már majdnem meglett a baba mikor láttam, hogy dokik serege érkezik, és vizsgálgatnak, kiderült leesett a baba szívhangja, műtőbe kerültem azonnal, 03:44-re megszületett babám, egészségesen, nem volt a nyaka körül a köldökzsinór, mai napig nem tudni miért volt a rossz szívhang, de sztem a doki a biztonság kedvéért császározott meg, akkor traumaként éltem meg, azóta nagyjából elfogadta a tényt, és végül is örülök, hogy egészséges a babám, mondjuk nem tudni mi lett volna, ha nem császároznak meg...
2009. júl. 15. 14:45
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én rendes szülésre készültem, fájások itthon kb reggel 6-től du 2-ig, kórházban még 7 óra 9-ig, aztán tolófájások, elkezdtem nyomni, de nem fordult be a baba feje, igy lett császár.
2009. júl. 15. 21:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja visszatérve (előző vagyok), ha már a szülőcsatornában van a gyerek, én úgy tudom, nem császároznak, akkor van, hogy kinyomják belőled, vákumoznak, bármi. Téged vszleg ezért nem akartak császározni, mert annak olyankor már sokkal nagyobb a kockázata.
2009. júl. 16. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmnek már a szülőcsatornában volt,de rá volt tekeredve a zsinór a kislány nyakára,vissza kellett nyomni és egy szép nagy vágással kicsászrozni a 18 éves barátnőm hasából...illetve méhéből,bocsánat.Elég durva volt ahogy elmesélte.Szerencsre a 2. könnyen,hüvelyi úton megszülethetett:)

Szóval van kivétel(persze ez szélsőséges)...

Egy sokadik válaszoló:)

2009. júl. 16. 16:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első császár azért volt, mert lázas voltam, el volt színeződve a magzatvíz, nagyon magas volt a baba pulzusa, gyorsan ki kellett venni. Mint utólag kiderült, streptococcus fertőzésünk volt. Ja, és 4070g volt és 55 cm.A második császár már eleve esélyes volt az első miatt. A méhszájam zárva volt, a baba feje nem volt rendesen befordulva, és a vérnyomásom is erősen ingadozott, úgyhogy a kiírt nap előtti napon megcsászároztak. Én nem bánom, hogy mindkettőt császárral szültem.
2009. júl. 31. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!