Aki császárral szült annak hogyan alakultak a dolgok a császár előtt?
Mi volt az ok, hogy császár lett a vége, melyik kórházban történt, mennyit vajúdott előtte?
Köszi, hogy elmesélitek.

Anyai nagyfokú rövidlátás, nagyméretű baba. A 38. héten 4000 grammra mérték, majd rá másfél héttel 3600 grammal született. A retinaleválástól tartott az orvosom. Amíg ki nem derült, hogy "túl nagy" a baba, a hüvelyi szülés mellett volt.
SOTE I. volt, programozott császár, így nem engedtek vajúdni. Igaz, a 39+3 héten még csak egy ujjnyira voltam nyitva.
Miért kérded?
CSak érdekel, hogy mik azok az okok, amelyek miatt császároznak.
Sosem kérdeztem rá a dokimnál, de a szülésznő már vitt volna a műtőbe, mert valamin veszekedtek, a dokim viszont azt mondta, hogy nem, a hasamra feküdt és kinyomta a babát, mikozben én fájások nélkül nyomtam. Már le volt esve a baba szívhangja 60ra jó ideje és nem voltak tolófájásaim, megakadt a baba. Nem igazán emlékszem mi történt.
Igazából arra vagyok kíváncsi hol mennyire bízzák a természetre a dolgot, meg ha esetleg van vlkinek hasonló sztorija, mint az enyém, talán megértek sokmindent a szülésemmel kapcsolatban.

Szia!
Nekem így alakult:
Este 11-kor kezdődtek a fájások, reggel 7-kor burkot repesztettek, 10 után kezdett leesni a babám szívhangja a fájásoknál ezért lett császár. Kiderült 3-szor volt a nyakára tekeredve a köldökzsinór ezért nem tudott "kibújni". Én hálás vagyok az orvosomnak, hogy ilyen gyorsan és helyesen cselekedett... ki tudja milyen baj történhetett volna...
14 hós kislány anyukája

Őszintén szólva, nekem az volt az érzésem, hogy az orvosom kifejezetten örül, hogy császár lett. Hogy miért, arra csak tippelni tudok. Én őt amolyan túlaggódósnak ismertem meg (más kismamák történetei is alátámasztják ezt), s szerintem tartott attól, hogy az erőlködésnek következményei lesznek. Kövezzetek meg, de én ma már örülök annak, hogy így alakult. Dévényre járunk, s látom a sok oxigénhiányos babát, hallom a születéstörténeteiket, s "boldog" vagyok, hogy mi méhen belüli rossz fekvéssel (a 4D ultrahangos már a 20. héten, majd a 32.-en is említette, hogy annyira bicskába fekszik a fiam, hogy ebből torna lesz) megúsztuk. Persze engem is elszomorít a győri anyuka esete, de bízom az orvosomban, aki a műtét napján, illetve a következő napon is benézett hozzám, illetve varratszedésre is bejött 4 nap múlva, holott karácsony környéke volt (22-én szültem, 27-én volt varratszedés). Mást úgysem tehet egy kismama.
Első voltam.

Szia!
Nekem a terhesség alatt már szóba került a császár, mert faros volt a babám, és a doki szerint "kicsit nagyobb, mint az átlag". Túlhordtam 2 hetet, amikor is 12 magzatvíz vizsgálat után is még mindig csak 3111 volt a méhszáj, a kisfiam szívhangja viszont leesett. Azonnal toltak a műtőbe. Nem vajúdtam semennyit, és a 42 hét alatt még csak jósló fájásom sem volt.
Én sem bánom, hogy így alakult, semmi hátrányát nem éreztem a császárnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!