Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rettegek a szüléstöl. Mit...

Rettegek a szüléstöl. Mit csinálhatnék, hogy megszünjön ez az érzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem gondoltam bele a szülésbe, amikor bevállaltuk a babát. Akkor még olyan távolinak tünt, hogy nem foglalkoztam vele. Kb. a 4. honaptól kezdtem félni, de mindenki azt mondta, hogy ez majd csillapodik, ahogy egyre nagyobb lesz a baba, többet mozog majd és akkor már várni fogom, hogy megszülessen. Tényleg várom már, hogy végre megfoghassam és lássam, de a szüléstöl egyre inkább félek.

Amitöl a leginkább:

Borzasztóan szégyellös vagyok (a párom elött nem vetközök le még rövidnadrágra se), és szerencsére még a nögyógyász se vizsgált meg soha, de a várakozás során fizikai rosszullét jön rám, attól félek hogy majd le kell vetköznöm.

A másik dolog pedig a fájdalom, ami szülés után is lesz még (gátmetszés helye, varratszedés, aranyér). Ezektöl még hetekig wc-zni se lehet fájdalom nélkül.

Van, hogy nem rágódok ezeken, de ha eszembe jutnak teljesen kikészülök idegileg, sírok,veszekszem mindenkivel, azzal is aki segíteni akar, föként a párommal. Már van, hogy napokig ilyen hangulatban vagyok, szinte már nem is tudok örülni.

Volt már valaki ennyire maga alatt , amikor a legboldogabbnak kellene lenni?

34 hkm

2012. júl. 18. 13:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem én szereztem ezt, de nincs meg a forrás.
2012. júl. 18. 21:24
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi, ebbe minden benne volt :D

Azt még szeretném megkérdezni, hogy a bordásfal és a kötél hogyan segíthet, mert a labdáról már hallottam, de ezekröl még nem.

2012. júl. 19. 12:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem jobb volt kapaszkodni a bordásfal felsőbb fokaiba, fájásnál pedig lentebbre görnyedni.

Én is nagyon nagyon féltem, aztán eljött a pillanat, és folyton ez járt a fejemben: nem én vagyok fontos most, hanem hogy segítsek gyermekemnek életes legfontosabb pillanatában.. 1 éves lesz a közeljövőben:)))

2012. júl. 19. 14:27
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem magánkórházban szülsz, ahol a pénzed miatt bármit megtehetsz, akkor nagyon sajnálom már előre a kórházi személyzetet, akiket keményen meg fogsz szívatni a nemvetkőzök hisztiddel és ki tudja hány szülő nőtől fogod addig az ő segítségüket megvonni, csak mert te nem engeded magad majd megvizsgálni.

Önző egy ember vagy.

2012. júl. 19. 19:17
 15/17 A kérdező kommentje:

Ès ki mondta, hogy nem vetközök? ott sajnos már le kell, bugyiba nehéz lenne szülni, márcsak azért se hisztiznék, hpgy minél elöbb vizsgáljanak meg és mennyenek máshoz ne velem foglalkozzanak.

magánkórházba is fölösleges lenne hisztizni, ott is ugyanugy le kell vetközni

2012. júl. 19. 19:36
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor meg nyugi. Fájni fog, de nem kibírhatatlan. Igazából nem is biztos, hogy neked fog fájni, mert mindenki más és más. De ne hagyd, hogy fektessenek.
2012. júl. 19. 23:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet?hogy zajlott a szülés?
2015. febr. 19. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!