Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, milyen érzés a szülés?

Anyukák, milyen érzés a szülés?

Figyelt kérdés
Még csak 16 éves vagyok, de majd később szeretnék egy kisbabát. :) Viszont ha arra gondolok, hogy meg kell szülnöm, akkor nagyon megijedek. Mennyire, hol fáj? És mennyi idő?

2012. júl. 10. 00:13
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

A hasadban fáj, olyan, mint egy brutális hasmenés, nekem legalábbis olyan volt. Az időtartama változó, lehet egy óra vagy egy nap is, de ezt nem úgy kell általában elképzelni, mint a filmeken, hogy a kismama ezt az időt végigüvölti, hanem először tíz percenként jön egy fájás, aztán öt percenként, igazából csak a legvégén folyik egybe az egész. Aztán a végén ott a baba, aminél szebb nincs a világon.

Szerintem egyelőre ne görcsölj ezen, messze van még.

2012. júl. 10. 00:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más ás más a szülés élménye,ezért nem is érdemes előre parázni.

Van aki iszonyatos fájdalmakról fog mesélni,de ez nem mindenkinél van így.

Ha elfogadsz egy tanácsot,akkor ne akard tudni előre,mert a végén annyira pánikolni fogsz,hogy a félelem miatt nem mersz majd babát vállalni.

Magamról tudom. Én is mindenkit kérdeztem, és sokan olyan fájdalmakról meséltek,hogy totál kikészültem tőle. Képtelen voltam elfelejteni,hogy mivel jár a szülés.

Végül szültem,és hiába szültem könnyedén, szinte fájdalom nélkül,mégis sok rémhír miatt sose mertem több gyermeket vállalni

2012. júl. 10. 00:29
 3/6 anonim ***** válasza:

15 évesen szültem az első babámat (nem volt tervezett, de gondolom kitaláltad) fájdalomcsillapítók nélkül.

Fáj, persze hogy fáj, de mindenki kibírja. A hasban fáj, ahogy már leírták, görcsöl, egyre erősebben (és még akkor is tud nőni a görcsök erőssége, mikor már nem is gondolnád, hogy ez lehetséges).

A nagy fiam 6 óra alatt megszületett, de már másnap azt mondtam, hogy kibírható volt, jöhetne a következő is akár. :)

A második fiam 5 hete született, vele 12 óráig tartott a szülés, ugyanúgy fájdalomcsillapító nélkül, ez már egy kicsit rosszabb emlék maradt, jobban fájt, de már aznap mondtam, hogy jöhet a harmadik. :)

Ne félj, a fájdalom semmi ahhoz az örömhöz képest, amit egyetlen pillanat alatt okoz egy saját gyermek.

20 éves, 2 gyerekes anyuka

2012. júl. 10. 09:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Én magzatvíz szivárgással kerültem be egy hétig tágultam minden nap minden nap délután este görcsök és szép lassan tágulás. Nemtom de nekem azok a görcsök jobban fájtak mint maga a szülés. Mikor már 2percenként jöttek a hasamba a görcsök akkor már 4 ujjnyi volt a tágulás. Rövidek voltak a fájások ezért komplikációk léptek fel. meglehetősen fáj de érzéstelenítőt csak a gátamba kaptam mielőtt metszettek. annak ellenére szerte szét repedtem rengeteg vért vesztettem, és fél órán át varrtak. de mondom én komplikált eset voltam. ne úgy képzeld el h egy leányálom. én is paráztam tőle nagyon. mert sok rosszat hallottam de kibírható volt mindezek ellenére egy jó darabig nem fogok mégegyszer szülni. nálam maga a szülés amit a szülőszobán töltöttem hajnal 2-fél5ig tartott gyorsan megvolt ha nem nézzük az egy heti kínlódást. nem lehet rá felkészülni előre akárki akármit mond minden ezzel van tele h fel lehet készülni én is próbáltam h mégis mit várjak milyen lesz mindenki más minden szülés más, mindenkinek más a fájdalom küszöbe. a hisztisebbek epidurált kérnek amit itt nálunk nem is adnak mondván nem kell hisztizni nem fáj az annyira. Az egyik szobatársam akart kérni de nem kapott.... sztem sem fáj annyira kibírható meg utána a lábadozás is meg ha viszik szoptatásra a kicsit nekem már reggel 6kor hozták azt sem tudtam hol vagyok mert aludtam na nefélj ha fordulni kell vele valamiért nem fáj semmi sem. Ha begyógyulnak a varratok is akkor szépen kopnak az emlékek is.... vagyis h mennyire fáj.

tehát mégegyszer mondom fölösleges nagyn utána járni mert csak beparázol úgysem olyan lesz mint ahogy elképzeled!

2012. júl. 10. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem este 8kor elfolyt a magzatvizem, akkor még nem érzetem semmit! Utána fél órára rá nagyon enyhe menstruációs görcs szerűt! Aztán úgy a 10perces fájások környékén kezdtem el azt érzeni, h ez már olyan mint amikor nagyon nagyon fája pocim mikor menstruálok! Persze nem pont ugyan azt érzed, de hasonlót! Nekem úgy az 5-3perces fájások voltak olyanok, amik már fájtak, de elviselhető volt! Sétáltam folyamatosan! Aztán a szülésznő elküldött a zuhanyzóba, ahol a nagyon gyorsan jöttek már a fájások, na az nagyon fájt! Úgy tudnám leírni, hogy delérium állapotba kerültem, már szóltam a dokinak, h szedje ki, mert nagyon rossz, erre kiderült, h kezdődnek a tolófájások! Na akkor felfeküdtem az asztalra, nem is emléxek a dologra, annyira intenzív és gyors volt minden! Összegyűjtöttem az energiám és egyszer csak szóltak, h üljek fel, mert itt a kislányom! 01:15kor már fogtam a kezemben! Okosan ki van találva az agy! Nem kell a szüléstől félni, rá már pár napra alig emlékeztem az egészre! Most pedig már szinte egyáltalán nem! Pedig a lányom 18hetes! :) Tehát 5óra alatt megszültem a lányomat és ebből talán 1-2óra volt ami kellemetlen volt, de kibírható! Én azt gondoltam, h sose tudok majd megszülni, nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, de tényleg kibírható volt! Ha belegondolsz szinte minden nő meg tudta eddig szülni a gyerekét és túlélte! :)

2012. júl. 10. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Életem egyik legszebb élménye, már holnap délután visszamennék szülni, ha úgy esne a dolog.

Én bebeszéltem magamnak, hogy könnyen fogok szülni és végig nevetem az egészet. Fájdalom nélkül tágultam, végig nevettem, aztán 22 perc alatt megszültem a babát. Inkább nyomásokat éreztem, a fájdalom nem volt vészes, lefoglaltam magam azzal, hogy 5 mp-ig beszívtam a levegőt, 3 mp-ig bent tartottam, 5 mp-ig kifújtam. Néha azon nevettem, hogy elfelejtettem, hogy melyiknél járok.

2012. júl. 11. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!