Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokszor látom hogy a babát...

Sokszor látom hogy a babát még a kórházban a rokonság szájon-arcon puszilja. Nem veszélyes ez rá nézve?

Figyelt kérdés
Nem kaphat el semmit a felnőttektől? Még nincs nagy immunrendszere. Persze az apa az más.
2012. júl. 16. 13:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Felénk is úgy van a kórházban,hogy a látogatók nem jöhetnek be a kórterembe és a babát nem lehet kivinni a látogatókhoz.Én itthon egy darabig nem engedtem puszilgatni és fogdosni akicsit.
2012. júl. 16. 22:00
 12/24 anonim ***** válasza:
Hát én már soha-soha nem engedem az ilyet. Nagyfiam 4 éves. amikor ő kicsi volt, ahogy hazahoztuk, anyósomék csokolgatták ahol érték. Iszonyatosan meglepődtem, barbárságnak tartom az ilyet. És egyszer csak 2 éves volt mikor elkapott vkitől herpesz vírust és a kórházban kötöttünk ki. Egy hétig infúzión volt, mert a szája teli lett fehér hólyagokkal, a nyelve is és a torka is. Nyelni sem tudott. Szőrnyű volt. Előtte is mindig szóltam, hogy sztem nem kellene szájon csókolgatni a gyereket, de tojtak rá. Mikor ez a kórházas eset megtörtént mint egy hárpia ellentmondást nem tűrően kijelentettem, hogy ha még egyszer meglátom, hogy vki szájon puszilja a gyerekem, akkor nem fogom többé még a találkozást sem engedni vele. Vegyék már észre, hogy annak a pici szervezetnek mekkora bajt okozhatnak. Most a 2. babámat szülöm két héten belül, de most már sokkal határozottabb anyatigris vok, sok mindent előre rendszabályoztam, mert a gyerekeim érdeke az első, nem a nyalhatnékfalhatnék meg a baba húzása nyúzása, nem játéktárgy, hanem egy élő ember.
2012. júl. 17. 00:09
 13/24 anonim ***** válasza:
6%
Most nem azért, de nem véletlen, hogy régen az volt a szokás, hogy anyukát ki sem engedték a házból a gyermekágyi időszak alatt (6 hétig), a komatálat meg csak úgy hopp beadták az ablakon vagy az ajtón, mintha anyuka pestises lenne. De nem azért, mert nem voltak kíváncsiak a gyerekre, vagy tojtak a mamára, hanem már ők is tudták, hogy nem jó, ha rögtön százan letámadják az újszülöttet. Én biztos, hogy nem fogom engedni a rokonokat, nagyszülőket, barátokat legalább két hónapig a gyerekem közelébe se. Nem azért, mert gonosz vagyok, hanem mert nem hiányzik egy jó kis fertőzés. Van, aki szerencsés, megússza, de sok olyat hallottam, hogy a baba fertőzést kapott a vendégektől és a kórházban kötött ki. Nekem ez nem hiányzik.
2012. júl. 17. 09:03
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
:) Kedves utolsó,tegyél így ,és kívánom hogy ha lesznek majd unokáid,te is csak 2(!)hónaposan láthasd! :) Az ésszerű arany középút nekem szimpatikusabb!
2012. júl. 17. 12:19
 15/24 anonim ***** válasza:
Azért ne essünk át a ló túloldalára. Egy nem betegtől még egy újszülött sem fog elkapni semmi fertőzést, szóval persze, nem kell szájon csókolgatni egy gyereket, de attól a rokonság még megnézheti, megfoghatja. Ahol tiltják, azért tiltják, mert félnek attól, hogy bármi baja lesz a kórházon belül, ugyanis egy nozokominális fertőzésért az intézményt terheli a felelősség, nem vizsgálgatják, egy igénytelen ápolónőtől (azért ha nyitott szemmel jártok, láthatjátok, nem minden ott dolgozó tiszta ám egy kórházban) vagy a nagyitól lett beteg a gyerek (már ha az lett, de nem lesz az).
2012. júl. 17. 12:34
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk meg van beszélve a rokonsággal, meg úgy is szokás, hogy nem tolakodnak a gyerek 2-3 hónapos koráig. :) Persze apuka, nagymama jöhet, de a túl sok látogató azért nem jó, szerintem. Pláne, hogy eleinte inkább csak alszik a baba, akkor meg csak zavarnak, meg úgysem látnak belőle sokat.
2012. júl. 17. 13:05
 17/24 anonim ***** válasza:
Kedves 14! Nálunk ez már lebeszélt dolog. :) Szóval nem a család akar nyomulni, és én meg visszatartom. Ráadásul apósomék nagyon messze laknak, és ki is jelentették, hogy csak a keresztelőre lesznek hajlandók hozzánk utazni. Szóval ebből nálunk nincs gond. Az én szüleim, meg úgyis jönnek segíteni, persze az más dolog, de hogy mondjuk a munkatársaim itt álljanak az ajtóban az egy hetes gyerekem fölött, azt mondjuk nem tartom egy opciónak. Tuti nem fogom engedni, hogy jöjjenek. A barátok meg vannak olyan tapintatosak, hogy nem is akarnak ránk törni eleinte. Aki meg nem annyira tapintatos, annak meg majd megmondjuk, hogy még ne jöjjön. Meg fogják érteni. Úgyhogy igenis azt mondom, hogy a gyerek két hónapos koráig látogatódömping maradjon otthon. Bírják ki. Ez van.
2012. júl. 17. 13:11
 18/24 anonim ***** válasza:
Kedves 17.mindennel egyetértek,csak a nagyszülős dologgal nem!Én a szüleimmel szoros-baráti-és napi kapcsolatban vagyok :) De már látom,csak erősen fogalmaztál kicsit :) a gyermekágyi időszakot távolabbi rokonságnak,barátoknak pedig illik betartani,és nálunk be is tartották.A szájra puszi pedig eleve nem játszik,csak szerelmesként az egész családban.
2012. júl. 17. 13:23
 19/24 anonim ***** válasza:
Igen erősen fogalmaztam. :) De nem azért nem jönnek mondjuk anyóspajtásék, mert el vannak tiltva, hanem mert nem is akarnak. Így nálunk ebből nem igazán van vita. Meg anyósomék amolyan maguknak való emberek, nagyon vidékiek, nem igazán rajonganak az utazásért, még ha unokáról is van szó, akkor sem. Nincs bennük vágy, hogy naponta itt legyenek és tutujgassák a gyereket. Egyszer megnézik, meg kapnak róla képet, nekik ennyi elég. Majd ha nagyobb lesz, leutazunk mi. Ők ilyenek, ez van.
2012. júl. 17. 13:43
 20/24 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a 19. vagyok, ki kellett volna írnom, hogy OFF.

A kérdésre visszatérve, szerintem kisbabát agyon puszilgatni azért sem jó, mert ilyen vírusok, mint herpesz, aphta, szájpenész, stb. pont így terjednek a legjobban. Bőrön keresztül is bejutnak a babába, ami egyrészt azért rossz, mert újszülötteket még nehezebb kezelni, másrészt meg ha egyszer belekerült, akkor többet onnan ki nem jön. Én nem hagynám, hogy mindenféle emberek agyon puszilgassák a gyerekemet. Pláne, amíg még gyenge az immunrendszere. Mint írtam, mindig vannak kivételek, meg szerencsések, akik megússzák, de én nem bíznám a vak szerencsére azért.

2012. júl. 17. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!