Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokszor látom hogy a babát...

Sokszor látom hogy a babát még a kórházban a rokonság szájon-arcon puszilja. Nem veszélyes ez rá nézve?

Figyelt kérdés
Nem kaphat el semmit a felnőttektől? Még nincs nagy immunrendszere. Persze az apa az más.
2012. júl. 16. 13:04
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Én kétszer szültem,de soha nem láttam még ilyet!Komolyan!Pedig mindenféle emberek voltak...
2012. júl. 16. 13:12
 2/24 anonim ***** válasza:
Érdekes! Nálunk a kórházban senki nem veheti fel újszülötett csak az édesanya, senki nem érhet hozzá, tilos még csak megsimogatni is... :( Ez a másik véglet.
2012. júl. 16. 13:15
 3/24 A kérdező kommentje:
Nekem is furcsa, és ez lenne a normális hogy tiszteljük azzal hogy nem fertőzzük meg. Vagy az anyatejjel kap valami védettséget a bacik ellen?
2012. júl. 16. 13:25
 4/24 anonim ***** válasza:
79%

Felénk a kórházban a babát csak a csecsemős,a gyerek orvos,meg az anyuka foghatja meg,csak üvegen/tv-n keresztül láthatják a babát,a babás szobába pedig csak akkor mehet be a rokonságból akárki-ide értve az apukát is! ha nincs bent baba! A babás szobából is csak a csecsemős viheti ki a babát,az apukának az ajtóban sem szabad még csak egy röpke másodpercre sem oda adni,de még csak 1 légtérben sem lehetnek a babával a rokonok,míg "ki nem adják" a babát haza menetelkor.

Ez mind azért van,mert a babák immunrendszere még fejletlen!

Én a szájra puszit alapból nem csípem,sem akkor amikor nagyobb a gyerek,sem akkor,amikor pici baba!

Üdv: 3 lányos,10hkm

2012. júl. 16. 13:36
 5/24 anonim ***** válasza:
63%

Szent JÁnos kórház, Budapest, bárki bejöhet a 6 ágyas kórterembe, ahol a picivel vagy.

Férjem ott volt reggeltől estig, első nap jöttek Anyuék látogatóba, ölelgették, ringatták csókolgatták az 1 napos gyereket.

Másnap jöttek anyósák, dédiék, úgyszint mindenki megfogta tutujgatta.

3. nap jött főnök asszonyom, barátnők, úgyszint mindenki felfogta, puszilgatta.

Haza jöttünk, egész héten jöttek mentek, volt aki délután jött, fürdetésre is maradt, mert meg akarták fürdetni a picit.

Semmit nem kapott el, nem kell anyon félteni!

2012. júl. 16. 13:44
 6/24 A kérdező kommentje:
5-nek: nyilván régen is puszilgatták az újszülöttet (bár nem tudni mit kapott el belőle), az rendben is van hogy örülnek neki, csakhogy egy újszülött, akit nem ért még betegség, olyan védtelennek tűnik, nem értem máshogy nem lehet kifejezni az örömet, csak puszival? A szájrapuszit én csak a pár között tudom elképzelni, még szülő-gyerek között sem.
2012. júl. 16. 14:06
 7/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyet nem kellene, én nem engedtem, csak üvegen keresztül nézni. Amikor hazajöttünk, akkor engedtem megfogni úgy, hogy rátettem egy párnára.
2012. júl. 16. 15:28
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
Én a Szt.Istvánban szültem(és szeptemberben is ott fogok),ott is bejöhetnek a látogatók a kórterembe megfoghatják,dajkálhatják a babákat.Sem az én gyerekemnek,se a többi kismama picikéjének nem lett semmi baja.Mondjuk az én családom van annyira intelligens,hogy nem puszilgatja szájon a kicsit,és a kezét sem(hiszen azt a szájába veszi)a buksijára szoktak puszit adni.Az meg aztán magától értetődő,hogy betegen nem jönnek.Számomra teljesen természetes,hogy nincsenek elzárva a babák a látogatóktól.2gyerekes+29hkm
2012. júl. 16. 15:56
 9/24 anonim ***** válasza:
91%
Ja,még annyit,hogy semmivel sem lesz fejlettebb az immunrendszere 3 nappal később,amikor is hazaengedik őket(nálunk 3 napig kell bent maradni sima szülés után).Márpedig sok helyen olyankor mint a sáskák megrohanják a rokonok az újszülöttet.
2012. júl. 16. 15:59
 10/24 A kérdező kommentje:
Szerintem azt egy látogatás alkalmával nem tudja a mama eldönteni hogy beteg-e a látogató, köhög-e, szóval magától kéne eldönteni hogy a baba érdeke vagy az ő puszilhatnékja a fontosabb.
2012. júl. 16. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!