Mehet könnyen a szülés?
Szülésvideót semmiképp ne nézzél!!!! Én szülés után láttam néhányat, majdnem rosszul lettem. :( Ha szülés előtt látom, nem tudom mi lett volna. Amúgy miután a kicsim megszületett, a dokim azt mondta magas a fájdalomküszöböm, mert ami lehet minden repedt. Egész terhesség alatt az járt a fejemben, hogy baromira fog fájni, de úgyis addig tart, míg a gyermekem a karomban nem tartom, után a megszűnik a fájdalom, nekem mindenki ezt mondta. :) Fájdalomcsillapítót sem kértem, csak gázt szívtam, viszonylag hamar, 4 óra alatt megszületett a fiam és ami fájdalom az elviselhetetlent súrolta az max. fél-1 óra volt. De tényleg addig tartott, amíg ki nem bújt! :D Nem lesz semmi baj!!! Ne félj, millió anya végigcsinálta már.....
Gyors és könnyű szülést kívánok!
Én azt mondom,hogy abszolút fejben kell lerendezned.Én nem tartom jó dolognak az ilyen videók böngészését,nagyon sok minden függ attól,milyen szemszögből próbálják meg ábrázolni a szülést.
Fejben kell elhatároznod,hogy igen is meg tudod csinálni,képes vagy rá és nem is olyan borzasztó az.A végeredmény a lényeg;az pedig mindent megér.
Én elejétől fogva nem féltem a szüléstől,a fájdalomtól (most nem magamat akarom fényezni,félre ne érts).A végén már annyira túl lettem volna az egészen (nagy pocak,kényelmetlen minden,stb.),hogy el sem tudom mondani.Túlhordtam a fiamat 1 héttel és semmi jele nem volt,hogy valaha ki akar bújni a kis fickó. :) Én kimondottan vártam.
Barátnőm pedig végig parázta az egészet,hogy mennyire fog fájni,milyen borzasztó ez az egész,és ő úgysem képes rá...hát meg is lett az eredménye.1,5 évig képtelen volt a szüléséről beszélni,annyira tragikusan élte meg. :( Most várja a 2. babáját és már az első hetektől egészen más a hozzáállása;de tudatosan készül rá.Most tudja,hogy simán meg fogja csinálni és nem lesz baj. :)
Csak ügyesen,nálatok is minden rendben lesz és így 5 hónap távlatából azt mondom,hogy akár már most bevállalnék egy másik babát...tehát akkor csak lehetett olyan rettenetes. :)
Az, hogy fáj, az egy dolog, ne azzal foglalkozz. Ne készülj a fájdalomra, mert ez olyan, amilyet még nem tapasztaltál, nem hasonlít semmihez.
Az a lényeg, hogy minden egyes görcsnek ÖRÜLNI KELL, mert közelebb visz a célhoz. Erre koncentrálj.
Kettőt szültem, én könnyűnek mondom, a második kifejezetten szép élmény volt, egyáltalán nem viselt meg vagy fárasztott ki, pedig 38 órát vajúdtam.
Szerintem a lényeg a ráhangolódás, ne érezd magad "áldozatnak", aki szenved, hanem örülj neki, hogy szülhetsz, és használd ki a szüneteket, beszélgessetek. Meg sokat mozogj, ha engedik, álldogálj (nekem az ágyra támaszkodva állni esett a legjobban).
Ez nem fejben dől el, ez fájdalom és kész. Persze sokat segít, ha közben arra gondolsz, hogy ez téged, titeket valójában segít. Minden fájásnál próbálj arra gondolni majd, hogy ezzel is tágulsz. Gondolj arra, hogy ez mennyire segít, ezt ketten csináljátok. Segít, de attól még fáj :)
Számtalan ember szült relatív könnyen a környezetmbe mostanában, 1-2 óra alatt potyogtattak ki szép nagy fejű gyerkőcöket első gyerekként. Kívánom neked is ugyanezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!