Tudni fogom, érezni, ha eljön az idő?
Most egyfolytában görcsölök, de csak gyengén, a hasam is keményedik! Tudni fogom mikor kell indulni?!
A derekam is sűrűn fáj, minden vizsgálatom rendben van!
40+5 hkm
Mintha átsugározna a derekamba a fájdalom!
Bocsánat a sok hülye kérdésért, de első baba :/
Hát...én csak a saját példámat tudom elmondani, mert én is azt olvastam mindenhol, hogy majd tudni fogom biztosan, ha EZ MÁR AZ. Ehhez képest aznap gyenge menzis hasfájásaim voltak, de álmomban nem gondoltam volna, hogy ez FÁJÁS (első baba). Teljesen rendszertelen volt, de mivel délutánra már 3 percesek is voltak, a szülésznő azt mondta telefonon, inkább menjünk most már be...
Ott kiderült: már 8 cm-re ki voltam tágulva (na ott már azért erős menzis görcs volt, amit éreztem), fél óra múlva burkot repesztettek, ismét fél óra múlva már nyomhattam is...
Szóval: én nem éreztem meg, hogy eljött az idő, bár 2 nappal előtte "megbeszéltem" a babámmal, hogy még most ne jöjjön, de 2 nap múlva már jöhet - és szót is fogadott.:)))
A tüneteid alapján én azért felhívnám a szülésznőmet, biztos ami biztos!!! Könnyű szülést kívánok neked, és ha már ismét itthon leszel, írj, hogy mi volt végül!:)
Persze, ne izgulj, nem fogsz lemaradni a saját szülésedről ;)
Könnyű szülést!
Azt gondoltam, hogy nem adják annyira könnyen, hogy hupsz lemaradjak róla! Csak nem tudom mire is figyeljek, mit számoljak :) Ez a tudatlanság, tapasztalatlanság... Majd a második babánál okosabb leszek
Köszönöm szépen
Ülj be egy kád meleg vízbe (ami még kényelmes, nem forró, de jó meleg).
Ha indul a szülés, akkor rendszereződni fognak, és sűrűsödni. Ha leállnak, akkor még lehet otthon pihenni.
A rendes fájások hossza 40-60 mp, a jóslók rövidebbek, olyan 20-30 mp. Ez is segít, mérd az időt.
Szép szülést!
Kicsit irigylem a 20:59-est, hogy igazából nem érezte a 8 ujjnyi kitágulást.
Én ennél többet éreztem. Előtte egy kis fájdalom itt, egy kis fájdalom ott, apró görcsök, derékfájdalom stb. Mindenre azt hittem már szülni fogok, de mikor az igazi fájások jöttek, akkor az sokkal keményebb volt, és egyértelmű volt, hogy ez már vajúdás.
Persze nem mindenkinél van így, ezért ha felhívod a dokidat vagy szülésznőt, vagy megnézeted magad, akkor az is oké, hiszen lehet nálad tök más lesz, mint nekem.
Csak nálam tényleg nagyon egyértelmű volt, amikor már igazi volt a fájás. Esetemben képtelenség lett volna összekeverni bármivel is.
Bármit amit előtte éreztem, ahhoz képest a vajúdási fájdalom sokkal intenzívebb volt. Jobban fájt, jobban szúrt, jobban feszített. A hasam két oldalról összehúzódott, ez a hasam középen összpontosult, majd a fájdalom lehasított az alhasamba, mint egy nagyon erős mensis görcs, közben pedig a derekam is nagyon fájt. Nekem ilyen volt.
Én 40+4 napra szültem és kiírás után pár nappal szülve tudom milyen amikor tűkön ül az ember. Szülést megelőző este megnéztem egy extra Bruce Wilis filmet, majd az izgalomtól alig tudtam aludni, lehet kisfiam is ettől izgult be a szüléshez:-) Kb. este 11 felé kicsit hascsikarás szerűen fájni kezdett a hasam és WC-re is kellett mennem. Szentül meg voltam győződve, hogy a szőlőtől van, amit este ettem. Aztán éjszaka 1-2 óra felé egyre sűrűbben és erősebben kezdett fájdogálni a hasam. Na ekkor már gondoltam nem a szőlő okozhatja. Kb. 3 felé férjem elkezdette figyelni a fájásaim idejét és akkor már kezdtünk szedelőckődni, majd 4-re kórházba voltunk. Mindezek után reggel 9-re természetes úton megszületett babánk.
Megelőző vizsgálatokon mondták, hogy ilyen meg olyan lesz a magzatvíz elfolyás, nos nekem semmi nem folyt el sem előtte, sem mikor megvizsgáltak. Így erre se lehet mindig alapozni.
Köszönöm!
Mérni fogom, ha előjönnek! Most fürödtem, közben nem éreztem, de mintha megint kezdődne valami kis gyenge fájdalom!
Ha fürdéskor nem érezted, akkor inkább csak jósló.
Persze bármikor fordulhat a kocka.
Csak ügyesen!
:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!