Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki hogyan élte átt mikor...

Ki hogyan élte átt mikor elfolyt a magzatvíz, illetve beindultak a fájások? Vajúdás? Stb?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Hirtelen rossz érzés volt, mert azt hittem, hogy bepisiltem. :) Hajnal volt, akkor ébredtem fel, igazán még fel sem fogtam, hogy mi van. Aztán örültem, hogy 1,5 órán belül meglesz a babánk. Csöngettem a szülésznőnek, hívtam a férjem. :)
2012. júl. 4. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem is elment a vizem, de nuku fájásom nem volt...Másfél órán belül...ja, nekem 16 volt, mert nem voltak fájásaim és azt vártuk, majd rámkötötték az oxitocint, azzal meg jól elhúzodott az egész, a baba feje nem volt még rendesen lent....

Fájások, ha indulnak sokkal jobb. Mondták hogy ez így van, nem hittem, de tényleg.

2012. júl. 4. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Picit bepánikoltam, pedig bent voltam a kórházban. De amikor elkezdett szivárogni a víz, akkor rájöttem, hogy innen már nincs visszaút. Akkor megijedtem kicsit, de ez egy 20 perc után meg enyhült, mert rájöttem, hogy ha pánikolok, ha nem, ebből szülés lesz. :)
2012. júl. 4. 13:31
 4/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok! Igen, 1,5 órán belül, mivel napok óta mondogatták az orvosok, hogy császár lesz! Ugye milyen hihetetlen?!
2012. júl. 4. 13:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes volt,mert az első kettőnél spontán elfolyt a magzatvíz,és persze hogy kicsit megijedtem.Ami érdekes volt hogy egy hidegrázás szerűség jött rám,de úgy hogy alig bírtam beszélni,remegtem mint a nyárfalevél.A 3.- nál ilyen nem volt mert indították.
2012. júl. 4. 14:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem indítottak burokrepesztéssel és izgalmas volt, mert mikor éreztem a finom meleg vizet folyni magamból, akkor már tudtam, hogy nincs visszaút. :)

Amúgy meg rohamos szülésem volt, nem tudom milyen az elhúzódó vajúdás, mert összesen 45 perc volt minden.

2012. júl. 4. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Az elsőnél a kórházban voltam, bent feküdtem 2 hete, mikor elkezdődött. De nem ijedtem meg, már vártam. Aztán ahogy fáradtam és gyengültem, a fájások meg erősödtek és nem tégultam semmit, akkor már kezdtem beparázni. 1 perceseim voltak 1 órája amikor kimondták, hogy császár lesz. Ekkor folyt el a maradék magzatvíz, de már készítettek a műtűéhez. Nagyon megkönnyebbültem akkor.

A másodiknál nem volt időm elmélkedni, semmit sem tudtam átélni, mert arra ébredtem, hogy vérzek, és nem mozog a babám. Akkor már 2 napja hol erős, hol gyengébb rendszeres fájásaim voltak, rohantunk a kórházba, ahol azonnal elaltattak és megoperáltak.

2012. júl. 4. 16:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Én sokkot kaptam!A kórházban voltam a vérnyomásom miatt,vasárnap reggel folyt a magzatvíz (38,hét),azt gondoltam olyan jó volt várni és most itt lesz de az apuka külföldön ki fog velem szülni,stb.a szülőszobán az oxitocint mindjárt adták,fájásom semmi nem volt,14 óra múlva császárral született a babám.
2012. júl. 4. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Én a kórházban feküdtem, külföldön szültem, már 41+4 hetes voltam, itt úgy csinálnak, hogy kapsz egy hüvelytablettát, ami elvileg 6-8 órán belül indít, ha nem akkor egy másikat ezután nem tudom mi van, mert az első után éreztem, hogy nem erősek a fájások, mint egy mensi görcs csak, de rendszeres volt. Mentem a szülészhez-itt mindent az csinál- megvizsgált, azt mondta, jó menjek megint, ha erősebb a fájás. erősebb is lett. Ekkor volt este 6 óra. Szülésznő mondta 11 előtt baba lesz. Én megörültem még a vacsimat se ettem meg. aztán 7 után megint megnézetek, maradt a 4 ujjnyi tágulás. Párommal lépcsőztünk, labdán ültem minden, maradt a kicsit erősebb mensi szerű görcs. 11 kor vízbe ültem,mert megállt a tágulás( vízben akartam szülni) ahogy bele ültem elment minden fájás-hideg volt a víz, szerintem azért. Bekötötték az oxit éjfél volt. a fájásmérő nagy fájásokat jelzett, de én gondoltam, mivel nagyon görcsölős vagyok és a dokik már hetekkel előre mondták, könnyen fogok szülni, nyugodt maradtam. hajnal 3 kor 3-dikra sikerült burkot repeszteni. Na, akkor aztán jöttek a fájások annyira, hogy remegő görcs jött rám. reggel 6 kor visszajött a férjem,mert már mondtam nem bírom tovább. akkor már jöttek a tolófájások, de nem lehetett mény nyomni. Na, ez volt a legrosszabb. Már könyörögtem, hogy szedjék már ki belőlem azt a gyereket. Fordítottak igy-ugy, csak nem jött. a szülész már húzta a fejét, mert elakadt. jött az orvos is, az meg nyomta, mikor látták a fejét párom megnézhette milyen sok haja van, gátmetszés-érzéstelenítő semmit nem hatott, utána nagy durranás, és egyszerre kint a feje is és teste is. Rám dobták véresen türcsibe csavarva. Aztán megint nem jött a fájás, plusz oxikat kaptam, masszírozták a hasam. Szülésznő megrántotta a köldökzsinórt, beterítette a vér, akkor elkezdtem szédülni, láttam az orvosok arcán a feszültséget. Rohantak velem a műtőbe. 1 nap osztály után 3 nap intenzív. Fiamat alig láttam, egyedül nem is lehetett velem.

Bocsi nem akartam ilyen hosszú lenni, mostanában jönnek elő az emlékek. ( már 8 hónapos az én szerelmem)

2012. júl. 4. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Az első szülést nagyon rosszul éltem meg, mert SOS császármetszés volt.

A második rögtön fájásokkal indult napra pontosan a 40 héten hajnalban. Az első fájásnál már tudtam, hogy ez AZ a fájás, és pillanatok alatt elmondhatatlan nyugalom tört rám. A végén pedig, amikor már 3 órája 1-2 perces fájások voltak és nem tágultam semennyit, akkor nagyon ingerült lettem. Végül császármetszés lett ismét.

2012. júl. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!