Mikor "kell"elindulni?

Ha nagyon bizonytalan vagy akkor hívd fel a kórházad(ahol szülni fogsz) szülészetét. Az ügyeletes szülésznő biztos készségesen fog válaszolni a kérdésedre.
Méred az időt a fájásaid között?

Szia! Ezek jósló fájások. Ne izgulj! Ha rendszeres időközönként jönnek a fájások és egyre erősödnek, akkor jött el a Te időd!
Viszont ha elmegy a magzatvíz, mindenképp azonnal menj be a kórházba!
Minden rendben lesz! Sok sikert!

Nem akarok ellentmondani, de szerintem a nagyon forró vízzel vigyázni kell, mert - én legalábbis így tudom - még inkább segíti a méhösszehúzódást, így elindítja a szülést.
Én legalábbis úgy tudom, hogy épp emiatt nem javasolják kismamáknak az ülőfürdőt. Főleg nem a nagyon meleg, sőt forró vizeset.

Szia!
Én Július 16.-ra vagyok kiírva és nekem is állandóan fáj a derekam és görcsölök is néha. Voltam NST-n, de nem mutatott nagy fájásokat. Neked nem kellett még menni? A túl meleg fürdő beindíthatja a szülést! Nekem azt mondta a nővérke az NST-n, hogy úgyis észre fogom venni ha már indulni kell, mert azok a fájások teljesen mások. Rendszeresen jönnek és egyre erősödnek. Amíg nem tudod mérni a fájásokat addig jóslóid vannak, viszont ha már egyre gyakrabban jönnek előfordulhat, hogy meg indult a szülésed. Mérd a fájásokat, sokat pihenj és ne izgulj! Tudni fogod mikor kell menned! Egy jó tanács: Inkább otthon vajúdj többet, ne indulj el egyből a legkisebb fájásra, mert a kórházban sokkal rosszabb egy helyben feküdni és várakozni. Viszont ha elment a magzat vized akkor ne várj olyan sokat, 1-2 órán belül indulj el a kórházba. Én csak akkor akarok bemenni ha már tényleg erős fájásaim vannak, addig el leszek itthon. Nem akarok sok időt tölteni a szülőszobán.
Kitartás már nincs sok hátra!
Gyors, könnyű szülést!

Szia én két hete szültem. Nekem nem voltak erős fájásaim egyáltalán, a baba is mocorgott, de többé-kevésbé rendszeresek voltak. Hatperceseknél indultunk el.
Szóval ne várj nagy fájdalmat, mert lehet, h nem lesz, ha rendszeresek, akkor induljatok.

Köszi a válaszokat!Gyors zuhanyt vettem tegnap este,hátha menni kell,de abbamaradt az egész,tehát még itthon vagyok,egyben:)Aki írta,hogy 16-ára van kiírva :hol fogsz szülni?
Amúgy a védőnő megint ellentmondott...amikor rákérdeztem,lehet e /akár éjjel is/hívni a szülészetet,rámförmedt,és azt mondta megne próbáljam,mert ott szülnek,és csak zavarnám a őket....
Azt fogom tenni amit tanácsoltatok,nem "sietek"és inkább várok itthon:)köszönöm mindenkinek!!:)

Szép kis védőnőd van, ha ilyenért rádförmedt...
Remélem, azóta is jól vagy!
36 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!