Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor érdemes elindulni a...

Bogyo110 kérdése:

Mikor érdemes elindulni a korházba?

Figyelt kérdés
Első babánkat várjuk és az érdekelne hogy mikor menjünk be a korházba mert megmondom öszintén nem szeretnék orákkal előbb bemenni!utánna is olvastam már itt hogy öt perces fájásoknál érdemes elindulni ,de akkor már elfolyt a magzatviz vagy ez is változó ?és fel fogom ismerni a fájásokat mert sokan irtátok hogy olyan mensi szerű görcs de nekem még olyanom senem volt soha !bocsi a hülye kérdésekért de itt mindig találok válaszokat 36 hetes km
2011. jan. 14. 21:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
ha elfojik a magzat viz akkor menni kell.vagy ha már 5 peres fájások vannak.nem minden esetbe folyik el a magzatvíz.a fájásokat pedig szerintem felfogod ismerni.de az is lehet hogy épp a derekad fog fájni.nekem az elsőnél csak az fájt.könnyü szülést és boldog babázást.
2011. jan. 14. 21:56
 2/3 kisnita ***** válasza:

Nyugi megérzed :)

Háromféleképpen indulhat meg egy szülés természetes úton (nem indítással) A ritkább megindulás, hogy elfolyik a víz, ekkor egyből kórház. A gyakoribb, hogy rendszeres fájások vannak. A rendszeres azt jelenti, hogy lepihensz és egy órán keresztül figyeled, méred és írod a fájásidat. Ha ez alatt az idő alatt sűrűsödnek vagy erősödnek akkor valószínű megindult a szülés. A szülésfelkészítő dvd-men az van hogy a rendszeres 10 perces fájásoknál érdemes elindulni a kórházba. Előbb felesleges később viszont kockázatos mert egy első szülés is lehet gyors. Az is előfordulhat, hogy a víz elfolyásával egy időben kezdődnek a fájások is. Akármilyen fájások vannak ha a víz folyik (szivárog vagy ömlik, tök mindegy) menni kell a kh-ba. Röviden ennyi.

Könnyű szülést! :)

2011. jan. 14. 22:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt soha görcsöm, és jóslóim sem.

4 gyerekem van, és egyből 8, illetve későbbi szülésekkor 5 perces fájásokkal indult a dolog, 1x meg elment a víz. Tehát nem tudtam méregetni, mert mire rájöttem, hogy ez rendszeres, addigra már elvileg bent kellett volna lenni.

Mindenkinek máshol fáj: van akinek a dereka, van, akinek a hasaalja, de 1 jó tapasztalatot hadd osszak meg veled: amikor már olyan görcs jön, hogy megdermedsz a mozdulat közepén - akármit is csinálsz lefagysz egy időre -, és csak sziszegni tudsz vagy esetleg a levegőd is bennszakad, na akkor irány a KH, mert az már a szülés!

És nyugi, inkább menj be korábban, vagy potyára, minthogy azon izgulj egy piros lámpánál félúton a kocsiban, hogy vajon kibírod-e míg beértek vagy le kell állni az útszélre... (mint nálam. így utólag már vicces, de akkor nagyon utáltam!) Első babánál különben is tapasztalatlanabb és bátortalanabb az ember. Inkább menj be legfeljebb hazaküldenek, vagy elsétálgatsz ott pár órát, de ne kockáztad meg az otthonszülést.

Könnyű szülést csodás babázást kívánok!

2011. jan. 14. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!