Mikor kell elindulni a kórházba?
Mikor célszerű elindulni a kórházba, hány perces fájásoknál, vagy egyből miután elfolyt a magzatvíz, a kórházhoz közel vagyunk, nappal kocsival 10 perc, éjszaka max.5 perc. Nem szeretnék idő előtt befeküdni és a kórházba vajódni, oda jó lenne már csak szülni menni,
34 hetes kismama:)
Ha elfolyik a magzatvíz, vagy 5 perces fájásoknál.
Előbb nem érdemes, mert lehet, hogy még hazaküldenek.
Köszönöm a válaszokat, ezzel nem voltam tisztában mert mindenhol mást írnak, de ezekszerint a lényeg ha elfolyik a magzatvíz menni kell,
Nyíregyházán fogok szülni és már egy kicsit türelmetlen vagyok, persze tudom van még idő, de ez már lassan telik:)
A magzatvíz nem mindenkinél folyik el. De ha elfolyik, akkor rögtön helyezkedj vízszintes helyzetbe (hátadon), csípő elá rakj egy párnát, mert akkor a köldökzsinórt a baba feje nyomhatja, így nem jut elég oxigénhez a kis bébi addig, amíg végre kint lesz.
És rögtön mentőt hívni.
Egyébként ez a ritkább változat.
Ha fájások jelentkeznek, az 5 perceseknél érdemes elindulni. Főleg, ha közel laksz a kórházhoz, akkor elvileg bőven elég az 5 perceseknél indulni.
De kérdezz rá te magad is a védőnődnél. Én is rákérdeztem épp ezen a héten. Mert fogalmam sincs, hogy ebben a városban mi a szokás. Mit várnak el. Mik a tapasztalatok.
Mi is kb. 10 percre vagyunk a kórháztól.
Nekem ezeket a tanácsokat mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!