Ha férjem katolikus, én református vagyok, akkor a gyermekünk milyen vallású lesz? (törvény szerint)
Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 22:05
11/16 anonim válasza:
Első vagyok
Lehet hogy nem kell "törvénynek" nevezni, de katolikus-református házasság esetén hivatalosan a lány gyermek az anya, a fiú gyermek pedig az apa felekezetének keresztségében részesül.
És mint írtam, közös megegyezéssel ezen változtathatnak is, tehát nincsenek rá kötelezve a szülők, ez abban az esetben van így, amikor mindkét fél "ragaszkodik" a saját felekezeti hovatartozásához.
Ha valamelyikük "önként lemond", akkor persze az is megoldás.
12/16 anonim válasza:
én is egyetértek azokkal akik azt írják olyan vallású amilyennek TI szeretnétek. viszont némely családnál (férjeméknél is) van egy olyan íratlan szabály hogy fiú az apáét, lány az anyáét kapja.
13/16 anonim válasza:
Szia!Nálunk pont igy van,görög katolikus a férjem ,én református vagyok.A lányunk görög katolikus lett.De nem törvény miatt,hanem mert mi igy döntöttünk.-)
14/16 anonim válasza:
Olyan lesz, ahogy döntötök, de a szokás szerint az anya vallását kapja. A azüleimnél épp ez volt a felállás, de én katolikus lettem, mert így szerették volna.
15/16 anonim válasza:
A 2.vagyok.Nem értem,miért lettem lepontozva.Én úgy értelmeztem,hogy "törvény szerint",hogy a vallás szokása szerint.Ennyi.
16/16 anonim válasza:
Hivatalosan nincs megszabva, olyan vallású lesz a kettő közül,amelyiket szeretnék a szülők. Édesapám görög katolikus lelkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!