Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha férjem katolikus, én...

Ha férjem katolikus, én református vagyok, akkor a gyermekünk milyen vallású lesz? (törvény szerint)

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 22:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Lehet hogy nem kell "törvénynek" nevezni, de katolikus-református házasság esetén hivatalosan a lány gyermek az anya, a fiú gyermek pedig az apa felekezetének keresztségében részesül.

És mint írtam, közös megegyezéssel ezen változtathatnak is, tehát nincsenek rá kötelezve a szülők, ez abban az esetben van így, amikor mindkét fél "ragaszkodik" a saját felekezeti hovatartozásához.

Ha valamelyikük "önként lemond", akkor persze az is megoldás.

2012. jún. 15. 22:44
 12/16 anonim ***** válasza:
én is egyetértek azokkal akik azt írják olyan vallású amilyennek TI szeretnétek. viszont némely családnál (férjeméknél is) van egy olyan íratlan szabály hogy fiú az apáét, lány az anyáét kapja.
2012. jún. 15. 22:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia!Nálunk pont igy van,görög katolikus a férjem ,én református vagyok.A lányunk görög katolikus lett.De nem törvény miatt,hanem mert mi igy döntöttünk.-)
2012. jún. 16. 04:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Olyan lesz, ahogy döntötök, de a szokás szerint az anya vallását kapja. A azüleimnél épp ez volt a felállás, de én katolikus lettem, mert így szerették volna.
2012. jún. 16. 08:35
 15/16 anonim ***** válasza:
A 2.vagyok.Nem értem,miért lettem lepontozva.Én úgy értelmeztem,hogy "törvény szerint",hogy a vallás szokása szerint.Ennyi.
2012. jún. 16. 09:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nincs megszabva, olyan vallású lesz a kettő közül,amelyiket szeretnék a szülők. Édesapám görög katolikus lelkész.
2012. jún. 16. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!