Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha férjem katolikus, én...

Ha férjem katolikus, én református vagyok, akkor a gyermekünk milyen vallású lesz? (törvény szerint)

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 22:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha fiú, akkor katolikus, ha lány, akkor református.

De természetesen közös megegyezéssel máshogy is határozhattok.

2012. jún. 15. 22:07
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem katolikus.Mivel a katolikusoknál apai ági öröklés van.Pl.a zsidóknál anyai ágon mennek tovább a dolgok.

Különben mi mindketten katolikusok vagyunk,de reformátusnak fogjuk kereszteltetni a kislányunkat.

2012. jún. 15. 22:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez kicsit butaság, amit az előző írt!

Olyan vallású lesz, amilyenről döntötök! Lehet mind a kettő református, vegyesen, vagy csak katolikus mindkettő. Törvényileg sehol nincs előírva! Hogy vidéken, egyes országrészeken megvan a maga-maga szokásrendje, azt elhiszem, de törvényileg nincs meghatározva!

2012. jún. 15. 22:10
 4/16 anonim ***** válasza:
*bocs első, mert közben írt vki már:)
2012. jún. 15. 22:11
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen törvény nincs! A vallás magánügy államilag nincs szabályozva!
2012. jún. 15. 22:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen vallású lehet a gyerek. De miért is ne lehetne egy harmadik vallás a családban?
2012. jún. 15. 22:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Olyan vallású lesz, amilyennek kereszteltetitek. Ez nem egy olyan dolog, legalább is a keresztény vallásban, hogy születéstől kezdve meg van határozva, hogy valaki katolikus, református, evangélikus, vagy akármi.
2012. jún. 15. 22:14
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

"Szerintem katolikus.Mivel a katolikusoknál apai ági öröklés van."

Ez sem igaz, mondjuk!

Róm. kat vagyok és sehol nem hallottam ilyent!! Annál se inkább, mert egy jó ismerősöm katolikus férfi és elvett egy evangélikus nőt, és evangélikusok a gyerekek!!

És bocs h rögtön a két gyerekes variáció jutott eszembe , mert olyanról is hallottam (gondolom, hogy ne legyen gond a templombajárással) h az egyik gyerek mondjuk katolikus, a másik református. /És nem vicc. /

2012. jún. 15. 22:18
 9/16 anonim ***** válasza:

Nálunk apa katolikus,anya reformárus,és mind a 3gyerekük(én is,és lány vagyok) katolikus lett.

Nem a törvény miatt,mert ilyen nincs,csak mert így döntöttek!

2012. jún. 15. 22:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Olyan vallású lesz amilyenre Ti keresztelitek.ha buddhista akkor az!Ezt nem szabályozzák törvénnyel.apukám ref.anyukám katol.,én meg pogány vagyok mivel nem volt keresztelőm.(és nem is lesz!)
2012. jún. 15. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!