Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák, akiknek fájással...

Kismamák, akiknek fájással indult be a szülés. Mit csináltatok éppen, amikor jött az első fájás, milyen körülmények között történt?

Figyelt kérdés
Rögtön tudtátok, hogy ez már bizony nem csak jósló fájás? Mit éreztetek, mi volt az első reakciótok?
2012. jún. 13. 17:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Bent voltam már a kórházban túlhordás miatt, másnap jöttek a szüleim és a párom látogatni, amikor egyik pillanatról a másikra beindultak a fájások 5-7 percenként délután 3-kor. Először szinte nem is kapcsoltam, mert csak a derekam fájt. Nem is szóltam anyuéknak. A következő jött 7 perc múlva. És így tovább, egyre erősebben. Anyu rám nézett, na mi van? Fájás? Elvan torzulva a fejem, látja rajtam. Igen, mondom szerintem ez az. És így is lett, pedig féltem nagyon hogy nem fogom tudni mikor van itt az idő. De ezt nem lehetett összetéveszteni semmivel. Másnap délelőtt fél 11-kor lett meg a babám.
2012. jún. 13. 19:16
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyereknél hajnal fél 5-kor ébredtem fel,hogy egy kis pukkanást hallottam a hasamból(megrepedt a burok). Kimentem vécére és csordogált,de akkor éreztem is a fájást és azonnal tudtam,hogy ez az. Aztán csak erősödtek és sűrűsödtek.

A második gyereknél reggel nst után megvizsgált a doki(addig semmit se éreztem) és mire kimentem a parkolóba az autóba,már éreztem is egy fájást. Akkor is tudtam,hogy ez az. És ez is csak erősödött és sűrűsödött.

Szóval rögtön tudtam,mert addig nem volt semmi ilyen fájdalom.

Most újra kismama vagyok, nem tudom most hogy lesz, kíváncsi is vagyok nagyon! 31hkm.

2012. jún. 13. 19:34
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Egyébként érdekes, hogy többen írták, hogy mielőtt beindultak a fájások el kellett menniük wc-re.

Nekem reggel 7-kor kezdődtek a fájások, de előtte éjjel 2-szer is el kellett mennem pisilni, pedig én soha, még terhesen sem szoktam éjjel wc-re menni, vagy nagy ritkán max. 1-szer.

2012. jún. 13. 20:10
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én már tutira tudtam, hogy indulni kell mert második baba.Aludtam és teljesen hirtelen jöttek az ötperces fájások, kicsit rossz volt arra ébredni.Mire beértünk 7 cm-re voltam tágulva, összesen az első fájástól 1,5 óra mulva megszületett a kisfiam. :)
2012. jún. 13. 20:18
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

A lányomnál fájásokkal indult. A szülés előtt 3héttel kezdődtek a vicces "jóslók". Én már tülkön ültem. Voltak erős(már-már szülős 5perceseim, amik csak úgy eltüntek, vagy 3perces de szülni kevesek), na én ilyen előélettel üldögéltem a szülőszobák előtt a kedvenc könyvemmel. Volt 5perces simis fájásom, semmi, csak a szokásos. Aztán nálam tényleg egy baromira erős görcs, amikor vége lett, kicsit meglepődve folytattam az olvasást. Jött a következő. És az volt érdekes az első gondolatom, hogy ezt a sort már olvastam.

Mikor már a 3.erős és rendszeres fájásom jött, kezdtem csak bizakodni, talán végre szülök.

2012. jún. 13. 21:32
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a te.co-ban voltam este 7 órakor,tele pakoltam a kosarat minden sz@rral,pedig nem voltam soha kivános terhesség alatt de olyan éhség rám tört..mindent meg akartam venni,meg enni egyszerre..a párom ki is röhögött mondta hogy reméli minél előbb jön a babamert ha elkezdek ennyit enni majd nem marad a pelenkára pénzünk:)(természetesen csak vicc volt) Szóval éreztem én az elsőt is(nem volt előtte joslóm egyszer se) de nem igazán foglalkoztam vele csak pakoltam:) de megnéztem az órát,aztán 20 perc mulva a másodikat..mire hazaértünk 15 percenként jöttek..de azthittem csak fáradt vagyok..aztán lefeküdtünk aludni de akkor már nem birtam..5 percenként jöttek..a párom elaludt..ő arra várt hogy majd elfolyik a magzatviz és beborit mindent..annyit mondott hogy aludjak már tuti nem szülök még(volt még3 hetem) hajnal 2kor kirángattam az ágyból de ő még akkor sem hitte el hogy ez AZ..akkor 3 percenként jöttek..de reggel 11kor szültem meg.."természetes uton"..4cm-re tágultam ki..a többit nem részletezem..nem ijesztgetlek:)
2012. jún. 13. 21:37
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

1. szülésemnél hajanli háromnegyed háromkor ébredtem meg, és volt egy nagyon enyhe fájásom, és utána jöttek sorban kb 10percenként, majd 8percenként. Alig fájt, így csak délben mentünk be a kórházba, még úgy mentem, hogy nem tudom mi lesz?? du 4.40kor már megvolt a baba.

2.-nál dokinál voltunk reggel, mikor jöttünk haza 2x volt éles hosszú fájás, és mivel ezt előtte nem éreztem, ezért mikor hazaértünk, figyelgettem magam, és még 1x jött egy ilyen fájás. Szóltam férjemnek, hogy menjünk vissza a kórházba, kb 3ra visszaértünk, közben jött a 4.ilyen fájás is. A kórházban kérdezték, hogy minek jöttem,mondtam, hogy volt 4fájásom, majd körberöhögtek.... :) rámrakták az NST-t és míg ott pihentettek fél órát, addig volt mégegy, és mivel ez egy nagy erős fájásként jelent meg a papíron- szóltak dokinak, hogy nézzen meg. A doki monta, hogy bő 3ujjnyi a méhszáj. Ez volt fél ötkor, negyed hatkor már babáztam.

A 3.babánál meg semmi fájásom nem volt, de szintén 39héten doki megvizsgált, és mondta, hogy már majd három ujjnyi a méhszáj, bármikor szülhetek. Másnap nem fájt semmim, de furcsán éreztem magam, ingerült voltam, tiszta dinka... így modntam a férjemnek, hogy vigyen a kórházba én megszülöm a gyereket. :) Megvizsgáltak a kórházban, mondtam, hogy nem fáj semmi- de már KÉSZ vagyok! Doki is egyetértett, mert már 3ujjnyi volt a méhszáj, így burkot repesztett és egy óra mulva már babáztunk! :)

2012. jún. 13. 21:42
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 40+2-re indult be hajnal 1-kor keltem 5 perces fájásokra.Mivel előtte soha egy jóslóm nem volt elgondolkodtam,hogy ez miez.Gondoltam rá,hogy na király nem alszunk tovább :D Majd 3-kor felkeltettem apát,hogy vigyen be a kórházba mert szülünk.
2012. jún. 13. 21:53
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem voltak jóslóim. 2 nappal a kiírt előtt, éjjel 2-kor mensiszerű görcsre ébredtem. Ágyban maradtam még, de nem tudtam aludni, figyeltem magam. Kb.20 percenként jöttek a fájások. 4 körül elmentem zuhanyozni, összepakoltam a cuccaimat, már tudtam, hogy hamarosan szülni fogok. Hajnalban keltettem a férjem, 15 percesekkel. 10 körül már 10 percesek voltak, indultunk a kórházba. Bent volt burokrepesztés, végül 6-kor született meg a kisfiam, természetes úton.
2012. jún. 14. 09:55
 20/25 A kérdező kommentje:
Lányok, nagyon szépen köszönöm a beszámolókat :) Jó volt őket olvasgatni! Ha valakinek még van kedve, továbbra is megoszthatja velünk a sztoriját :)
2012. jún. 14. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!