Kismamák, akiknek fájással indult be a szülés. Mit csináltatok éppen, amikor jött az első fájás, milyen körülmények között történt?
Azért ezt ne úgy képzeld el, hogy elsőre jön az igazi, elviselhetetlen fájdalom.
hanem először egy picit fáj, majd jobban, majd egyre sűrűbben..
szóval azért ez nem olyan, mint egy villámcsapás általában.
Én például tényleg fájásra ébredtem hajnal 4-kor. Ezt ne úgy értsd, hogy megriadtam, és összekuporodtam a fájdalomtól, hanem csak egy érezhető erősségű görcs volt. Aztán 20 perc múlva megint, ..., és így tovább!
Az első erősnek mondott fájdalom kb.: du. 5 körül lehetett, és onnan nekem még 19 óra volt mire megszültem.
Szóval általában nem úgy kezdődik, hogy majd belehalsz az első fájásba. Bár nem vitatom ilyen is létezik!
Én pl. nem tudtam rögtön. Az ember annyi mindent összeolvas szülés előtt jósló fájásokról meg egyébről, hogy mikor nekem jött az első fájás nem is gondoltam hogy ez már 'AZ' lesz.
Reggel 7 óra volt és pont felébredtem. Először azt hittem hogy azért görcsöl a hasam mert nagywc-re kell mennem...
Aztán még kb. 2 órát heverésztünk az ágyban a férjemmel, ezalatt voltak fájásaim, de nem olyan vészesek, kb. 15 percenként.
Aztán 9 órától mértük az idejüket és hosszúságukat. Azt meg kell mondjam, hogy olyan nincs (legalábbis nálam nem volt), hogy pont 10 percenként vagy pont 5 percenként jönnek a fájások. Nekem egyszer 5 percre, aztán 7 percre, aztán 9 percre, aztán megint 5 percre és így tovább jöttek a fájások. Délelőtt 11 körül annyira fájt, hogy fájás közben nem tudtam állni, le kellett ülnöm.
Végül este 10-re lett meg a baba.
"Azt meg kell mondjam, hogy olyan nincs (legalábbis nálam nem volt), hogy pont 10 percenként vagy pont 5 percenként jönnek a fájások. Nekem egyszer 5 percre, aztán 7 percre, aztán 9 percre, aztán megint 5 percre és így tovább jöttek a fájások. Délelőtt 11 körül annyira fájt, hogy fájás közben nem tudtam állni, le kellett ülnöm. "
Hát nálam is ez volt egyébként, vártam , h "beáll" de az elején úgy jöttek, h 5-8-3-10-2....szóval össze-vissza, és csak kb. a vajúdás közepefelé, a szülőágyon rendeződtek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!