Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire reális az, h szülés...

Mennyire reális az, h szülés közben meg lehet halni? Ez csak "tévhit", vagy tényleg előfordulhat? És ha igen, mitől?

Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Manapság nagyon ritka, ha kórházban szülésekről beszélünk. (És nem mondjuk egy tanyán élő eltitkolt terhességgel komplikációkkal terhelt szülésről.)

Oka lehet túl nagy vérveszteség, egyébként is fennálló szívgyengeség, vagy mondjuk, ha valakinek az erőlködéstől megpattan egy veszélyes helyen az agyában egy ér, ilyesmik. Teljesen egészséges anyukánál, gondozott terhességnél, megfelelő körülmények között, ahol fel vannak arra is készülve, hogy esetleg császározni kell, szerintem nem nagyon van, legalábbis én nem hallottam róla.

2009. júl. 2. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt egy példa:

[link]

2009. júl. 2. 15:29
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Jaj, miért kell a másikat ijesztgetni?
2009. júl. 2. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én azt olvastam a helyi lapban, hogy a kórház elleni perek 80 %-a a szülészeten elkövetett műhibák miatt zajlik. Persze gondolhatod, hogy sosem az ügyfél nyer, az orvosok nagyon védik egymást. Arról, hogy meghalt volna az anya, nem hallottam, de arról igen, hogy a gyermek károsodott.

De tényleg ilyenkor nem ezeket kell olvasgatni, hanem bízni abban, hogy nem mi leszünk a ritka kivétel. Na meg, bárki bármit mond, én pont ezért valahogy kipengetem a magándokinak valót. Az én orvosomra azt mondják, hogy még soha nem volt elrontott szülése.

2009. júl. 2. 17:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Nem szabad ezt így megközelíteni...

Te vársz kisbabát?

Mert ha igen, akkor csak arra gondolj, hogy nagyon ügyesek lesztek, és mindenki nektek fog segíteni a szülésnél.

És ezt a babával is beszéld meg.

hidd el könnyű, gyors szülésed lesz, ha pozitívan, félelem nélkül állsz hozzá.

2 csajszi anyukája vagyok, egyik 22 hónapos, másik 2 hetes. Első csajszi 4,5 óra alatt született meg, második csajszi 2 óra alatt....

Kitartás, nem lesz baj..:))

2009. júl. 2. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

így tényleg ne állj neki a dolgoknak. Egy egyszerű torokmandula műtét is végződhet balul. Fontos, hogy szülés előtt nyílt napon járd körbe a leendő szülészetet, amit választottál; ismerkedj a szülésznőkkel, a közeggel. Szerintem kijelenthetem nyugodtan, hogy azért a szülészet talán az egyik olyan részleg, ahol nagyon odafigyelnek a mamára és a babára is. Oké vannak ellenpéldák is ;de ez kis százalék. Én nekem nem volt fogadott dokim, szülésznőm , volt viszont komplikációm szülés alatt. Pillanatok alatt áthidalták , és egészséges kisbabám született. De mondjuk a szülészeten is látszott, hogy felkészültek. ( minden előkészítve, tisztaság, rend)

2009. júl. 2. 20:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Barátnőm édesanyja szülés közben halt meg. :(( Szegénykém a mai napig magát okolja. :((

Nem tudom mitől halt meg, de sajnos lehetséges minden.

2009. okt. 17. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!