Van koztetek olyan anyuka aki orgazmikus szuleselmenyrol tudna beszamolni?
kicsit azért károsnak érzem, amikor a kismamák egymást hülyítik az ilyen "talán van, talán nincs" ezoterikus baromságokkal.
az otthonszülés pedig a modern kori evolúció: aki olyan ostoba, hogy a saját "élményéért" kockáztatja, hogy meg tudják menteni a babáját, ha valami gáz van, az a természetes szelekció alapján ne is szaporodjon tovább, jobb az úgy mindenkinek.
Kedves Utolsó!
Talán még károsabb, hogy vetted a fáradtságot és ide írtál. Aludhattál volna kicsit tovább...
nekem nagyon tetszett a 12es válasz, abszolút igaza van.
nekem boldog szülésem volt. az ide tartozik? egyedül az utolsó fél órában zuhantam össze a fájdalomtól, de addig álltam, táncikáltam, énekelgettem, beszélgettem, és mindezt háborítatlanul a férjemmel.
kórházban.
ott is el lehet lazulni, sosem értettem a sok hisztis libát, akik szülés után egy fórumon mocskolják a kórházat, de mikor ott voltak, akkor szólni sem mernek.
nem volt orgazmikus
azt gondoltam majd lassan fog menni, 18-24 vagy mégtöbb órás vajúdásra számítottam (1. baba), kényelmes besétálás a kórházba, beöntés, vágás, stb.
ezzel szemben arra ébredtem hogy elfolyt a magzatvíz, éppen hogy sikerült beérni a kórházba, a fiam rakétaként jött :D
persze csodálatos érzés, de az orgazmushoz nem hasonlítható :D
"Talán még károsabb, hogy vetted a fáradtságot és ide írtál. Aludhattál volna kicsit tovább..."
lefordítom: nem értesz egyet velem, de nincsenek érveid.
:))) modernkori evolúció, és valóban! :)
Az otthonszülésben az a szép, hogy elvileg mindig arról szól, hogy a babának a legjobb legyen, háborítatlanul születhessen. Csak én látom mögötte az önzést? hogy nekem legyen jó a szülésélmény, nekem ne kelljen a csúnya kórházba menni, ahol fertőzéseket lehet kapni (persze, halomra halnak az emberek a szülészeteken)...
Mikor lett fontosabb a szülésélmény a gyermeknél?
/Az én lányom spec. az itthonszülést -iszonyú még rágondolni is- minden bizonnyal nem élte volna túl./
az otthonszülésre csak annyi érvük van a rajongóinak, hogy háborítatlan, meg a méltóság és a bezzeg nagyanyáink idejében. aztán megsértődés és beduzzogás.
mással még egyik sem tudott jönni. hiába a sok észérv, a sok megtörtént eset, ami majdnem tragédiába torkoll, ha nem kórházi a szülés, őket nem érdekli, csak habzó szájjal pontozzák le az ilyen hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!