Szülés után! Ti hogy bírtátok?
A kérdésem egyenlőre elméleti, nem fogok még szülni, terhes sem vagyok, de nagyon érdekel.:)
Magától a szüléstől érdekes módon nem annyira félek, de az utána lévő időtől nagyon. Attól a 4-6 héttől. Ti milyen hamar jöttetek rendbe "odalent"? Meddig tartott az erős vérzés? Az végig van? Előre is köszönöm :)
nem végig erős, kb egy hétig. én a 6. hétig pecsételgettem végig. lassan jöttem rendbe, több hónap kellett hozzá, de rendbejöttem 100%an.
ha megúszod metszés és repedés nélkül, akkor minden sokkal gyorsabban regenerálódik.
Az én élményem is friss még, pont egy hete szültem és semmi kellemetlent, kényelmetlent nem tudok mondani.
Vagyis egy valami volt: szülés után erősebben véreztem, de a gyerekágyas osztályon elláttak. Kaptam vérzéscsillapító injekciókat, és megfigyelés alatt voltam, de ennyi. Másnapra rendeződtem.
Én is Always éjszakait vittem, de a vérzés kiröhögte, szinte azonnal elázott, ahogy beraktam, így hozattam be magamnak Tenát, a legnagyobbat, rögzítő bugyival és baromi kényelmes volt!
Igaz, engem nem vágtak, meg sérülésem sem volt, így nem okozott gondot a mászkálás, ülés, vagy vécézés, így ezek ugyanolyanok voltak, mint a normál mindennapokban.
A kórház teljes rooming rendszerű volt (utáltam, mert az én kicsim csendes volt, másé viszont egész éjjel bömbölt) és emiatt rendesen tudtam ciciztetni, hogy beinduljon a tej. Van is bőven, már 6 naposan elhagyta a születési súlyát, ami nem volt kevés a majdnem 4,5 kilóval.
Doki: nekem óriási szerencsém volt az enyémmel, teljesen véletlenül találtam rá és nem került semmibe. Emberséges volt és nagyon vigyázott ránk.
Itthonlét: nem panaszkodom. Nem vagyok sem fáradt, sem kialvatlan. Éjjel 3-szor kel fel cicizni, de én fekve szoptatok, így közben tudok szunyálni. A napirendje nem tér el attól, amit a pocakban felvett, így az nem okozott meglepetést. Tesóit is simán el tudom látni, semmi nyűgöm nincsen, maradéktalanul boldog vagyok. :)
Szia
Nekem is friss az élmény, hiszen két hete szültem. Nekem volt gátmetszésem és sajnos méhnyakrepedésem is, ezért elég sok belső varratom volt.Ennek ellenére nem voltak olyan fájdalmasak a szülés utáni napok. Másnap már tudtam ülni,igaz nagyon óvatosan. Miután kivették a varratokat sokkal jobb lett. Még néha belenyilal a sebbe, de ezen kívül úgy érzem már a régi vagyok. Lehet venni lyukas közepű párnát, direkt a szülés utáni napokra. Erre ha ráülsz nem nyomódik a seb.
Most már csak annyira vérzek, mint a menstruáció utolsó napján.Első napokban Tena eldobható bugyit és betétet használtam, ami nagyon kényelmes.
Köszönöm szépen nektek, nagyon megnyugtatóak vagytok tényleg! És ahogy titeket olvaslak, kedvet kapok a babához :) A legnagyobb félelmem kezd eltűnni, annyira jókat írtok :) Köszönöm mindenkinek és jó babázást :)
Még egy kérdés:) : mikor szoptatod a babádat, csak odarakod és ő ráérez? És mikor tudod hogy elég? Ha már nem kapja be, elfordul vagy elalszik?
Nekünk bele kellett jönni, mert a jobb mellemet nehezebben tudta bekapni és ahhoz türelem kellett, de egy hét után most már frankón megy.
Enyém abbahagyja, mikor elég volt neki. Olyankor felveszem, büfiztetem és ha ismét keresgél (szaglássza a bőröm :)))), akkor visszarakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!