Szülés után! Ti hogy bírtátok?
A kérdésem egyenlőre elméleti, nem fogok még szülni, terhes sem vagyok, de nagyon érdekel.:)
Magától a szüléstől érdekes módon nem annyira félek, de az utána lévő időtől nagyon. Attól a 4-6 héttől. Ti milyen hamar jöttetek rendbe "odalent"? Meddig tartott az erős vérzés? Az végig van? Előre is köszönöm :)
Erös vérzés csak pár napig - egy hétig van a legtöbb esetben, de elég sokáig lehet még kevés. A normál menzesz rosszabb, itt csak az a kényelmetlen, hogy tartósan betétet kell használni.
De itt is elég sok eltérés van a nök között, meg egy nönél sem egyforma minden szülés után.
Köszönöm!
Mindig is tampont használtam, a betét számomra sosem volt kényelmes, ezért is a kérdés egyrészt... Gondolom az első hétre nagyméretűt kell beszerezni. Ezt kórházban adnak? Vagy ezt jó előre vinni kell?
A wc-zés mennyire nehéz vagy fájdalmas közvetlenül szülés után?
Én szerencsésnek mondhatom magam, a vérzés 2 napig volt erős, utána már normálisnak mondható. Ami zavart az a betét, ugyanis én utálom, de ki lehetett bírni. A gátsebem is gyorsan gyógyult, a kórházban már törökülésben szoptattam, egyáltalán nem fájt.
Nekem az egyetlen kellemetlenséget a szülés következtében kijött aranyerem okozott, mivel az egy-két napig elég rendesen fájt, de a dokim ajánlott egy krémet, és az hamar elmulasztotta.
A kórházba, legalábbis nálunk mindent vinni kellett, értem ez alatt a betétet, wc papírt, intim törlőkendő...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!