Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van a fővárosban vagy környéké...

Van a fővárosban vagy környékén olyan kórház, ahol a nagyobbik testvér is bent lehet a családi (fizetős) szobában mindaddig, míg haza nem térhet a család az újszülöttel?

Figyelt kérdés
Tandemszoptatás miatt keresnék ilyen lehetőséget. Ha nincs, marad az otthonszülés, bár ezzel is bajban vagyok, a Geréb ügy óta...

2012. máj. 31. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
43%

47-től kérdem, hogy látod te, amit leírt a kérdező? Hogy még neki sincs biztonságos távon belül kórház? Hogy egy tanyán élnek? Hogy oda akarja elvinni a pár órás újszülöttet? Hogy képtelen elereszteni a 2,5 kezét még erre a kis időre is?

Itt pár embernek van már akkora tapasztalata, ha tetszik, ha nem, hogy mindezt meglássa, hogy tudja: ez nem jó és nem helyes.

Ha csak az önmaga élete lenne itt a téma, akkor nem lenne ennyi komment, de itt már 2 gyerekről is szó van.

2,5 évesen cicizni amúgy sem fontos, ha idáig nem alakult ki a kötődés, akkor eztán sem fog, viszont ha a kötődés erős, akkor nem fog sérülni, csak mert nem kap több cicit.

9 hónapja volt ezt megoldani, de ő inkább az újszülött kárára teszi. Viszont ha baja lesz a babának, akkor hogy fog vele elszámolni? Gondolom majd akkor jól jön a mocskos egészségügy, nem?

Az otthonszülés meg addig volt természetes, míg fel nem találták a normális kórházi ellátást. Addig viszont keményen szelektált a természet, viszont ezt valamiért nem akarjátok megérteni.

2012. jún. 1. 12:52
 52/74 anonim ***** válasza:
83%

"-normális anya az, aki nem megy kórházba tök idegen baktériumflórába, ahol sokszor veszélyesebb kórokozók terjengenek" - igen, normális, mint ahogy akkor is normális, ha beteg a nagyobbik gyerek, orvosi rendelőbe viszi, ahol tök idegen baktériumflóra van. Egy jó kórházban minimális a fertőzésveszély, mert takarítanak, fertőtlenítenek, elő sem fordulhat olyan, hogy a folyosón vajúdjon, vagy üljön az újszülöttjével.

"-normális anya ha kórházba is szül, igyekszik haza, el a fent leírt körülményekből"- mindenki igyekezne haza, de van annyi sütnivalója, hogy felfogja, a baba és a mama érdeke is az orvosi megfigyelés. Nem csak szülés közben történhetnek problémák, utána is lehet gond.

-normális anya az, aki nem akar éjjel az újszülöttjével lámpafénynél virrasztani(mivel a legtöbb kórházban ha baba van éjszakára a kórteremben, égve kell hagyni a lámpát)- ez nem tudom, melyik kórházban van, mert ahol én szültem, mindössze a bejárati ajtó felett volt egy halovány jelzőfény, hogy ne vaksötétben botorkáljuk, és mind a hármunknál ott volt a babája.

-normális anya az, aki ha egészséges a csecsemője, felelőssége tudatában mihamarabb az otthoni körülményeket szeretné, ahol a legobban érzi magát, ahol kényelmesen tudolhat, ahol nem véres a WC, ahol nem zaklatják azzal, hogy kakilt- e már

normális anya az, aki nem akarja, hogy vízzel itassák, tápszerrel etessék az egészséges gyerekét - igen, vannak ócska intézmények, de könyörgöm, szabad kórház és orvos választás van, ha ilyen a kórház, keresni kell másikat. Minket a kutya sem zaklatott, a nagywc dolgát is csak azért kérdezték, ha esetleg kellemetlen szorulása lenne a a kismamának, tudnak rá segítséget adni. Bizonyára jobb az a kórház, ahol inkább hagyják üvöltve éhezni a babát, mert nem kaphat se vizet, se tápszert, ha nincs az anyukának teje.

A kérdezőnek már ajánlottunk jó intézményeket, próbáltunk segítséget adni, de nem kell ennyire kórházellenesnek lenni.

A barátnőm ideális terhesség, 12 órás vajúdás után (amit első gyereknél tök jónak mondanak), csodás szülése volt, remek szülésznővel, gátvédelemmel (1 cm-t repedt, 1 öltést kapott), apa benn lehetett, 2 órát hagyták hármasban a friss családot stb. A babát elvitték vizsgálatra, őt át akarták kísérni a szobájába, amikor váratlanul elöntötte a vér. Azonnal gyógyszerek, vérpótlás stb. Azt kell megérteni, hogy mindig, MINDIG történhet baj, akár a mamával, akár a babával is.

Természetesen érthető a kérdező is, hogy megrémül a hirtelen elszakadástól, de bízzon jobban a nagyobb gyerekben, lehet, hogy kicsi, de helyt fog állni. Apát trenírozni kell addig. (Bár, nem tudom, mi lenne, ha az anyukát baleset, betegség érné, éhen halnának?! Apukának kezdetektől fogva jobban ki kellett volna vennie a részét a gyereknevelésből és akkor talán nem lennének ekkora gangeszben.)

Egyetlen barát, rokon, szomszéd sem tud segíteni nektek semmiben?

2012. jún. 1. 12:54
 53/74 anonim ***** válasza:
31%

Persze, síelés előtt mindig eltörjük a sípcsontunkat, mert bármikor eltörhet. Utcára lépés előtt mindig elütjök magunkat az azutóval mert bármikor elüthet. A gyerekünket ledobjuk a mászókáról mert az is lehet, hogy véletlenül leesik. Ja, ez így működik.

Aki az otthonszülést választa vay a mihamarabbi hazamenetlt, higyétek el, hogy mindent sokkal körültekintőbben vizsgál, mint aki "csak" befekszik és a köpenyesekre bízza magát. Az látszik, hogy f.ngotok nincs arról, hogy milyen feltételek vonatkoznak a bábára, aki szülést kísér. Tudjátok, hogy mi van és mi nincs nála? Na ugye.

Tudjátok, hogy egy életét a kórházban töltő doki életében nem lát élettani szülést(csak a szerencsések).

Előbb olvasni kéne és informálódni, megismerni amiről véleményt alkottok.

2012. jún. 1. 13:03
 54/74 anonim ***** válasza:
64%

Bocsi kórházzal kapcsolatban nem tudok segíteni.

DE had írjam le a saját történetemet.

Nekem a 42.héten indítottak 3 napon keresztül,de nem indult be a szülés.A magzatvizem elfolyt de nem volt semmi fájásom.Csináltak uh.-ot kiderült hogy nagyon magasan van a kislányom és a fejét is rosszul tartja,mellesleg nem is tágultam.Teljesen merev volt a méhszáj.Maradt a császár.Aminek örülök mert kiderült hogy a nyakán volt a k.zsinór.

Mikor valakinek a fejében megfordul az otthonszülés ilyen történeteket is olvasson el!

Ja,és én nem adtam senkinek pénzt!Nem volt fogadott dokim se,ennek ellenére nagyon rendesek voltak velem.Tehát nem minden csak a pénzről szól.Aki akar ad aki nem az nem,semmi se kötelező.

A ragaszkodásról:

Én nem tudtam szoptatni a lányomat,egyáltalán.Maradt a tápszer meg a cumisüveg.26 hónapos és nagyon ragaszkodik hozzám,úgy hogy még a wc-re is jön velem.Akkor?

2012. jún. 1. 14:32
 55/74 anonim ***** válasza:
41%

Te meg azt olvasd el, amikor a "leállt" vajúdás miatt beoxitocinozzák a kismamát, akinek e miatt továbbrepedt az amúgy is metszett gáta, holott minden normális orvosnak tudnia kéne, hogy a kitolás előtt van egy "pihenési" szakasz, amikor egy élettani szülés kicsit lelassul, hogy az utolsó nagy erőpróbára felkészüljön. És hogy ekkor teljesen természetes, hogy kicsit leesik a baba szívhangja, hiszen ő is megpihen. Ja, hogy ezt csak az tudja, aki látott élettani szülést és nem nyúl egyből a szikéhez? Vagy azt, amikor a doktorbácsi ezt- azt bennfelejt a kismamában. Vagy azt, amikor nincs 10 alatt a szülő nők körül sertepertélő kórházi alkalmazottak száma... és még folytathatnám.

De teljesen mindegy volna mert akkor is jöttök a példáitokkal, miközben nem veszitek a fáradságot, hogy utánaolvassatok a szülés menetének, vagy akik a számokat szeretik, azok a statisztikáknak.

Látom, a lepontozásig sikerült eljutni, értőn olvasni, utánaolvasni a dolgoknak kevésbé. De fikázni azt, aki másképpen gondolkodik, az megy. Így nem lehet vitázni.

Kedves Kérdező, remélem privát üzeneteidben normális válaszokat is kaptál, amik segítenek:).

2012. jún. 1. 15:00
 56/74 anonim ***** válasza:
46%
54-nek uzenem, hogy a szuletendo gyerekek FELENEK a nyaka kore van tekeredve a koldokzsinor, ez is termeszetes elettani jelenseg, nem indokolja a csaszart. ha emiatt orulsz, akkor jol atvertek teged is.
2012. jún. 1. 18:53
 57/74 A kérdező kommentje:

Nem akartam már hozzászólni, de mégis megteszem:

1. 10 percre van tőlem kórház... köszönöm, ott szültem, de legközelebb nem szeretnék oda kerülni, ezért is gondolkodtam másik kórházon.

2. Tökéletesen normális családban élünk, ahol a férjem nem egy "here", aki ledolgozza a 8-12 óráját, aztán beül a tévé elé sört inni, és dagadtra enni magát(egyébként tévénk sincs), hanem igazi jó magyar parasztember módjára meglátja, megtalálja és el is végzi több ember munkáját, úgy, hogy sokszor hajnali 2-kor megy világra segíteni egy-egy bárányt, vagy borjút...igaz, így nincs is hitelünk, és szerencsére biominőségű élelmiszert tudunk saját magunknak előállítani, nem eszünk bolti E betűket, adalékanyagokat, tartósítószereket, de még csak kemikáliákat tartalmazó tisztálkodószereket se... arra ott van a kecsketejünk!

3. Felkészítve még azért nincs kis családom, mert még az első trimeszterben vagyok, így csak most kezdtünk el gondolkodni a hogyan és hol kérdéseken. Nem tudom, mit gondoltatok, tán holnap szülök és még nem tudom, hogy kinél? Ahhoz, hogy orvost/bábát/szülésznőt/dúlát válasszak, előbb meg kell találnom a helyszínt...

4. Az a bizonyos kritérium, aminek nem felelek meg, az nem a távolság...hanem az a bizonyos vállelakadás, amit írtak a cikkben. Nem tudhatom, hogy mi lett volna normál esetben, oxi nélkül, de mivel a lányom vállát törte (igaz, tudom, ez sűrűn előfordul, pont az elakadást előzi meg ezzel a baba), eszembe jutott, hogy otthoni körülmények között mi történhetne... Egyébként szerintem, ha lett volna ideje, és nem nyomta volna a hasam a doki, akkor nem is repült volna ki és a válla sem tört volna el...

5. Azt gondolom, hogy a tervezés, előre gondolkodás szükséges egy ilyen esetben, mikor már van egy nagyobb, de bizony még mindig pici gyerek a családban...

6. Egyáltalán nem biztos, hogy fog szopizni még a gyerek, mikor szülni fogok, a hangsúly nem ezen van...hanem azon, hogy távol van minden rokon, így még hozzászoktatni sem tudom, hogy akár napi 5-6 órát nélkülem legyen. Mi lesz akkor 4 napig? Nyilván be fognak járni az apjával, de nem is lesz idejük ott lenni... sokkal egyszerűbb és biztonságosabb is lenne, ha otthon lábadoznánk.

7. Ez a szülés-dolog tényleg túl van kissé misztifikálva. Mi nők erre születtünk...erre lettünk "kitalálva". Szelektálás? Az én gyerekem erős lesz, ahogy az első sem volt soha beteg, annak ellenére, hogy semmilyen divat-oltást nem kapott...

8. Legalább már megérett bennem a gondolat, hogy ambuláns szülésem lesz, és mielőtt még valaki kiakadna, minden attól függ persze, hogy milyen lesz a szülés. Ha nem lesz komplikáció, bizony rohanni fogok haza!

Kövezzetek csak meg érte! :)

2012. jún. 1. 19:32
 58/74 anonim ***** válasza:
43%

56-nak!

54.vagyok

Te elolvastad amit leírtam???

Nem ez miatt császároztak! És szerinted normális dolog ha rá van tekeredve a köldökzsinór a baba nyakára?

Mielőtt beszólsz olvass és értelmezz!

2012. jún. 1. 19:34
 59/74 A kérdező kommentje:
Igen, az tök normális és gyakori is!
2012. jún. 1. 19:35
 60/74 A kérdező kommentje:
Egyébként csak nagyon ritka esetbe okoz problémát!
2012. jún. 1. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!