Van a fővárosban vagy környékén olyan kórház, ahol a nagyobbik testvér is bent lehet a családi (fizetős) szobában mindaddig, míg haza nem térhet a család az újszülöttel?
Tök érdekes kiakadás.
De apukáról egy szó sincs. Ha rossz a kapcsolat, az nem szégyen, vagy ha nincs, az sem, talán jobban ment volna a megértés a kérdező felé, de így, hogy kisajátítja a gyerekét leírása alapján (hisz mindenki abból tudott kiindulni, amit ő leírt) és még fel is van háborodva rajta, hogy senki sem érti meg, kicsit szomorú.
Normális családban nem okoz törést a 3 nap. Normális családban az apa vigyáz rájuk, ha más nincs.
Normális családban az anya nem akarja elhagyni a kórházat egy pár órás újszülöttel, hogy kivigye a pusztába, ahol MÉG NEKI SINCS megfelelő elérhetőséggel kórház.
...és még csodálkozik rajta, hogy az anyák legtöbbje kiakadt rajta.
Csak hogy a "másik oldal" érveit is olvassátok:
-normális anya az, aki nem megy kórházba tök idegen baktériumflórába, ahol sokszor veszélyesebb kórokozók terjengenek
-normális anya ha kórházba is szül, igyekszik haza, el a fent leírt körülményekből
-normális anya az, aki nem akar éjjel az újszülöttjével lámpafénynél virrasztani(mivel a legtöbb kórházban ha baba van éjszakára a kórteremben, égve kell hagyni a lámpát)
-normális anya az, aki ha egészséges a csecsemője, felelőssége tudatában mihamarabb az otthoni körülményeket szeretné, ahol a legobban érzi magát, ahol kényelmesen tudolhat, ahol nem véres a WC, ahol nem zaklatják azzal, hogy kakilt- e már
normális anya az, aki nem akarja, hogy vízzel itassák, tápszerrel etessék az egészséges gyerekét
...és még folytathatnám
A végtelenségig lehet egymás érveit ütköztetni, ez rendben is van, addig, amíg nem kérdőjelezik meg a szülő nő kompetenciáját és felelősségtudatát. Ha a KÉrdező, akárhol is lakik, kapcsolatban van a védőnővel, a gyerekorvossal és gond esetén kórházba tudnak menni, miért ne csinálhatná úgy, ahogyan ő azt a legjobbnak látja?!
igazabol engem csak az zavar, hogy beleultettek a noi fejekbe, hogy a szules faj, a szules borzalmas, olyan, mint egy betegseg, orvosi felugyeletet igenyel az epp megszult no, kell a beavatkozas, mert pl. oxi vagy gatmetszes nelkul NEM LEHET szulni, kell a csaszar, mert eleteket ment. a kerdezo tokeletesen leirta, hogy miert kell. kell a penza korhaznak. ennyi. ehhez nincs mit hozzafuzni. sajnos az orvosok mindenhatosagaban hiszunk, elhisszuk minden szavukat. meg azok a ferfi orvosok is mindent jobban tudnak, akik sosem szultek. tudjak, hogy nekunk kell az eda, kell a gyorsitas, kell a hasbakonyokles... es ezt sok:-)no elhiszi es ezert meg halasak is. vajon mennyivel tobb vagy kevesebb az esely, hogy a baba megbetegszik, elkap valamit, barmi is tortenjen vele egy vagy ot naposan? akkor miert nem kell mar az elso hat hetet korhazban tolteni? jo otlet,hisz az anya meg verzik,stb, stb. mindenr lehet indokot talalni, csak akarni kell.
es a nagyobb gyereket miert felejtik el sokan?
a fiam 21 honapos volt, amikor szultem. sirva mentem be, szo szerint visszatartottam a szulest, mert feltem, hogy mi lesz vele nelkulem. igen, o is a gyerekem, o erte is aggodom, nem csak a piciert. 10 honapos kora ota velunk alszik. amikor szultem, ejjel persze, meg nem aludt el, bejott a korhazba este 10-kor, mert senkir sem tudtuk hagyni. nagyi hazahozta es hajnal 3-ig, mig apa haza nem ert, allva sirt az agyban. utana apaval jol elvoltak harom napig, minden nap jottek latogatni, bebujt az egyba mellem es a pici melle. nagon jo erzes volt ket gyerket olelni. utana hazajonni es erezni ismet, hogy anagy is itt szuszog mellettem. hozzateszem, a kicsi kezdtektol kulon agyban alszik, mert neki ez igy jo.
azert nem ertelek benneteket,mert ti is anyak vagytok. nem hiszem, hogy konnyu szivvel hagynatok otthon 3-4 napra a par eves gyerkocot. bar, olvastam mar olyat, hogy amerikaba ment a par 3 hetre es a z egy evesuk a nagyival maradt. ha nekik az a jo, oke, mas meg el sem tudja kepzelni, hogy kulon legyenek akar egy napra is. sajnalom, akinem tudja elfogadni, hogy mas igenyeink lehetnek. sajnalom, aki nem erti, hogy minden gyerek es anyuka mas. nekem ez a jo, neked meg az. miert kell bantani masokat emiatt?
kerdezo, vetettem fel az ambulans szules lehetoseget es masoltam be a sztorit is. meg annyit tennek hozza, hogy az istvanban probald meg Ujvari dokit megkersni. szerintem o a te embered. :-) nem tudom, mennyi idos terhes vagy, de talan a 30. hetig vallal uj terheseket is. vele lehetne errol beszelni. o is GA. fele, de nem otthon, hanem a korhazban, ezert sincs olyan hire a mediaban. ja es o ferfi, az nem olyan nagy szam. :-)
bocs az elutesekert, tabrol irok, picit nehez. :-)
41-es vagyok és enyém volt a 14, 20, 28 és 36-os hozzászólás is, el lehet olvasni őket nyugodtan.
Végül is ilyen hozzáállások mellett tökéletesnek érzem magam, mert én nem akarom veszélybe sodorni egyik porontyom életét sem, bár ez nekem inkább természetes hozzáállás, de ha számodra nem az, akkor az a te dolgod.
Van tapasztalatom, 1 hete szültem, nem taposták ki belőlem a gyereket. Nem egy, hanem 3 gyerek volt itthon 2 hétig, míg kórházban voltam és túlélték. Mert ez így normális.
És nem csak nektek erős a kötődésetek a saját gyerekeitekkel, hanem nekem is, aki képes volt disznó módon kórházban szülni, míg a többi gyerek otthon.
És ez nem ítélkezés, amit itt művelek, hanem utálkozás és döbbenet, hogy képes valaki így gondolkodni.
A 9 hónap meg azért van, hogy a nagyobbakat is fel lehessen készíteni a kicsi érkezésére. Nálunk már a hatodik héttől részesei voltak az enyémek a babavárásnak. Meg is látszik, mert nem volt az égvilágon semmi gond.
Tanult tehetetlenséggel nem lehet mit kezdeni, de a véleményem nem fogom elfojtani.
Ezt nem értem: van, akinek az a jó és ad biztonságot ha kórházba megy/ marad, valakinek pedig az otthona. MIért nem lehet ezt elfogadni?
Ez a kockáztatás- téma meg hülyeség. Rengeteg statisztikai adat mutatja, hogy semmivel de semmivel nem nagyobb a perinatális halálozási arány az otthon szülőknél/ születetteknél mint a kórháziaknál.
És jöhet a "de már nem élnénk ha nem kórházban vagyunk...", azt tudom rá felelni, hogy egy sor olyan esetet is fel lehet sorolni, ahol fertőzés történt, komplikáció, amikért a kórházi körülmények(baktériumok, beavatkozások...) a felelősek.
Azt gondolom, hogy nimden felnőtt nő joga és felelőssége az, hogy hol és hogyan szül. Természetesen vannak esetek, amikor a kórház egyértelműen a legbiztonságosabb és mindenkinek az érdeke, ezt nem vitatom. De azt kijelenteni, hogy felelőtlen az anya ha haza szeretne menni a családjához minél hamarabb az új családtaggal együtt, igen korlátolt gondolkodásra vall.
Szia Kedves kérdező. Én írtam neked priviben. Légyszi azt még olvasd el, ha eleged is van már mindebből :)
Nagyon drukkolok neked, remélem írsz majd, ha megvan a babó, hogy hogyan ment.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!