Ha az UH alapján történő súlybecslés tényleg ennyire pontatlan mindkét irányba, akkor hogy lehet hogy erre hivatkozva császároznak meg valakit?
Mostanában (nemrég született a harmadik babám) legalább 6-7 olyan ismerősöm szült császárral akik ezt mondták hogy VÁRHATÓAN nagy baba lesz ezért császárt választottak az orvossal. A babák 3500-3800 grammal születtek normál testalkatú anyukáknál (60 kiló 165 cm nem terhesen az átlag kb.) és volt közte 2 akiknek 4200 és 4100 grammos babájuk lett. Egyik csajszi mondjuk 158 cm és negyvenvalahány kiló tehát ő tényleg pici.
Én is átlagos alkatú vagyok, 3500-4-4.4 kilós babákat szültem, sose került szóba hogy VÁRHATÓAN nagy súlyuk miatt császár lehetne. Az uh-s súlybecslés nálam is jó pár száz grammot csalt, a második babámat 3400 körülire saccolták, pont egy kilóval lett nagyobb.
Kedves válaszolók!
A feleségem már válaszolt, de borzasztóan dühítenek a vélemények, ezért engedjétek meg, hogy én is írjak. Ha a kényelmesség érdekel titeket - a két út, a hüvelyi szülés és a császármetszés közül EGYÉRTELMŰEN a hüvelyi szülés a könnyebb az orvosnak. A császármetszés komoly hasi műtét, nem szívesen nyúlunk ehhez az eszközhöz. Rá lehet húzni az orvosokra a császármetszések gyakoriságának növekedését, és lehet százalékokkal dobálózni (aki ismeri az emberi testet, pontosan tudja, hogy nem lehet kijelenteni, hogy hány százalékban indokoltak a császármetszések), de érdekességképpen egy másik százalékos arány: a hozzám fordulók közel 60%-a kéri a terhesség műtéti befejezését ilyen-olyan okok miatt, és ha adott esetben pszichiátertől szereznek igazolást, hogy szorongásos zavar miatt indokolt a császár, akkor el KELL végezni. Más kérdés, hogy van orvos, aki ezt papír hiányában is megteszi, ez ritkább.
A WHO-t egy filozófiai szervezetnek tekintem, akiknek a mindennapi orvosláshoz nem sok közük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!