Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az UH alapján történő...

Ha az UH alapján történő súlybecslés tényleg ennyire pontatlan mindkét irányba, akkor hogy lehet hogy erre hivatkozva császároznak meg valakit?

Figyelt kérdés

Mostanában (nemrég született a harmadik babám) legalább 6-7 olyan ismerősöm szült császárral akik ezt mondták hogy VÁRHATÓAN nagy baba lesz ezért császárt választottak az orvossal. A babák 3500-3800 grammal születtek normál testalkatú anyukáknál (60 kiló 165 cm nem terhesen az átlag kb.) és volt közte 2 akiknek 4200 és 4100 grammos babájuk lett. Egyik csajszi mondjuk 158 cm és negyvenvalahány kiló tehát ő tényleg pici.

Én is átlagos alkatú vagyok, 3500-4-4.4 kilós babákat szültem, sose került szóba hogy VÁRHATÓAN nagy súlyuk miatt császár lehetne. Az uh-s súlybecslés nálam is jó pár száz grammot csalt, a második babámat 3400 körülire saccolták, pont egy kilóval lett nagyobb.

2012. máj. 25. 22:54
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a kérdés, engem is szívesen megcsászároztak volna 4,3 kilós babával, de szó nem lehetett róla. Tudtam, hogy meg tudom szülni gátvédelemmel karc nélkül, és meg is szültem, pedig magam is lovas vagyok, tizenéve már. Nyugodtan el lehet ismerni, hogy szívesebben császároz az orvosok egy jó része, minthogy hagyja szülni az anyukát.... sajnos ez a helyzet. Én a magam részéről ezt bűncselekménynek tartom. A téraránytalanság nagyon-nagyon ritka, hiszen a természet megoldja, és egy anyukának sem lesz nagyobb babája (csak nagyon extrém esetben), mint amit megszülni képes. Nagyon sok a fölösleges műtét, és ez bizony nálam is kiveri a biztosítékot.
2012. máj. 27. 11:14
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves válaszolók!

A feleségem már válaszolt, de borzasztóan dühítenek a vélemények, ezért engedjétek meg, hogy én is írjak. Ha a kényelmesség érdekel titeket - a két út, a hüvelyi szülés és a császármetszés közül EGYÉRTELMŰEN a hüvelyi szülés a könnyebb az orvosnak. A császármetszés komoly hasi műtét, nem szívesen nyúlunk ehhez az eszközhöz. Rá lehet húzni az orvosokra a császármetszések gyakoriságának növekedését, és lehet százalékokkal dobálózni (aki ismeri az emberi testet, pontosan tudja, hogy nem lehet kijelenteni, hogy hány százalékban indokoltak a császármetszések), de érdekességképpen egy másik százalékos arány: a hozzám fordulók közel 60%-a kéri a terhesség műtéti befejezését ilyen-olyan okok miatt, és ha adott esetben pszichiátertől szereznek igazolást, hogy szorongásos zavar miatt indokolt a császár, akkor el KELL végezni. Más kérdés, hogy van orvos, aki ezt papír hiányában is megteszi, ez ritkább.

A WHO-t egy filozófiai szervezetnek tekintem, akiknek a mindennapi orvosláshoz nem sok közük van.

2012. máj. 27. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!