Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az UH alapján történő...

Ha az UH alapján történő súlybecslés tényleg ennyire pontatlan mindkét irányba, akkor hogy lehet hogy erre hivatkozva császároznak meg valakit?

Figyelt kérdés

Mostanában (nemrég született a harmadik babám) legalább 6-7 olyan ismerősöm szült császárral akik ezt mondták hogy VÁRHATÓAN nagy baba lesz ezért császárt választottak az orvossal. A babák 3500-3800 grammal születtek normál testalkatú anyukáknál (60 kiló 165 cm nem terhesen az átlag kb.) és volt közte 2 akiknek 4200 és 4100 grammos babájuk lett. Egyik csajszi mondjuk 158 cm és negyvenvalahány kiló tehát ő tényleg pici.

Én is átlagos alkatú vagyok, 3500-4-4.4 kilós babákat szültem, sose került szóba hogy VÁRHATÓAN nagy súlyuk miatt császár lehetne. Az uh-s súlybecslés nálam is jó pár száz grammot csalt, a második babámat 3400 körülire saccolták, pont egy kilóval lett nagyobb.

2012. máj. 25. 22:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Igen, itt én is ezt olvasom, de bent a kórházban (terhespatológián is voltam) azt tapasztaltam, amit a férjem is mondott - hogy nem nagyon volt tévedés, jelentős tévedésről pedig nem hallottam ott bent. Itt gyk-n igen. Nem tudom, lehet kórházfüggő, bár nagyjából ugyanazt a szoftvert használják.
2012. máj. 26. 09:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem csak a baba súly a dönti el, hanem az anya medencéje, elsősorban a téraránytalanság az indok. Inkább császározzanak, minthogy a baba a medencémhez képest nagy legyen és elakadjon, még akkor is, ha tévednek a súlyát illetően. Amúgy tényleg itt olvasni ennyi eltérést a súlyban, az én ismeretségi körömben sem tévedtek 100-200 grammnál nagyon többet.

35 hetes kismama

2012. máj. 26. 09:28
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem gondolom hogy ennyi téraránytalan medencéjű nő lenne mostanában:) Nekem nem csak itt, hanem az ismertségi körben is sok olyan van volt akinél nem 100-200 grammokat tévedtek hanem többet.

2 szobatársam a legutóbbi szülésem után is császárral szült emiatt az indok miatt amit fentebb írtam, 3800 grammos babákat, nem voltak keskeny medencéjűek vagy ha igen, hát én is az vagyok.

2012. máj. 26. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Kívülről hogyan ítéled meg, hogy kinek milyen a medencéje? :))
2012. máj. 26. 10:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem a kívülről látható keskenység-szélesség dönti el. Anatómia. A medencecsont által határolt csontos szülőút, amin ár kell haladnia a baba fejének. Ez a téraránytalanság, relatív szűk átmérő és nagy fejátmérő is elég, nem csak a súly számít.
2012. máj. 26. 10:50
 16/22 anonim ***** válasza:

nekem azt mondták, hogy 4300 és annyi is lett tegnap.

simán szültem, tulajdonképpen 1 óra alatt és gátvelemmel.

DE! mivel tudtuk, hogy nagy baba lesz, hisz már a 36. héten 4 kiló volt, és ennek csak 1 hete, ezért benne volt a pakliban, hogy ha nem megy, akkor tolnak a műtőbe.

2012. máj. 26. 12:39
 17/22 A kérdező kommentje:
És hirtelen ennyi keskeny medence kimenetű nő lett? Jó mindegy, biztos csak itt felénk szaporodtak meg az ilyen indokú császárok lehet valami különleges tájegység vagyunk:) Vagy valami miatt hirtelen mindenki képtelenné vált egy átlagos baba megszülésére.
2012. máj. 26. 12:51
 18/22 A kérdező kommentje:
A hangsúly ezen van amit a 16 os írt, hogy benn van a pakliban hogy mennek a műtőbe de azért legalább MEGPRÓBÁLJÁK.
2012. máj. 26. 12:51
 19/22 anonim ***** válasza:

Én értem a problémádat, kérdező, bennem ugyanezen dolgok szoktak felvetődni.

Meg az olyanok, hogy pl. az esztergomi kórházban 55%-os a császárarány - miért, Esztergomban különleges a levegő, hogy ott a kismamák több mint fele képtelen szülni? Az István kórházban Budapesten meg olyan a klíma, hogy 20% alatt vannak bőven? És még sorolhatnám....

2012. máj. 26. 13:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét babám 2-3 hónappal a szülés előtt befordult, vagyis már elég korán nem volt helyük mozogni. És mindkettőt tornáztatni kellett csecsemőként, ugyanis, féloldalra kicsit merevek voltak, "elfeküdték" az egyik oldalukat, minden bizonnyal helyhiány miatt.

És mindkét gyerekem pár héttel előbb jött a kelleténél, aránylag pici volt. (2900 és 3100 gramm).

Az orvos azt mondta, hogy mivel nagyon vékonyak a csontjaim, a medencém nemigen tudott volna annyira tágulni, hogy mondjuk egy négykilós gyereket kihordjak és megszüljek. Vagyis a szülés beindult a vártnál korábban. A természet nem hülye, ennyi "selejtet" nem gyárt.

Különben az egyik barátnőmet is ilyen indokkal császározták, aztán hoppá kiderült, hogy a kisfiú nagyjából egy kilóval kevesebb, mint ahogy mérték...Meg olyan ismerősöm is van, aki 5,2 kilós gyereket szült meg természetes úton. Szóval a kiinduló kérdés szerintem is nagyon jó.

2012. máj. 26. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!