Zöld magzatvíznél mitől függ, hogy császároznak-e vagy hagyják természetesen megszületni a babát?
Persze gondolom számít a CTG-n mutatott érték, hogy hogy érzi magát a baba, de nekem pl itthon folyt el a magzatvíz, és a mentős már csak a mentőben hallgatta meg a szívhangot, azt is sztetoszkoppal (ha jól emlékszem), vagyis nem nagyon igyekezett, hogy tudjon valamit a baba hogylétéről.
És nagyon sokaknál olvasom, hogy ilyenkor sürgősségi császár van.
Nem, belőlem szó szerint sárga tömény trutyi folyt folyamatosan, indították a szülést, reggel három negyed hétkor és a császár fél tizenkettőkor volt.
És akkor sem sürgősségi, hanem még leért a gerincérzéstelenítős nő, érzéstelenítettek, sürgősségi császárnál altatnak, mert az gyorsabb.
Úgyhogy sürgősségi császár, de nem sürgőséggel végzik.
Köszönöm a válaszokat. Kedves második, igen, nálam is ugyanígy volt. Végig CTG, bár volt, hogy leesett a szívhangja-nem eltűnt, csak leesett-, de gondolom nem olyan mértékben ami indokolta volna a császárt, és antibiotikum sem kellett. Jövőhéten lesz 1 éves! :)
Szóval igazából csak kíváncsi voltam, mert akikkel én beszéltem eddig, ott mindenkinek császár volt zöld magzatvíznél.
2. és 3. szülésem előtt is zöld volt a magzatvíz, mikor elfolyt, a szülészeten nem sz*rtak be, simán kivárták míg simán megszülök.
Szerencsére nem lett gond, bizton állíthatom, a 2. már gimnazista :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!