Miért nem lehet természetes úton is szülni fájdalomcsillapítással? Ha császároznak akkor meg nem árt az érzéstelenítő?
?
Kórháza válogatja, hogy kérhetsz e fájdalom csillapítót vagy nem.
3 szülésen vagyok túl, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül.
Mi van?????
Ha kérsz, akkor kaphatsz pl. EDA-t, én is azzal szültem az elsőt. Úgy adagolják, hogy a kitolás idejére már ne legyen hatása, tehát igenis érzed a tolófájásokat! De az EDA-ra leginkább elhúzódó szülésnél, lassú tágulásnál lehet szükség, egyébként tényleg felesleges. Én 22 órát vajúdtam, ebből 8-at 5 perces fájásokkal és bizony a 18. órában már iszonyú fáradt voltam. Akkor ajánlották fel az EDA-t, hogy azzal pihenhetnék egy kicsit és lenne elég erőm a kitoláshoz. Így nyertem 3,5 órát, amikor a 10-es skálán 9-esnek érzett fájások lecsökkentek 2-esre és azalatt az idő alatt annyival tágultam, mint előtte a 18 óra alatt összesen.
A 2 babámnál már nem volt rá szükség, mert egyből 10 perces fájásokkal indult az egész és a burokrepesztés után 2 órán belül megszületett a kisfiam :) Akkor eszembe sem jutott, hogy bármit is kérjek, mert tök gyorsan ment.
De az elsőnél valószínűleg császár lett volna az eda nélkül.
Amúgy asszem van még valami bódító gáz, vagy mi, amit be kell lélegezni, de az nekem elég durvának hangzik. Oké, az eda sem piskóta :)
Szóval, ha szükség van rá, akkor nyugodtan kérj, amúgy viszont felesleges.
Szerintem is így van akinél látszik hogy a vajúdás kezdetétől lassacskán halad a tágulás de anyuka meg kimerül (hiszen nem alhat nem ehet nagy többségében) meg pszichésen is fogy az energiája ott nagyon jó lehet az eda, barátnőmnek is volt, ő is erről számolt be hogy sokkal gyorsabban haladt a tágulása onnantól hogy megkapta és nem kaparta a falat 10 órán keresztül.
Nekem nagyon gyors szüléseim voltak (az első 5 óra volt kitolással együtt amiből 3-at otthon voltam mert azt hittem ráérek még bemenni) mire bementünk látták hogy gyorsan halad a folyamat és idő meg értelme se lett volna már az edának más meg nem volt.
És ezután következő 2 szülésemnél meg már eleve úgy voltak ha először ilyen jól sikerült akkor most is menni fog.
Én ezt így nem hallottam hogy ártana a babának az eda szóval szerintem az sokkal jobban árt ha mondjuk megreked a szülőcsatornában mert anyuka már olyan fáradt hogy világáról nem tud (pl. oxigénhiány stb.)
Lehet fájdalomcsillapítóval szülni természetes úton..
Én mind a kettő gyermekem EDA-val szültem,de nem azért kaptam mert nagyon fájt vagy sokáig vajúdtam(lányom 3,fiam 3:50 perc alatt lett meg),hanem mert elfolyt a magzatvíz már majdnem teljesen és nem tágultam..EDA beadása után a 6. fájás már tolófájás volt,most a fiamnál.A lánynál már nem emléxem de ott is hamar ment.És nem én kértem hanem a doki jött és mondta hogy ezzel felgyorsíthatjuk a tágulást mert szövet és izomlazító hatása is van a fájdalom csillapítás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!