Ha az UH alapján történő súlybecslés tényleg ennyire pontatlan mindkét irányba, akkor hogy lehet hogy erre hivatkozva császároznak meg valakit?
Mostanában (nemrég született a harmadik babám) legalább 6-7 olyan ismerősöm szült császárral akik ezt mondták hogy VÁRHATÓAN nagy baba lesz ezért császárt választottak az orvossal. A babák 3500-3800 grammal születtek normál testalkatú anyukáknál (60 kiló 165 cm nem terhesen az átlag kb.) és volt közte 2 akiknek 4200 és 4100 grammos babájuk lett. Egyik csajszi mondjuk 158 cm és negyvenvalahány kiló tehát ő tényleg pici.
Én is átlagos alkatú vagyok, 3500-4-4.4 kilós babákat szültem, sose került szóba hogy VÁRHATÓAN nagy súlyuk miatt császár lehetne. Az uh-s súlybecslés nálam is jó pár száz grammot csalt, a második babámat 3400 körülire saccolták, pont egy kilóval lett nagyobb.
Mert gondolom császárt akartak, és ez jó ürügy erre.
AMúgy az én dokim dekára megmondta mennyi lesz a babám, és totál bejött neki.
De a babák csontozatát látják, és az alapján mondják a súlyt. Azt nem látják mennyire husis a baba. Szóval lehet egy hosszú baba vékony, de lehet totál dagi.
A második válaszoló megadta a választ: ugyan melyik doki akar esetleg tizenakárhány órákat a vajúdó kismama mellett tölteni, amikor ugyanazért a pénzért fél óra alatt megcsászározza és mehet haza? Azt már nem nézik ebben az esetben, hogy a babára és anyára nézve milyen következményekkel jár egy császár... :-((
Egyébként az, hogy egy baba nagy, önmagában nem is lehetne indok. Indok az amúgy rendkívül ritka téraránytalanság lenne, ahol azt látják az uh-on, hogy az anya medencéje keskenyebb, mint a baba feje, tehát esélytelen, hogy kiférjen. De ez egy rendkívül ritka komplikáció.
Na erre mondom én, hogy hozzáállás kérdése. Kifejezetten vékony testalkatú vagyok, keskeny csípővel. Az első babám 3800, a második 4000 g -al született, mindkettő gátvédelemmel, sérülés nélkül. Én meg akartam őket szülni és kaptam hozzá megfelelő segítséget. Az első doki és szülésznő, akivel beszéltem, azt mondta, hogy úgyis császár lesz, mert évek óta versenyszerűen lovagolok és így kötött a medencém, kizárt, hogy megszüljek természetes úton.
Ehhez képest elég jól összejött! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!