Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit szóltok az abortusz...

Mit szóltok az abortusz tablettához?

Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 21:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Helyeslem a tablettát, de félek, hogy előfordul az, hogy mégsem szakad meg a terhesség és esetleg nyomorék gyermek születik. Az eredményesség csak hosszú használat után fog kiderülni. Persze az lenne a legjobb, ha ingyen adnák a terhesség megelőző tablettát és mindenki megfelelően tudna védekezni. Én biztos vagyok benne, hogy sokkal kevesebb lenne az abortusz.
2012. máj. 27. 22:38
 32/39 anonim ***** válasza:
76%
Az abortusz előtti bizottságosdit is el kellene törölni, mert az megalázó a nő számára. A sok hülye férfi ne döntsön ilyen témába, azt bízzuk a nőkre.Nem történt volna meg Várpalotán sem a tiltott magzat elvétele. A nők nem akarnak bizottságok elé járulni.
2012. máj. 27. 22:54
 33/39 anonim ***** válasza:
75%

Kedves előző, az abortusz "bizottságosdi" vagy 20 éve el van törölve, ezzel nyitott kapukat döngetsz. A mai családvédelmi tanácsadás az tanácsadás, a tanácsadónak nincs döntési joga, mindösszesen azt biztosítja elvileg, hogy mindenki kellő ismeretek és információk birtokában, átgondolt döntést hozzon. Úgyhogy egyébként én - mint a művi abortuszt NEM ellenző - jónak gondolok egy ilyesféle megoldást.

Az egy gyökeresen másik kérdés, hogy a tanácsadást végzők néhány helyen szerepzavarban vannak, és azt hiszik, hogy a feladatuk az, hogy a nőt a terhesség megtartására nyomják - és sajnos nincs, aki leállítsa ezeket a szerepzavaros embereket, ettől az egésznek rossz híre lesz,és az érintettek utálják. Holott használni kellene, mint egy az állam által biztosított ingyenes információs szolgáltatást, és informálódni a terhességgel, családtervezéssel, fogamzásgátlással és hasonlókkal kapcsolatos kérdésekről. (ahogy egyébként az ehhez hasonló fórumokon teszik)

Szóval mondom, szerintem nem a rendszerrel van ez esetben baj, a nőkben kell tudatosítani, hogy a családvédelmi tanácsadónak semmiféle felelősségrevonási meg döntési joga sincs a törvény keretein belül, ez egy ingyenes kötelező szolgáltatás (mint mondjuk az iskolaorvos), használni kell, összeszedni mindenféle felmerülő kérdést a tárgyban, és ott feltenni...

2012. máj. 28. 00:37
 34/39 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok sem az abortusz ellen, sem mellette. Még nem "próbáltam" - így nem is tudok "ítéletet" mondani. Még lehet rá szükségem - soha nem tudhatom... Ezért úgy gondolom, hogy másoknak sem kellene ítélkezni, hogy kinek, miért, hányszor van abortusza. Az meg pláne szemét dolog, hogy "megölik a magzatot" - persze az igaz, hogy az a gyerek soha nem fog megszületni, de könyörgöm, gondolunk már a leendő anyára is!!! Honnan tudod 3 lányos anya, hogy miért "öli meg" valaki a magzatát??? Te voltál már olyan helyzetben, hogy döntened kelljen a pocakodban fejlődő magzatod sorsáról? Ha nem miért ítélkezel és miért használsz ilyen kemény szavakat? Hátha az még rosszabbul érzi magát, akinek már muszályból szüksége volt abortuszra? Az meg, ha valaki rendszeresen jár abortuszra, legyen a saját baja (az orvosok úgy is megcsinálják...) érezze ő magát rosszul, és csak remélhetjük, hogy egyszer benő a feje lágya és fog szülni egy szép, egészséges gyereket, akit akar és szeretni fog. Ja, és mi lenne, ha olyan valaki írna, akinek volt tablettás abortusza??? Ő lehetne a leghitelesebb...
2012. máj. 29. 09:43
 35/39 tomy88trance ***** válasza:
53%
Fogamzásgátló tablettát kell szedni és akkor nincs ilyen gond, de ha mégis akkor vállalni kell a gyereket ennyi, akármilyen nehéz ,akármilyen körülmények között vagy,a gyerek az a te részeddé válik amint megfogan.
2012. máj. 30. 09:52
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
tomy88trance-nak: te felnevelnéd annak a gyerekét, aki védekezett, mert nem akar gyereket (az indoka bármi lehet, miért nem!!!) mégis terhes lesz (a gyógyszer sem véd 100%-ban!!!), és ahogy te akarod: megszüli??? Mondjuk odatenné az ajtód elé a kis csomagot? Te akarsz így gyereket? Mert az abortusz nélküli világ kb. ilyen lenne: lesz egy gyereked, akár akarod, akár nem. Én amúgy pártatlan vagyok abortusz kérdésben: szükséges rossz. Vagy valami ilyesmi.
2012. máj. 30. 18:55
 37/39 tomy88trance ***** válasza:
0%
Inkább adja örökbe és legyen élete,ha már megfogant valaki/valakik felelőtlensége miatt. Az élet nem játék, fel kellene végre fogni, azért tart itt a világ,ahol ,mert ilyen és hasonló gondolkodású emberek vannak.
2012. jún. 1. 10:25
 38/39 anonim ***** válasza:
Ez már nem az abortusz tablettához tartozik... Szerinted minden gyereket örökbe fogadnak? Ja, azért vannak tele az "árvaházak". Vannak olyan gyerekek, akik egyik nevelőszülőtől a másikhoz kerülnek, majd végül csak az "árvaházban" maradnak. Valamiért nem kellenek senkinek: vagy nem elég zöld a szemük, nem elég szőkék... Ezek a gyerekek biztos örülnek, hogy élnek...Gyökerek nélkül, családi példa, családi háttér nélkül kerülnek ki az ÉLET-be. Volt egy riportfilm, amiben egy ilyen lány kábítózott, a pasija is, és vagy abortusza volt, vagy megszülte a gyereket, akit persze nem vihetett ki az utcára magához. Persze ez csak egy eset volt és tudom, hogy sok "árva"nem ilyen: egyetemet végzett, szép családban él, szép élete van, szép gyerekei. És nekik őszintén gratulálok, mert többre vitték, mint sok családban felnőtt ember. De mindig az érem két oldalát kellene nézni: legyen a nőnek joga eldönteni, hogy akarja-e azt a gyereket vagy sem, aki valamilyen módon megfogant. Mert az szerinted miért felelőtlen, aki fogamzásgátlót szed és mégis terhes lesz???
2012. jún. 3. 10:00
 39/39 anonim ***** válasza:
81%

05:29,9:43-as válaszadónak!

Voltak nem éppen betervezett terhességeim,de egyetlen egyszer sem fordult meg a fejemben,hogy elvetessem!! Nem is volt nálunk téma!! - hogy sajnos spontánnal végződtek? az már más kérdés....

A második gyermekünket vártuk,amikor volt egy riport a tv-ben,egy fiatal pár volt benne,a kislányuk végtaghiányosan született,amit az uh-n nem vettek észre. A szívem szakadt meg,mikor láttam! Akkor a Párommal egyhangúan kijelentettük,ha kiderül,hogy valami baja van a kicsinek,legyen az végtag hiány vagy Down szindróma.... stb, nem dobjuk el magunktól,mert a MIÉNK!!

Itt most nem arról volt szó,hogy miért szakítja meg a terhességét valaki,hanem az volt a kérdés,hogy mit szólunk az ab. tab. -hoz!

És igen,kemény szavak,de valóban gyilkosság,hiszen már a fogantatástól meg van az embriónak az élethez való joga!!- ezt nem saját kút főből szedtem,ezt az Állam mondta először,én csak tolmácsolom!-bár magam is így gondolom! S mivel az embriónak már a fogantatástól megvan az élethez való joga,bár még fejletlen,de "él" így igen,gyilkosságként tekintek az abortuszra.

Ki ezért,ki azért nem akarja a gyermekét.... Mindenkinek saját dolga!! Itt véleményt kérdeztek,és én leírtam,hogy semmivel nem humánusabb a tabi,mint a szokványos abortusz,az embrióra/magzatra tekintve pláne nem,de az adott nőre nézve sem! Mind a kettőnek megvannak a kockázatai,és bár egyiken sem voltam, bele tudom képzelni magam egy olyan nő helyébe,aki szeretné azt a babát,de valamiért nem lehet és abortuszt kell végeztetnie... Bármelyiket is választja valaki- ha tényleg akarta volna azt a babát- hosszasan végig gondolja,hogy tényleg muszáj e,keresi a kiskaput,de ha nem talál.... Az abortusz tabival az ilyen nőknek nem csak sima "lelki dolog",hogy nem lesz már baba,de amikor görcsölni kezdenek,és hetekig véreznek... Na,az egy lelki terror lehet!!! Egyik módját sem helyeslem a terhesség megszakításnak!!

A fogamzást gátló eszközök/tabletták árát kellene minden nő számára kifizethetővé tenni,ennek kellene a csapból folynia,nem pedig annak,hogy "Bejött az abortusz tabi,de még sem..." Kavarjon az port,hogy elképesztően olcsók a fogamzás gátlók! Végre felvehetné Magyarország is a példa mutató magatartást!!

Üdv: 3 lányos

2012. jún. 3. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!