Mit szóltok az abortusz tablettához?
Kedves előző, az abortusz "bizottságosdi" vagy 20 éve el van törölve, ezzel nyitott kapukat döngetsz. A mai családvédelmi tanácsadás az tanácsadás, a tanácsadónak nincs döntési joga, mindösszesen azt biztosítja elvileg, hogy mindenki kellő ismeretek és információk birtokában, átgondolt döntést hozzon. Úgyhogy egyébként én - mint a művi abortuszt NEM ellenző - jónak gondolok egy ilyesféle megoldást.
Az egy gyökeresen másik kérdés, hogy a tanácsadást végzők néhány helyen szerepzavarban vannak, és azt hiszik, hogy a feladatuk az, hogy a nőt a terhesség megtartására nyomják - és sajnos nincs, aki leállítsa ezeket a szerepzavaros embereket, ettől az egésznek rossz híre lesz,és az érintettek utálják. Holott használni kellene, mint egy az állam által biztosított ingyenes információs szolgáltatást, és informálódni a terhességgel, családtervezéssel, fogamzásgátlással és hasonlókkal kapcsolatos kérdésekről. (ahogy egyébként az ehhez hasonló fórumokon teszik)
Szóval mondom, szerintem nem a rendszerrel van ez esetben baj, a nőkben kell tudatosítani, hogy a családvédelmi tanácsadónak semmiféle felelősségrevonási meg döntési joga sincs a törvény keretein belül, ez egy ingyenes kötelező szolgáltatás (mint mondjuk az iskolaorvos), használni kell, összeszedni mindenféle felmerülő kérdést a tárgyban, és ott feltenni...
05:29,9:43-as válaszadónak!
Voltak nem éppen betervezett terhességeim,de egyetlen egyszer sem fordult meg a fejemben,hogy elvetessem!! Nem is volt nálunk téma!! - hogy sajnos spontánnal végződtek? az már más kérdés....
A második gyermekünket vártuk,amikor volt egy riport a tv-ben,egy fiatal pár volt benne,a kislányuk végtaghiányosan született,amit az uh-n nem vettek észre. A szívem szakadt meg,mikor láttam! Akkor a Párommal egyhangúan kijelentettük,ha kiderül,hogy valami baja van a kicsinek,legyen az végtag hiány vagy Down szindróma.... stb, nem dobjuk el magunktól,mert a MIÉNK!!
Itt most nem arról volt szó,hogy miért szakítja meg a terhességét valaki,hanem az volt a kérdés,hogy mit szólunk az ab. tab. -hoz!
És igen,kemény szavak,de valóban gyilkosság,hiszen már a fogantatástól meg van az embriónak az élethez való joga!!- ezt nem saját kút főből szedtem,ezt az Állam mondta először,én csak tolmácsolom!-bár magam is így gondolom! S mivel az embriónak már a fogantatástól megvan az élethez való joga,bár még fejletlen,de "él" így igen,gyilkosságként tekintek az abortuszra.
Ki ezért,ki azért nem akarja a gyermekét.... Mindenkinek saját dolga!! Itt véleményt kérdeztek,és én leírtam,hogy semmivel nem humánusabb a tabi,mint a szokványos abortusz,az embrióra/magzatra tekintve pláne nem,de az adott nőre nézve sem! Mind a kettőnek megvannak a kockázatai,és bár egyiken sem voltam, bele tudom képzelni magam egy olyan nő helyébe,aki szeretné azt a babát,de valamiért nem lehet és abortuszt kell végeztetnie... Bármelyiket is választja valaki- ha tényleg akarta volna azt a babát- hosszasan végig gondolja,hogy tényleg muszáj e,keresi a kiskaput,de ha nem talál.... Az abortusz tabival az ilyen nőknek nem csak sima "lelki dolog",hogy nem lesz már baba,de amikor görcsölni kezdenek,és hetekig véreznek... Na,az egy lelki terror lehet!!! Egyik módját sem helyeslem a terhesség megszakításnak!!
A fogamzást gátló eszközök/tabletták árát kellene minden nő számára kifizethetővé tenni,ennek kellene a csapból folynia,nem pedig annak,hogy "Bejött az abortusz tabi,de még sem..." Kavarjon az port,hogy elképesztően olcsók a fogamzás gátlók! Végre felvehetné Magyarország is a példa mutató magatartást!!
Üdv: 3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!