Mit szóltok az abortusz tablettához?
Ha már abortuszra kell mennie egy nőnek sajnos, akkor inkább a tabletta.
Láttam én is a Mokkát, és az volt az érzésem, hogy az a politikus nem tudta miről beszél. Szerintem fogalma sincs egy ilyen műtétről, és az utána lévő pszichés állapotról. Miért viseli meg jobban a nőt a gyógyszer? Ezt nem értem. A műtét jobban megvisel valakit.
De igazából már maga a tudat, hogy egy anya nem tarthatja meg a gyermekét.
Mindenképpen borzasztó, ha az ember ilyen helyzetbe kerül.
(Kivétel persze, akik évente 3-4 alkalommal jelennek meg, "vetetésre"...)
Azért az meggondolandó hogy a tabletta akár 3-4 napig tartó, nagyon erős görcsöket, elhúzódó vérzést okoz(hat),ami talán méginkább megviseli a nőt pszihésen. Persze nyilván ez is egyén függő.
A Magyar Nemzetben jól írta a kiscsaj a cikkben, hogy itt nem az a kérdés, hogy tabletta vagy kaparás-szívás,hanem az, hogy miért nem vállalják be a gyereket?Abortusz eddig volt, ezután is lesz, az tök mindegy, hogy hogy jön ki. A lényeg az, hogy nincs biztos munkahely, ha van örül a netto 80-90 ezrednek paraszt! Tavaly májushoz képest 6 % nőttek az élelmiszer árak...nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Én fizetésem nem nőtt....
Arra kellene megoldást találni, hogy az anyuka 3 év után eltudjon helyezkedni újra! Hogy legyen férőhely a bölcsődékben és az óvodákban !
23N
Volt itt már egy másik kérdés ugyanerről, ahova már nagyjából leírtam:
Az "abortusz-tabletta" egy anti-progeszteron, magyarán egy olyan anyag, ami közömbösíti a progeszteron nevü női hormon hatását.
A progeszteronnak a terhességben az a funkciója, hogy érzéketlenné teszi a női méhet a női szervezetben folyamatosan termelődő oxytocin hatásával szemben. Az abortusz-tabletta ezt a blokádot szünteti meg, a vetélést a gyakorlatban a nő saját oxytocinja hozza létre.
Egyébként az állatgyógyászatban évek óta sikerrel használják Magyarországon is a hasonló, kutyának való származékot:
(az emberi a mifepriszton, a kutyának való az aglepriszton hatóanyag, a hatás ugyanaz)
Szóval én azt gondolom, hogy egy embernek is jár annyi, mint egy kutyának (még ha bizonyos politikai körök ezt másként is vélik) egyfelől, másfelől a politika DOLGA, hogy LEGYEN, az orvos DOLGA, hogy ismertesse a különböző módszerek előnyeit, hátrányait, veszélyeit (van mindnek), és a paciens JOGA, hogy válasszon.
8aska vagyok.
mi baj volt vajon a válaszommal? aki nullára pontozmott, az be meri vállalni a magyarázatot a miértre, vagy csak megszokásból nyomott a piros kézre?
mert így nekem úgy tűnik, hogy a hobbiabortusz jó dolog, amikor meg egy elhalt babát kell humánusan eltávolítani, gondolva a következőre, az rossz.
Sokkal károsabb az egészségre az abortusztabletta, mint a műtét. Kanadában és Ausztráliában bevezették, maj a sok negatív tapasztalat ( pl. halálesetek) miatt betiltották használatát. Esetleges bevezetése megkönnyítené a feketepiaci beszerezhetőségét, alkalmazása teljesen ellenőrizhetetlenné válhat.
"A legtöbb esetben általánosnak tekinthető a hosszan, akár 30 napig elnyúló vérzéses időszak. A felmérések szerint az eljárás miatt 100-ból 1 terhességnél olyan erős a vérzés, hogy sebészi kaparást, vagy vérátömlesztést kell alkalmazni."(forrás:Silvestre et alii: Interruption of Preg. with RU486&Prostaglandin ... ha érdekel leírom, kicsit hosszú a cím)
A szer rendkívül erősen beavatkozik a női szervezet működésébe. Az anyára és annak később születendő gyermekeire gyakorolt hosszabb távű következményei jelenleg még nem teljesen ismertek. A terhesek több, mint felének különleges fájdalomcsillapítóra, 1/3 részüknek narkotikumra van szüksége. Sorolhatnám a negatív következményeit a tablettának... Az egészségre sokkal károsabb! És függetlenül attól, hogy vki elítéli-e az abortuszt, vagy nem, a tabletta nem a jobbik megoldás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!