Mit szóltok az abortusz tablettához?
Az 54%-os válaszolónak mondanám, hogy azt hiszem összekeveri ezt a dolgot az egyébként 1979 óta forgalomban lévő prosztaglandin-hatóanyagú szerrel, az Enzaprost F-el ... bár mondjuk az sem avatkozik bele hosszútávon a női szervezet működésébe, de annál előírás a megfelelő kábító fájdalomcsillapító adása...
Az "abortusz-tabletta" egy a női progeszteron-hormont közömbösítő vegyület, ez a hatása, ennyit tud. Ergo megszünteti a terhes méh védettségét a NŐ SZERVEZETÉNEK SAJÁT oxytocinjával szemben, a vetélést az indítja be... tehát gyakorlatilag mesterségesen előidéz egy spontán vetéléshez hasonló állapotot.
A valódi veszélye - kétségkívül van - az sokkal inkább az, hogy ez a saját oxytocin kevés a vetélés befejezéséhez, ezért oxytocint vagy prosztaglandint kell plusszban adni mellé (néhány oszták intézményben rutinszerűen teszik), illetve a szokásos műtéti úton kell befejezni az előálló missed abortion állapotát.
Tehát kétségtelen, vannak hátrányai - messze nem azok, amivel a "magzatvédők" riogatnak, és vannak előnyei, pl. hogy sokkal inkább természetes folyamat, mint egy hagyományos tágításos-vákumos beavatkozás. Ezért továbbra is azt gondolom, hogy az a jó, ha a lehetőségek adottak, és az előnyök és kockázatok ismeretében a paciens maga dönthet a módszerről.
én örülök,hogy nem kerül bevezetésre a tabletta,szerintem biztosan több mellékhatása van mint a művi terhességmegszakításnak,és biztos,hogy bekerülne a feketepicra is és a tinik úgy kapkodnák be mint a c-vitamint.
viszont aki csak azért veteti el a gyerekét mert felelőtlen volt és még kiakarja élni magát stb. az engem egy percig nem érdekel,hogy mennyit szenved utána.
viszont akinél úgy mint a fenti válaszban vetélés miatt kell az eljárást alakalmazni szerintem teljesen mindegy,hogy gyógyszerrel vagy műtéttel történik egyiket sem fogja jobbnak érezni,hiszen elvesztette a babáját.
Szerintem ez semmivel nem humánusabb!!! Az embriót így is úgy is megölik,csak a tabletta bevételével még hetekig vérezhet a nő,illetve erős görcsei lesznek!!! Hát ez mivel humánusabb,mint hogy orvosok kiszedik az embriót,és pár órával rá hazamegy a "kezelt"?
Abortusz ellenes vagyok!! Ide nem abortusz-tabletta kellene,hanem megtanítani az embereket a megfelelő védekezésre!!- persze semmi sem véd 100 %-osan,de kevesebb lenne az abortusz,ha az emberek oda figyelnének a védekezésre!!!!
Üdv: 3 lányos
Kedves Előzők, természetesen annak, hogy egy gyógyszer milyen módon és mértékben van jelen a feketepiacon a világon semmi köze nincs ahhoz, hogy a fehér piacon jelen van-e. Ugyanis a gyógyszer-feketepiac mindig illegális IMPORT-ból táplálkozik, amit ma a netes kereskedelem léte gyakorlatiklag ellenőrizhetetlenné tesz.
Marad teháta kérdés, hogy kit és milyen okból zavar, ha a nőknek választása lenne a módszert illetően... ha ettől az abortusz szabályai egyébként nem változnának...
"úgyis addig lesz legális- ha lesz, ameddig valaki bele nem hal a mellékhatásaiba, vagy valamilyen allergiája nem jön ki tőle" - hát az ugye elég szomorú lenne... mert ugye mindennek van reális kockázata, a hideg víznek is... és elég szörnyű, ha ez bárkit is betiltásokra ösztönöz.
Ugye a ma szokásos abortuszokba is belehal sacckb minden 60 000. nő, a magyar számok mellett ez másfél évente egy. De a terhességbe és szülésbe is, sacckb minden 10-15 ezredik nő, ami a mai magyar számok mellett évente 6-8 körül van.
Végre tudomásul kellene vennie mindenkinek, hogy az élet veszélyes üzem, abszolút biztonság nincs, és az abszolút-biztonságra törekvés is max a neurózist fokozza. Az ideális cél a relatív legnagyobb biztonság melletti relatív legnagyobb szabadság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!