Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit szóltok az abortusz...

Mit szóltok az abortusz tablettához?

Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 21:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
bővebben mi a kérdésed? ennyire általánosan feltéve, hogy mit szólok hozzá, nem tudok válaszolni, pedig tudnék beszélni a témáról.
2012. máj. 24. 21:43
 22/39 anonim ***** válasza:
83%

Az 54%-os válaszolónak mondanám, hogy azt hiszem összekeveri ezt a dolgot az egyébként 1979 óta forgalomban lévő prosztaglandin-hatóanyagú szerrel, az Enzaprost F-el ... bár mondjuk az sem avatkozik bele hosszútávon a női szervezet működésébe, de annál előírás a megfelelő kábító fájdalomcsillapító adása...

Az "abortusz-tabletta" egy a női progeszteron-hormont közömbösítő vegyület, ez a hatása, ennyit tud. Ergo megszünteti a terhes méh védettségét a NŐ SZERVEZETÉNEK SAJÁT oxytocinjával szemben, a vetélést az indítja be... tehát gyakorlatilag mesterségesen előidéz egy spontán vetéléshez hasonló állapotot.

A valódi veszélye - kétségkívül van - az sokkal inkább az, hogy ez a saját oxytocin kevés a vetélés befejezéséhez, ezért oxytocint vagy prosztaglandint kell plusszban adni mellé (néhány oszták intézményben rutinszerűen teszik), illetve a szokásos műtéti úton kell befejezni az előálló missed abortion állapotát.

Tehát kétségtelen, vannak hátrányai - messze nem azok, amivel a "magzatvédők" riogatnak, és vannak előnyei, pl. hogy sokkal inkább természetes folyamat, mint egy hagyományos tágításos-vákumos beavatkozás. Ezért továbbra is azt gondolom, hogy az a jó, ha a lehetőségek adottak, és az előnyök és kockázatok ismeretében a paciens maga dönthet a módszerről.

2012. máj. 24. 23:24
 23/39 anonim ***** válasza:
23%

én örülök,hogy nem kerül bevezetésre a tabletta,szerintem biztosan több mellékhatása van mint a művi terhességmegszakításnak,és biztos,hogy bekerülne a feketepicra is és a tinik úgy kapkodnák be mint a c-vitamint.

viszont aki csak azért veteti el a gyerekét mert felelőtlen volt és még kiakarja élni magát stb. az engem egy percig nem érdekel,hogy mennyit szenved utána.

viszont akinél úgy mint a fenti válaszban vetélés miatt kell az eljárást alakalmazni szerintem teljesen mindegy,hogy gyógyszerrel vagy műtéttel történik egyiket sem fogja jobbnak érezni,hiszen elvesztette a babáját.

2012. máj. 25. 15:12
 24/39 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ez semmivel nem humánusabb!!! Az embriót így is úgy is megölik,csak a tabletta bevételével még hetekig vérezhet a nő,illetve erős görcsei lesznek!!! Hát ez mivel humánusabb,mint hogy orvosok kiszedik az embriót,és pár órával rá hazamegy a "kezelt"?

Abortusz ellenes vagyok!! Ide nem abortusz-tabletta kellene,hanem megtanítani az embereket a megfelelő védekezésre!!- persze semmi sem véd 100 %-osan,de kevesebb lenne az abortusz,ha az emberek oda figyelnének a védekezésre!!!!

Üdv: 3 lányos

2012. máj. 25. 19:09
 25/39 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Előzők, természetesen annak, hogy egy gyógyszer milyen módon és mértékben van jelen a feketepiacon a világon semmi köze nincs ahhoz, hogy a fehér piacon jelen van-e. Ugyanis a gyógyszer-feketepiac mindig illegális IMPORT-ból táplálkozik, amit ma a netes kereskedelem léte gyakorlatiklag ellenőrizhetetlenné tesz.

Marad teháta kérdés, hogy kit és milyen okból zavar, ha a nőknek választása lenne a módszert illetően... ha ettől az abortusz szabályai egyébként nem változnának...

2012. máj. 26. 01:20
 26/39 anonim válasza:
100%
Egy nőnek magának kellene eldönteni melyik megoldást választja ! Egy férfi még ha miniszter is ebbe nem szólhatna bele mivel azt sem tudja mi az !!!!! Igaz abortusz ellenes vagyok mivel nekem nehezen sikerűlt a második terhességem . Imádom a gyerekeket ! De, mindenkinek maga dolga lenne mit szeretne , hogy akarja ! Mivel nem engedélyezik így a fekete piacot lendítik fel ezzel ! Lesznek akik erre fognak szakosodni és jó drágán eladni . Jobb lenne, ha engedélyeznék és felügyelet mellett lenne minden nő aki ezt válaszja ! Ha, azt a gyógyszert tíltanák be amit a miniszter úr szed mit tenne ? Ő megtehetné , hogy megy kűlfőldre gyógyíttatni magát , de nem mindenki teheti meg ezt !!!!! Ilyen jövedelmekkel ! Mégegyszer mondom aburtusz ellenes vagyok , de a választási lehetőséget meg kellene adni mindenkinek !
2012. máj. 27. 10:02
 27/39 anonim ***** válasza:
úgyis addig lesz legális- ha lesz, ameddig valaki bele nem hal a mellékhatásaiba, vagy valamilyen allergiája nem jön ki tőle. De szerintem a különböző érdekvédelmi szakszervezetek, egyesületek addig fognak tüntetni, amíg nem lesz igazuk. Szerintem nem fogják hagyni. Ha mégis és valakinek csakugyan baja lesz tőle, akkor majd jön az hogy én megmondtam... eső után köpönyeg, sajnos ez így van ebben az országban, többször bebizonyosodot, hogy a magyar utólag nagyon okos indig... :S
2012. máj. 27. 12:10
 28/39 anonim ***** válasza:
66%

"úgyis addig lesz legális- ha lesz, ameddig valaki bele nem hal a mellékhatásaiba, vagy valamilyen allergiája nem jön ki tőle" - hát az ugye elég szomorú lenne... mert ugye mindennek van reális kockázata, a hideg víznek is... és elég szörnyű, ha ez bárkit is betiltásokra ösztönöz.

Ugye a ma szokásos abortuszokba is belehal sacckb minden 60 000. nő, a magyar számok mellett ez másfél évente egy. De a terhességbe és szülésbe is, sacckb minden 10-15 ezredik nő, ami a mai magyar számok mellett évente 6-8 körül van.

Végre tudomásul kellene vennie mindenkinek, hogy az élet veszélyes üzem, abszolút biztonság nincs, és az abszolút-biztonságra törekvés is max a neurózist fokozza. Az ideális cél a relatív legnagyobb biztonság melletti relatív legnagyobb szabadság...

2012. máj. 27. 14:10
 29/39 anonim ***** válasza:
Tegnap láttam a neten egy videót, nem tudom-e most a "propaganda2 része-e vagy sem, de egy ember azt mondta, h oké, ab. tabletta, de több körben kell bevenni, és ha hatásos, akkor otthon ugye elkezd vérezni a nő és görcsök közepette az embrió is valahogy "kijön"...De ez semmi, ezt az embriót még be is kell vinni, megmutatni a kórházban. szerintetek igaz ez?????????
2012. máj. 27. 14:35
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Én magam abortusz ellenes vagyok/voltam van két gyönyörű kislányom és egy angyalkám akit 12 hetesen vesztettem el .Mégis azt mondom inkább abortusz mint az a sok nem kívánt megszületett kisgyerek aki éhezik, rossz körülmények között él és itt nem a szimpla pénztelenséget értem mert ott is lehet szeretetben élni hanem ahol a szülők tojnak a gyerekekre és még sorolhatnám.Azóta ez a véleményem mióta a gyermekeimben látom mennyire szükségük van a szülők szeretetére, gyengédségére és elszomorít mikor szenvedő gyermeket látok.Nekem ez a véleményem. Egy gyermeknek sem lenne szabad szenvednie :(
2012. máj. 27. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!