Igaz az, hogy nagy babát könnyebb megszülni?
Én eddig szültem egy "kicsit" meg egy "nagyot", és tényleg a nagy ment könnyebben.
Viszont nyilván azért is, mert második szülés volt.
Ami biztos: egy erősebb nagyobb baba aktívabban részt vesz a szülésben, mert erősebb. Hiszen nekik is dolgozniuk kell magukat előre. más részről, ha pl az ember állva is vajúdik, vagy legalábbis ülő helyzetben, vagy más függőleges pózban, akkor bizony a gravitáció egy nagyobb súlyú babát jobban segít.
Szóval ezért mondhatják.
De nyilván akadnak kivételek is.
Amúgy pedig maga a baba súlya nem számít annyit, a fejkörfogat jobban meghatározza, hogy mennyire könnyen tud kibújni.
Én a napokban szülöm a harmadikat, kíváncsian várom, mekkora lesz.
37. héten 3100-ra becsülték, ma töltöttem a 40-et. Gőzöm nincs mekkora lesz, de biztos nem lesz mini baba...
4100 g-os babám második babám könnyebb volt, mint a 3500 g-os első. Barátnőm a 2700 g-os babájával nagyon megszenvedett. De lehet véletlen egybeesés is.
Könnyű szülést!
Első lányom 3390g 16 óra szenvedés volt,második lányom 3960g összesen 4 óra volt szülésznő mikor oda nézett már kiabált az orvosnak,hogy jöjjön mert úgy jön mint a rakéta.
Most várom a harmadik lányom 38 hetes vagyok ő sem lesz kicsi 36 hetesen 347g volt.Majd megírom,hogy alakult.
Első baba 3300 gramm 6 óra volt fájásoktól számolva (ami nem sok de halálosnak éltem meg).
A második 4400 gramm volt 2 óra alatt meglett egyrészt gondolom mert második gyerek másrészt hagytak felállni vajúdás közben sétáltam, a férjemre támaszkodtam stb. és már éreztem is hogy teljesen lent van a feje, úgyhogy a gravitáció sokat segített.
Én nem tágultam, a lányomnak meg nagy volt a feje (37-es), és nem tudtam megszülni. Súlya 3 kg.
Szerintem sokat számít, hogy a tested miként működik és mekkora a buksija a babádnak. A súly utána jön...
Amit még tudok:
Sógornőm 4 óra alatt szülte meg 3800 grammos babáját, másik sógornőm 6 óra alatt 2750 grammos babáját. Nekem meg sehogy sem sikerült a 3 kilós babámat megszülni 12 óra alatt sem (aztán elvittek a műtőbe)... :(
Szerintem önmagától a baba súlyától ne félj.
A 4000 grammos babámat nem tudtam megszülni,teljesen eltűnt a méhszáj mégsem fért ki (36-os volt a feje). Barátnőmnek 4 gyereke van a legnagyobb 3600 grammal született a többi 3 kg körül és azt mondta,hogy a 3600 grammossal szenvedett a legtöbbet pedig ő volt a 3.A szobatársam a 2500 grammost simán megszülte,másik szobatársam is könnyen boldogult a 3900 grammosával.Szóval ez változó.Attól függ hogyan reagál a szervezeted.
A súlybecslésre meg szerintem ne adj sokat,nekem a 37. héten 2700 grammra saccolták és 40+2-re 4000 grammal született.
Könnyű szülést és írd meg mi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!