Kérhetem, hogy császárral szüljek?
még közel sem vagyok a szüléshez, 2-3-4 év múlva tervezzük a babát, de már most tudom, hogy csak császárral vagyok hajlandó szülni. Ez normális?
Egyrészt iszonyatosan nagyon nagyon nem szeretem magam mutogatni, ilyenkor meg még vagy beöntés, vagy 'baleset'...na ez köszönöm, nekem nem kell.... valószínű jobban sírnék az miatt, hogy nem akarom, hogy bárki így lásson, mint azért, hogy esetleg fáj...
És a párom is inkább a hasamat nézegesse, hogy mennyire gyógyul...Már most is a sírógörcs kerülget, ha belegondolok, hogy nekem úgy kell szülnöm.
Elhiszem, hogy az orvosnak ebbe semmi új, meg mindig ilyeneket lát, de én ettől tényleg nagyon ódzkodom... Nem a fájdalom, azzal nincs bajom, egyszerűen a helyzet elviselhetetlen számomra...
Szóval a kérdés, hogy kérhetem-e, hogy császározzanak? Vagy ilyet nem lehet??
Nagyon szeretnék kisbabát, de tuti végigstresszelném így a terhességet az meg senkinek sem jó...
Ha lehet ilyet, akkor hogy megy? Megmondják, kb. mikor kellene szülnöm, és akkor kiválasztunk egy dátumot a császárra? Vagy rendesen, mikor jönnek maguktól a fájások, és utána császár?
Mennyi a felépülési idő kb. egy császárból? Apuka bent lehet? Altatnak, vagy csak érzéstelenítenek?
Köszi szépen!
1. nem kérhetsz császárt
2. a császárnál kapsz beöntést a szülésnél már rég nem.
3. nem altatnak,csak érzéstelenítenek.
4.apuka nem lehet bent
5.több a felépülésmint a szülésből
Kérheted, kérdés, hogy az orvosod belemegy-e. Ha elég felelőtlen, akkor igen. A császárnak nagyságrendekkel nagyobb a veszélye, a kockázata, és a felépülés is sokkal hosszabb. És ne hidd, hogy ott nincs beöntés meg ilyenek. Ha netán altatnak, akkor meg még hányni is fogsz ébredéskor. Előtte 1 napig egyetlen kortyot nem ehetsz, nem ihatsz semmit, vizet sem. És már másnap, egy 10 centis sebbel a hasadon fel kell kelned. Emelni hetekig nem tudsz vele, beleértve a gyereket is.
Programozott császárt szoktak csinálni, ha előre meg van beszélve, hogy császár lesz, de ezt csak egészségügyi okból szokták, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség. Ha szülés közben van gond, akkor az nem programozott.
Én is félek a szüléstől, de ez van.
Szia!
Igaz nekem még van 12 hetem a szülésig, de egyet tudok biztosan nem akarok császárral szülni. Hazudnék ha azt mondanám nem félek a szüléstől, de a hasi nagyműtéttől sokkal jobban félek. Voltam szülészet gyakorlaton és láttam mit össze nem kínlódnak a császáros kismamik a spontán szültekkel szemben.
A felépülési idő mindenkinél más és más. Én úgy tudom kérheted ezt nálunk és majd jó alaposan megvizsgálnak tényleg mennyire rettegsz a szüléstől.
2-3-4 év sok idő. Addig meg ne parázz ezen. Mire odakerülsz, hogy babát vállaltok, lehet, hogy teljesen megváltoznak a gondolataid. Minek stresszeled ezen már előre magad?
Ha találsz egy jó orvost lehet akár nő is), szülésznőt, akiben megbízol nem lesz ez akkora probléma. Beöntést nem muszáj, és ami még szintén biztos, ha ott leszel, és vajúdsz, baromira nem fog érdekelni, ki mit lát. Legyen kint a baba, és ennyi:)
(Egyébként meg a császár bizonyos orvosoknál pénzkérdés, de ha nem indokolt se neked, sem a babának nem jó.)
szerintem ezt orvosa válogatja, biztos van olyan aki jó pénzért belemegy,
én is féltem a természetes szüléstől miután kiderült a kisfiam feje 4 héttel nagyobb az átlagnál! és rákérdeztem a császárra, de az én dokim azt mondta hogy ez nem kívánságműsor
na de a vége mégis csak császár lett
az első felülés a poklok pokla volt, és utána még 3 napig nagyon sz@r :(
én epidurális érzéstelenítést kaptam, apuka nem lehetett bent
a babát kiszedik kb negyed óra alatt, és utána még rendbe teszik az anyukát, és ez alatt odaadták apának a babát, fölül le kellett vetkőznie, és a mellkasára tették
az számít akkor, hogy nyitott szívvel születtem? nem lett műtve, 3 hét alatt aszt hiszem összehúzódott, de nagy terhelésnél (ha futni kell gyorsan pl.) mindig szúr a szívem
kérhetek erre vizsgálatot mondjuk?
aki azt írta, nem ez fog érdekelni...biztos, hogy fog, ismerem magam... :S sajnos nagyon nagyon nagyon gátlásos vagyok az ilyen testi dolgokban, de ezt nem szeretném részletezni
Persze, kérhetsz. Más kérdés, hogy én nem szülnék olyan orvosnál, aki ezen kérésem alapján egy nagy hasi műtétet, és annak minden következményét vállalná.
Orvos kismama
Én olyan orvost kerestem a második szülésénél aki vállalta a császárt, egyáltalán nem volt gond, alső alkalommal megbeszéltük, hogy akkor császár lesz.Az orvos is rábólintott. Meg volt rá a lelki okom, fizikai problémám nem volt.
Aztán közeledett a szülés ideje, én pedig meggondoltam magam, mégis normál úton szerettem volna szülni.
Sajnos nem sikerült, végül mégis császármetszés lett, mert a köldökzsinórtól nem tudott megszületni a baba.
Bánom, hogy meginogtam, maradnom kellett volna az első döntésem mellett. Sok mindent megúszhattunk volna.
Ezen most ne idegesítsd magad, biztos, hogy úgy fogsz szülni ahogy neked a legmegfelelőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!