Ikreknél létezhet olyan, hogy az első megszületik hüvelyi úton, de a másikat császárral kell gyorsan kivenni, mert mondjuk nem fordul be, vagy rosszul tartja a fejét?
Biztos van ilyen, ahogy az első is írta.
Anyukám természetes úton akart megszülni engem és ikertesómat, én be voltam szorulva ezért császározni kellett én voltam a második, de az ikertesómat sem hagyták természetes úton. Talán azért mert már előtte volt 2 hüvelyi szülése.
Tehát van ilyen, hiszen ha engedték volna a hüvelyi szülést anyámnak akkor engem a második babát igy is ugy is császározni kellett volna, mert beszorultam:D Na értelmes vagyok én is :D
Létezik bizony, de talán nem azok az általános okok,amiket leírtál, mivel ha van még idő, amikor látják,hogy nem jól fekszik a második baba, akkor általában beforgatják. Van egy ilyen ikres ismerősöm,akinek befordították a másodikat.
Én természetes úton szültem az ikreimet, nekem sem volt befordulva a "B" babám, lábbal jött ki, segítettek kinyomni, nehogy beakadjon. A császár elég komoly műtét, csak azért mert nemjól fekszik, nem hiszem,hogy inkább felvágják a kismamát, inkább ha lehet segítenek máshogy.
Persze "komolyabb" bajnál van,hogy a második baba császáros.
Köszönöm a válaszokat.
Csak azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert egy ismerősömnek nemrég születtek ikerbabái, sima szülésnek indult, de amiatt, mert nem jól tartotta a fejét az első baba, gyorsan megcsászározták. Ebből gondoltam tovább, hogy mi van, ha a másodikkal történik ugyanez.
Azért milyen pech már, hogy az ember szül normálisan, meg még fel is vágják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!