Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek aki 3 gyereket...

Szerintetek aki 3 gyereket szeretne és most 25 éves az mikor szülje meg az első babát, hogy még időben legyen mikor a másik kettő megszületik?

Figyelt kérdés
25 éves lány vagyok stabil kapcsolatban a párommal már éveken át, három babát szeretnénk szerintetek hány évesen szüljem meg az elsőt, másodikat, harmadikat? Meddig halogassuk a párommal a gyerekvállalást abban az esetben ha nem csak egyet, kettőt hanem hármat szeretnénk. Köszönöm a véleményeteket.
2010. okt. 31. 11:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia nos az én véleményem szerint eznem ugy mükődik hogy az ember eldönti hogy pl 27 évesen az első 29 évesen a 2. satöbbi hanem mikor te és a párod ugy érztitek elöszőr legyen meg az első babao ha jol megvagytok esetleg anyagiakban is tudjátok vállalni akár most is jöhet a baba ,A többit meg ugy is a sors fogja kiszámitani nos meg neked is lesz majd kicsi beleszolásod hisz akkor már lesz tapasztalt leszel abban milyen a szülés gyereknevelés hogy végig csinálod még egyszer a dolgokat.De én ugy gondolom de ez is változó hogy, jó aza bizonyos 2-3 év a gyerekek között persze van akinek ennél kevesebb a reális másnak meg több év korkülömbség.
2010. okt. 31. 11:40
 2/11 kisnita ***** válasza:

Szia!

Egyet értek az elsővel, szerintem nem érdemes nagyon ragaszkodni a tervhez mert kitudja, hogy hogy alakul majd az életed az első szülés után. Lehet, hogy azt fogod mondani nem akarsz több babát vagy lehet azt hogy nem hármat hanem négyet, stb akarsz. Ezt így nem lehet előre megmondani.

Én mindig egy kisfiút terveztem már meg is van, de vágyok még egyre, pedig sosem akartam kettőt.

Ha meg van az anyagi háttér és érettnek érzed magad és a kapcsolatotokat akkor indulhat a baba projekt. Aztán majd meglátod, hogy hogy alakulnak a dolgaitok a későbbiekben.

2010. okt. 31. 11:52
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Benne vagy a korban, már nem vagy extra fiatal, szóval én nekilátnék a dolognak :)

Amúgy is, nem tudhatod mikor jön össze, ezért érdemes nekivágni, főleg ha hármat is szeretnétek.

Aztán úgyis az első baba után fogod csak megtapasztalni, hogy milyen is a gyereknevelés, mennyire bírod, mennyi időd maradna még két babára.

De szerintem hajrá! :)

Én most szültem először 27 évesen, és ha vállalunk még egyet akkor az majd 4-5 év múlva lesz. De ez is csak egy előzetes terv, majd kiderül. Nekem a lényeg, hogy 35 éves koromig meglegyen majd a második.

2010. okt. 31. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:

szerintem akkor már aktuális a baba-projekt nálatok! :)

én mindig is 25 évesen akartam szülni, de nekem 3 év kellett, mire összejött. de így sem baj, de ha te 3 babát akarsz, akkor már minnne képpen érdemes nem védekezni!

2010. okt. 31. 12:25
 5/11 anonim ***** válasza:
25 voltam mikor az elsőt szültem. 26 mikor a másodikat (14 hónappal később). 28 leszek mire a harmadik is kibújik (18 hónap lesz a különbség a kisebbik és ő közötte). Én nem mondom, hogy ez az ideális. Nekem így hozta a sors, de idáig semmit sem csinálnék másként.
2010. okt. 31. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:

29 vagyok, 9,5 hónapos a kisfiam. 1-2 hónap és nekiállunk a kistesónak. A 3.-at kb. ugyanennyivel a 2. után szeretnénk.

Sok függ attól is, hogy mennyire vagy türelmes és határozott a terveidet illetően. Lehet, hogy már az első is nagyon meg fog viselni, ennyi idős csöppséggel, mint az enyém az is lehet, hogy még eszedbe sem jut majd kistesót vállalni. Nem tudhatod. És persze ne adj isten komplikáció, vetélés, miegymás is közbeszólhat, sőt, akár hármasikred is lehet elsőre:))) Elég kiszámíthatatlan. Előbb szüld meg az elsőt, éljetek vele és lásd, mennyire visel meg egy gyerek. Utána meglátod majd a többit. Nekem gyermekszüléshez 35 év a max. korhatár. Ha szerencsém van, 28, 30 és 32 évesen fogok szülni. Persze, ha minden úgy megy, ahogy elterveztem. És az is számít, hogy a párod hogy áll a dolgokhoz. Az enyém reggeltől estig dolgozik, hogy én itthon maradhassak a kicsivel, mert nem akarja, hogy visszamenjek dolgozni és a bölcsi vagy a nagymama nevelje a fiamat. Gondolj arra is, hogy a te párod kibírja-e, hogy te éveken keresztül csak otthon üljél.

2010. okt. 31. 13:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Én már belevágnék bizony a helyedben, aztán 2-3 év pihenő, ki kell élvezni a kisbabaságot aztán jöhet a következő. Pár év kell szerintem mindenképp köztük úgy jobban ki tudod élvezni az anyaságot és a nagyobbal is könnyebb már. Vedd alapul ha most neki fogtok sikerül 26 leszel, 3 év múlva jön még egy 29 leszel és megint 3 év 32. Szerintem igy jó lenne neked is és a kicsiknek is. A másik dolog hogy 30 felett már csökkenhetnek a teherbeesési esélyek, persze nem feltétlenül. És igy is 50-en felül leszel mire a kisebbik kimarad az iskolákból.

Aztán meg ott a természet ami majd megmondja hogy ő hogyan is gondolja. :-)

2010. okt. 31. 13:50
 8/11 anonim ***** válasza:

3 gyerekes anyuka (10,7 évesek 4 hós és én 32).

Utolsó voltam.

2010. okt. 31. 13:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi is évek óta együtt voltunk már mikor terhes lettem aztán 26 voltam mikor az első babánk született. Eredetileg 3at terveztünk. Az első után aztán sokáig úgy votlam, hogy én aztán nem szülök többet (pedig gyors szülésem volt mégis kétségbeejtett az az uralhatatlanul nagy fájdalom, persze a végeredményt nézve megérte:)) De nagyon vágytam egy kislányra :) 1 éve próbálkoztunk (közben volt egy vetélésem is) mire sikerült.

Most van egy 3 éves fiam és egy 1 éves lányom, és szeretnék harmadikat de most nagyon elhalasztódik szerintem...

Mivel azért 2 gyerek is már elég munkát ad, és rengeteg időt, energiát és anyagiakat igényel (pedig még a kicsinek olyan húú de nagy igényei nincsenek).

Szóval lehet megállunk a 2-nél.

Ezt csak azért írtam le hogy sose tudhatod időközben hogyan alakulnak át benned a dolgok, de még sok időd van úgyhogy szerintem bőven ráérsz akár a 3 baba tervre is:)

2010. okt. 31. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt az utolsó választ mintha én írtam volna.

Csak nálunk van egy 2 éves kislány ( 24 évesen szültem)És egy 8 hetes kisfiam.( 26 éves vagyok)

Mindig 3-t akartam, de most rádöbbentem, hogy ennyi elég!!!!

Ideje belevágni, nem jön össze olyan gyorsan.

Sok szerencsét!

2010. okt. 31. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!