Mert az orvosok inkáb kikapják a babát, mintsem kitegyék az anyát és gyermekét a legkisebb veszélynek is. Idehaza csak indokkal csinálnak valakinél programozott császárt. Ilyen pl a túl magas vérnyomás, terhességi cukorbaj vagy elégtelen méhlepény, de ezernyi más ok is van.
2012. máj. 3. 20:48
2/12 anonim válasza:
Mert van, amikor előre lehet tudni, hogy nem lehet más. Elöl fekvő lepény, egyes gerincproblémák, téraránytalanság...
A műtétnek kicsi a kockázata. Ha a hüvelyi szülésnek ennél nagyobb volna a kockázata, akkor inkább műtenek.
2012. máj. 3. 21:50
3/12 anonim válasza:
Nekem az első szemproblémák miatt volt az. Most a 2. két hét múlva azért lesz programozott, mert csak 2 év telik el a 2 gyermek születése között, illetve időközben autoimmun beteg lettem.
2012. máj. 3. 21:53
4/12 anonim válasza:
Sajnos azért van egyre több, mert az orvosok rettegnek a műhiba-perektől. A szülések kb. 15%-ánál lenne indokolt a császár, de hazánkban van olyan kórház, ahol a szülések felénél császároznak. Én a magam részéről akkor perelnék, ha nem indokolt esetben megcsászároznának, ezzel megfosztva a szülés élményétől. (tegnap beszéltem egy ismerősömmel, akivel ez előfordult - a gyermekágyas időszakban súlyos depresszióval küzdött, mert elvettek tőle valamit, amire 10 éve vágyott, pedig jóformán nem volt indokolt)
2012. máj. 4. 09:05
5/12 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, ez mind együtt. Vmint még annyit fűznék hozzá, hogy aki már egyszer császárral szült, a legritkább esetben engedik (sajnos, vagy nem..) természetesen szülni a következőt, így ez is növeli a statisztikát. Nekem pl közölte az orvosom, hogy mivel császár volt az előző (2010-ben, és indokolt volt: az egész testére rátekerte a babám a köldökzsinórt..), most is számítsak erre.
2012. máj. 4. 10:25
6/12 anonim válasza:
Nekem harántban feküdt a babám, így programozott császárom lett volna, de aztán az utolsó héten mégiscsak befordult, akkor úgy volt hogy szülhetek természetesen, aztán utolsó ctg-n kiderült, hogy tachikardiás a babám, így másnap megcsászároztak. És közben még az is kiderült, hogy 3-szor volt a nyakán a köldökzsinór... Szóval sok oka lehet...
2012. máj. 4. 11:50
7/12 anonim válasza:
Ilyet nem lehet mondani, hogy a szülések hány százalékánál lenne indokolt a császármetszés. A programozott császárnak mindig fiziológiás oka van (amennyiben anyai kérésre történik, úgy én személy szerint nem vállalnám). Az, hogy a szülő nő indokoltnak érzi-e vagy sem, az más kérdés. A műhiba perekről pedig annyit, hogy ilyen korszakban, amikor kész diagnózissal fordulnak orvoshoz a betegek (amelyek persze 90%-ban, rendszerszemlélet hiányában tévesek), joggal retteg mindenki egy ilyen eljárástól - hiszen ma már mindenki orvos, mindenki tudja, hogy mikor indokolt a császár és mikor nem...
A császármetszés utáni depresszió pedig nem mindenkinél fordul elő, sőt, igen ritka, és általában inkább a kontrollvesztettség tolerálásának képességével összefüggő személyiségjegyek állnak mögötte, mint maga a császármetszés.
Egy orvos.
2012. máj. 4. 12:55
8/12 anonim válasza:
4-es!Jó volna már ,ha minden kismama úgy gondolkodna, h nem az a lényeg, hogyan szülünk, hanem h épségben a kezünkben legyen a gyermekünk!!!!4És te még ezért perelnél? Ha fikarcnyi valószínűsíthető, kockázat is van a gyermekemnek normál szülésnél, akkor inkább kapják ki épségben, őőőőőő a fontos, nem a szülésélmény!!!!!!
2012. máj. 5. 01:26
9/12 A kérdező kommentje:
Tul hamar dontenek csaszar mellett szerintem.Es nagyon sok a kivansagra torteno csaszar.Persze ,hogy megindokoljak,mert maskepp nem lehet.De ki tudja azt bizonyitani,hogy tenyleg gond volt.
Itt most nem azokra gondolok,akiknel tenyleg kell,hanem akik kenyelmi okok miatt nem akarnak termeszetesen szulni,vagy mert a doki elutazik,es akkor operaljuk ki a babat,ne bizzuk magunkat masra.
2012. máj. 5. 21:39
10/12 anonim válasza:
Ezt nincs jogod kijelenteni, mert nem vagy orvos, nem a te szakterületed megállapítani, milyen esetben indokolt egy császár, a tudatlan hozzá nem értő emberek szüvege ez és felettébb divatos szöveg, hidd el az indokok valós indokok és tudatos orvosi döntések állnak mögötte. Azt nem tudod elképzelni, h sok orvos nem szívesen vállal pici kockázatot sem, ha azt jelenti a síma szülés a babára nézve.Én nem ítélem meg az orvosokat, mert nem értek hozzá, óvónő vok, nem orvos és nem írok marhaságokat olyan dolgokban okoskodva ami nem a szakterületem. Ez tipikus magyar mentalitás. De nyugodtan el lehet ám végezni azt a 6 év orvosi egyetemet és akkor hozzál tr mindig mindenkinek megfelelő döntéseket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!