Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második gyereket is EDA-val...

Második gyereket is EDA-val megszülni szégyen?

Figyelt kérdés

Én megbántam, végig akartam anélkül csinálni, de nem ment és most nagyon szarul érzem magam emiatt, hogy ennyire gyenge voltam.

Előttem volt az előző szülés és volt már tapasztalatom, féltem, hogy nem fogom tudni végigcsinálni, pedig lehet csak pár óra lett volna még hátra...

Más nem érez hasonlót?

2012. ápr. 29. 17:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy szégyen, ugyan már!

Én elsőnél nem kértem, fogalmam sincs miért...azt hittem jó lesz így is, de most már tudom, hogy a másodiknál fogok kérni, és nem érzem, hogy ez szégyen lenne, sőt, remélem jobb lesz úgy, és jobban fogom magam érezni.

Amúgy nekem is eszembe jutnak butaságok, amitől szenvedek, de mindig rájövök, hogy a "miként szülünk" dolog nagyon változó, és pont nem oszt, nem szoroz abban, hogy milyen anyukák leszünk. Úgyhogy fel a fejjel, nem szégyen az EDA!

2012. ápr. 29. 21:02
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Tudod mi a szégyen? Hogy mások nem képesek elfogadni mások véleményét és érzéseit (lásd pontozás).

Lehet épp az ilyen emberek miatt érzed szégyennek, miközben mások sokkal nagyobb szégyenteljes dolgokat csinálnak.

Nyugi, ha kell eda, hát kell eda, mi van ebben olyan rossz? Nem vagy igazi nő, mert nem szenvedtél mint egy döglődő kutya? Vááá, ki tudok akadni attól, aki képes ilyenek mondani. S igen, van ilyen aki azt hiszi, hogy ettől nem is vagy igazi nő, de szar.j rá magasról.

2012. ápr. 29. 21:21
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Na, már ez is szégyen??? Nem elég, ha császáros szülés is "szégyen" egyesek szerint , már az eda is???

Arra találták ki, amire, a vajúdás könnyítésére. Én nem kaptam az elsőnél, pedig nagyon jó lett volna, teljesen kifáradtam, mire jöttek a tolófájások. Megszültem a babát "simán", de a nagyon erős fájdalom végig ott volt- nemigazán "jó" érzés, hogy "na igen, eda nélkül, de igen, végigszenvedtem, aztaaamindeniiit" :S

2012. ápr. 29. 21:38
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

Én az első szülésemre is úgy készültem, hogy tutira EDA-lesz. Aztán burokrepesztés és oxitocin után megéreztem az első kósza fájás-féleséget, ami már az EDA teszt-dózisának beadása után jelentkezett, és még inkább azt mondtam, hogy jöjjön csak az az EDA :-)

Most már nagyon be vagyok indulva a következő Babára, de az tuti, hogy Őt is EDA-val szándékozom megszülni!

Miért lenne szégyen???

2012. ápr. 29. 22:27
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
Nem is értem miért lettek itt pàran lepontozva... gondolom olyanok pontoztàk le akik ez EDA ellen vannak gratula hozzà!!!!!!!!!!!!
2012. ápr. 30. 08:32
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Egy szülés edával is elég fájdalmas és fárasztó. Aki ezen akarja lemérni egy élet munkáját, vagy majd ezzel akar villogni a gyereke előtt, hogy kisfiamlányom én aztán szenvedtem, mint a kivert kutya, hogy te megszülessél, és mazoista állatként orgazmusom volt minden szétszaggató fájdalomtól, és azt akartam, hogy ez még napokig tartson, mert akkor majd elmondhatom, hogy én milyen fasza kis csaj vagyok, azok nyugodtan csinálják. Nekik fáj nem nekem.Amikor én szültem, volt bent egy csaj, természetes úton szülte meg az 5kiló+os babáját, mert ő csak így és csak natúrba. 1hétig varrták, de ő ettől érezte magát anyának. Nekem a 3kilós babámat is elég volt kinyomni, és kaptam edát.Nem tudom, talán a mennybe akarnak jutni ezek az anyák, vagy ez az egyetlen dolog amivel feltudják hívni magukra a figyelmet? A szülés, 1nap, ez eltörpül egy évtizedeken átívelő gyereknevelésen. Később már senkit nem fog érdekelni, 3napos csoda. A szégyen nálam ott kezdődik, ha valaki a kukába dobja a babáját.Az már nem ha a kórházban hagyja. Biztos túl liberális vagyok, de a szülést nem tartom versenynek, sőt anyasági fokmérőnek sem. Szükséges rossz a pici babánkért.
2012. ápr. 30. 13:29
 17/23 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Utolsó! Kezd visszatérni a hitem a magyar nőtársadalomban:-)

Jó volt olvasni a hsz-edet.

2012. ápr. 30. 20:52
 18/23 anonim ***** válasza:
57%

Én nem kértem és nem fogok kérni EDA-t, mert:

- iszonyatosan rettegek tőle. Ha késsel kergetnének az asztal körül sem engedném meg, inkább vágjanak kupán egy bunkósbottal.

- valamiért jó érzés, hogy érzem a fájásokat. Nem azért mert mazochista vagyok, dehogy. Csak vannak benne jelzések (számomra), hogy hol tartunk éppen és nekem ez számít.

De az EDA-val szülni miért lenne szégyen? Szerintem hülyeség.

2012. ápr. 30. 22:15
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Kedves 17-es, köszönöm. :) Az eda nem teszi fájdalommentessé a szülést. Az eda ad egy kis pihenőt, egy szusszanásnyi időt, hogy felkészülj a kitolásra.12óra vajúdás után kaptam. Tolófájásokra már ki kell tisztulnia, hiszen érezned kell mikor kell nyomni és meddig. Nem elég ha a doki mondja, hogy nyomjon, nyomjon. Én tipikusan az a fajta ember vagyok, aki ha fáj valami bele akar halni, aztán ha elmúlik felpattan és megy tovább. Nekem az a kis idő amit az eda adott, pont erre volt jó. Elfelejtettem az elmúlt fél nap fáradalmait, és jöhetett a szülés. Úgyhogy ezt senki az ellenzők közül ne úgy képzelje el, hogy aki edát kap, annak leányálom és semmit nem érez. És gyakran együtt jár az oxitocinnal, ami meg aztán minden csak nem fájdalommentes.Tudom, mert aztán nekem is kellett, mert 12óra után is csak 2ujjnyira voltam tágulva. Nah az az igazi fájdalom, főleg ha már a gerincedben az érzéstelenítő és nem mozoghatsz vagy nem mersz mozogni, nehogy bajod legyen. De minden elmúlik egyszer. :) A szülés utáni 2órában amíg ott kellett még feküdnöm már teljesen ki is pihentem magam. Talán még aludtam is egyet, mert hamar elment az idő. Nekem egy fog vagy fülfájás sokkal rosszabb, mint a szülési fájdalom. Az valahogy más fájás. De ha már egyszer kitalálták a fájdalomcsillapítást, akkor örüljünk neki és használjuk. :)
2012. máj. 1. 10:30
 20/23 anonim ***** válasza:

NEM szegyen! Ne szegyeld magad.

En is edaval szultem az elsot. Most varom a masodikat es en se eda-s szulest tervezek de ha olyan lesz mint az elso (25 ora vajudas) akkor fogok kerni.

2012. máj. 7. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!