Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hová lett az ösztönös viselkedés?

Hová lett az ösztönös viselkedés?

Figyelt kérdés
Kedves Anyukák! Nem értem, hogy miért bélyegeznek meg minket, természetesen szülőket "ősasszony"-ként, "mazochista"-ként. Véleményem szerint ez felháborító. Miért nem érzik ösztönösen az anyukák, hogy mi a helyes, miért hisznek egy védőnőnek, akit a tápszergyártó pénzel, miért hajtanak fejet egy orvosi diploma előtt az évezredes hagyománnyal szemben? NEM veszekedést szeretnék indukálni, hanem értelmes okfejtést!
2012. ápr. 24. 08:37
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 Sókristály ***** válasza:
100%

Azért az "éppen a karácsonyi ebédet ettük", meg a "dec 29-én jött" nem éppen ugyanaz. Te úgy állítottad be, mintha az Ünnepen zavart volna meg benneteket.

Az a baj, hogy nem tudsz különbséget tenni a segítő szándék, és a terror között. A védőnőnek az a dolga, hogy lebeszéljen téged erről az őrültségről. Mivel ez nem ment, nem igazán volt a továbbiakban keresnivalója nálatok. Nyugodtan elhiheted, hogy nem az autóját féltette ennyire.

Én még azt is meg tudom érteni, hogy nem adott sokat az illemre ismerve a hozzáállásotokat.

Civil családsegítőként munkálkodom itt a tanyavilágban és a közeli faluban. Sok elmaradott emberrel volt már dolgom, és több tudatlan nagyon-nagyon fiatal anyukával. És bizony néha hatalmasat kellett nyelnem az emberi hülyeség láttán. És bizony velem is megesett, hogy nem tudtam őszintén mosolyogni arra a lányra, aki egészen a terhessége végéig titkolta az állapotát, nem állt szóba a védőnővel, szó szerint bujkált előle és csak szülés előtt 5 nappal tudtam orvoshoz vinni némi fondorlattal. Gondolom Ő is ösztönösen megszülte volna a gyerekét az erdőben... Szóval én megértem a védőnődet, nem is kicsit.

A tanyasi létnek nem szabadna arról szólnia, amiről írsz. Tényleg nagyon jó tanyán élni, én soha nem mennék el innen. Béke van, csend, a magad ura lehetsz. De ha elzárkózol a társadalmi elvárásoktól, ha remetét nevelsz a gyerekedből, azzal szerinted jót teszel neki?

Jó az erdőben élni, de jó bemenni a faluba más anyukákkal találkozni, jó kéthetente megmutatni a babát a védőnőnek, jó emberek között lenni. Tényleg gondolkodj el ezen!

2012. ápr. 26. 18:42
 62/64 anonim ***** válasza:
100%
A másként nem baj,csak akkor ha valaki felelőtlenül és tájékozatlanul él másként. Nekem úgy tűnik te pont ezt teszed.
2012. ápr. 26. 18:43
 63/64 anonim ***** válasza:

"a születés és a halál az élet természetes részei, de egyre kevésbé tekintjük őket akként."

Így igaz. De vajon akkor is ezt gondolnád-e, ha a Babád születése közben olyan komplikáció lép fel, amivel a bába nem tudott volna mit kezdeni és elveszíted őt. Könnyű itt halálról cirkafirkálni addig amíg át nem élted, hogy mit is jelent az valójában (főleg ha ember gyerekéről van szó!).

2012. ápr. 27. 12:41
 64/64 anonim ***** válasza:
100%

Az embernek kötelessége megtenni mindent az életért, a gyermekei életéért. Azért születtünk erre a földre. A tudomány mai állása sokkal biztonságosabb szülést tesz lehetővé, mint amit te választottál.

A másképpen gondolkodás akkor ezek szerint nálad azt jelenti, hogy adott esetben te és a babád is beáldozhatóak vagytok a természet oltárán olyan esetben is ami ma már könnyűszerrel megoldható lenne.

A halál természetes, ha eljön az ideje és nem az emberi csacsiság miatt kell esetleg megsürgetni, illetve kísérteni.

2012. ápr. 27. 12:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!