Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hová lett az ösztönös viselkedés?

Hová lett az ösztönös viselkedés?

Figyelt kérdés
Kedves Anyukák! Nem értem, hogy miért bélyegeznek meg minket, természetesen szülőket "ősasszony"-ként, "mazochista"-ként. Véleményem szerint ez felháborító. Miért nem érzik ösztönösen az anyukák, hogy mi a helyes, miért hisznek egy védőnőnek, akit a tápszergyártó pénzel, miért hajtanak fejet egy orvosi diploma előtt az évezredes hagyománnyal szemben? NEM veszekedést szeretnék indukálni, hanem értelmes okfejtést!
2012. ápr. 24. 08:37
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem úgy érezni, hogy csak akkor jutnál közelebb a probléma megoldásához, ha mindenki neked adna igazat és az égig magasztalna, mert otthon szültél. Fogcsikorgatva ragaszkodsz a véleményedhez és mindenki hülye, aki más véleményen van, mint te, pedig a dolgok nem feketék és fehérek. Ezt kellene belátnod és egyből el is jutnál a hatalmas probléma megoldásához. Igen, lehet otthon szülni, nem elítélendő komplikációmentes szülés esetén (amit ugyebár nem tudhatunk előre!), de NEM MINDEN SZÜLÉS KOMPLIKÁCIÓMENTES, ezért - elővigyázatosságból - választják többen a kórházban szülést, ahol mód van a gyors műtéti beavatkozásra is ha szükséges.

Ennyi!!! Meg van oldva a probléma!!!

Van aki otthon szül, van aki kórházban és kész!

Boncolgatjuk még tovább vagy egyértelmű végre a dolog?

(NEM AKARTALAK MEGSÉRTENI!)

2012. ápr. 24. 17:11
 42/64 A kérdező kommentje:

Akkor egy utolsót: eleve nem azt vártam el, hogy igazat adjanak nekem, de az eredeti kérdést ha elolvasod, az volt, hogy miért bélyegeznek meg minket azok, akik másként gondolkoznak. Miután rádküldik a gyermekvédőket, a védőnőddel végérvényesen meg kell szakítani a kapcsolatot, mert örökké zaklat, fölnyom a háziorvosnál és a családsegítőknél, kiküld hozzád még egy védőnőt, stb, Te is válaszokat keresnél.

Közben elterelődött a beszélgetés egy másik irányba, de azért válaszoltam továbbra is, mert úgy éreztem, ha már megnyitottam a topikot, akkor nem hagyom csak úgy ott.

Valóban az én dolgom hogy hol szülök, ahogyan mindenki így van ezzel, csak nem értem a megbélyegzősdit. Valaki más megnyitott egy kérdést, hogy kinek mi a véleménye az otthonszülésről, és sorba mindenki rávágta, hogy felelőtlenség. Én csak megpróbáltam rávilágítani arra, hogy nem csak ez a felelőtlen magatartás, és éppen ezért ha valaki annak tartaná is, nézzen át előbb a másik oldalra.

2012. ápr. 24. 18:21
 43/64 Sókristály ***** válasza:
100%

Átnéztünk a másik oldalra, köszönjük, hogy betekintést engedtél. És hogy mit találtunk ott? Hát a válaszokat olvasva, azt hiszem, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy semmi újat. Én egy szóba tudom sűríteni z otthonszülést: lutri.

Amúgy az is érdekes, hogy eleinte nem is az otthonszülésről beszéltél, hanem a természetes szülésről. A kettő meg, lásd be, nem ugyanaz. Én eleinte teljesen azt hittem, hogy természetes szülés kontra császár lesz a téma. Jó bevezető volt, gondolom más is bedőlt neki. Én még sajnáltalak is, mert azt hittem azért ősanyáznak le, mert mondjuk érzéstelenítő nélkül szültél, az első 2 válaszomat is ehhez szabtam.

Tudod, az a baj, hogy ennek az egésznek kicsit olyan íze van, mint amikor megtalálnak bizonyos vallás hittérítői, és nem akarják megérteni, hogy Te másként látod a világot. Nem is akarom megnevezni Őket, mert nem célom még vallásvitát is nyitni :-)

2012. ápr. 24. 18:29
 44/64 Sókristály ***** válasza:
100%

Bocs, véletlenül elküldtem.

A védőnőddel való viszonyod meg valószínűleg nem pusztán azon múlik, hogy otthon szültél. A kecsketejen, vagy az elutasító magatartásodon már sokkal jobban. Tudom, hogy nem minden védőnő, gyerekorvos maga a földreszállt angyal, de azt sem hiszem, hogy ok nélkül értesítenének gyermekvédelmet, vagy ok nélkül tüntetnének ki figyelmükkel egyes családokat.

Azt kérdezted, miért nem érzik az anyák ösztönösen, mi a jó nekik? Pedig pont az a lényeg, hogy érzik. Ösztönösen törekszenek a biztonságra.

Nem is értem, miért kell ekkora ügyet csinálni a kórházi szülésből. Akinek igénye van rá, talál olyan intézményt, ahol otthonközeli környezetben szülhet. Erre már 18 éve is volt lehetőség pl. a MÁV kórházban, amikor az első gyerekemet szültem. De még ez sem olyan fontos. Nyugodtan menj be egy szülészeti osztályra, és nézz körül. Lehet, hogy lepukkant a szülőszoba, a gyerekágyas részleg, lehet, hogy az anyukának friss gátsebe, vagy műtéti hege van, de boldog. Mert anyává vált, mert a karjában tarthatja azt a kis életet, akire annyi időn keresztül várt. Minden más huszadrangú.

Mivel ez lesz az utolsó hozzászólásom, egy dolgot még szeretnék leírni neked.

Tudod, miért nem nem tudtál senkit meggyőzni? Mert nem mondtál semmi újat. Nem voltak meggyőző érveid, nem adtál olyan infót, ami elgondolkodtatott volna. Azt meg hagyjuk, hogy nem is ez volt a célod, csak válaszokat kerestél, és nem kaptál. Ugyanis kaptál szép számmal, csak nem akartad meghallani őket.

2012. ápr. 24. 18:48
 45/64 anonim ***** válasza:
100%

Én ösztönösen éreztem, mi a helyes, és azt is tettem.

Amint megtudtam, hogy gyermeket várok, orvoshoz mentem, elvégeztettem a kötelező vizsgálatokat, egészségesen táplálkoztam, vigyáztam magunkra.

És természetesen, miután az anyai ösztön már ekkor azt váltotta ki belőlem, hogy a gyerekemet mindenáron, minden bajtól meg akarjam védeni, kórházban, szülészorvos, szülésznő, csecsemősnővér, gyermekorvos, aneszteziológus felügyelete alatt hoztam világra a Kisbabámat. Ösztönösen.

2012. ápr. 24. 19:00
 46/64 anonim ***** válasza:
100%
"Ha egy édesanyának azért halt volna meg a kisbabája, mert képtelen lett volna szülni, vagy elviselni a fájdalmat, vagy félt volna, akkor nem szült volna 10 másikat!" Akkoriban nem is nagyon volt még fogamzásgátlás, hogy választhasson. Másrészt meg bizony sok nő halt bele a szülésbe. Az én férjem azért nem ismerhette meg a nagymamáját,mert az a negyedik gyermekének a szülése után meghalt. Akkor még nem nagyon mentek a kórházba szülni. Otthon, párnák közt, elvérzett. Pedig nekik még jól is ment a falusiakhoz képest. Hiába volt szekerük. Anyósom biztosa A nők akkoriban addig szültek amíg jöttek a babák. A csecsemő halandóság is nagy volt. Tizenhárom gyerekből volt, hogy elvesztettek hármat négyet. Az nagyobb tragédia volt, ha az anya nem élte túl a szülést.
2012. ápr. 24. 19:01
 47/64 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondolom,hogy egy anya attól lesz ösztönös, hogy otthon szül!

Az ösztönhöz ennek semmi köze!

2012. ápr. 24. 19:13
 48/64 anonim ***** válasza:

Az orvosok is hagyják az "ősasszonyi" mivoltot kibontakozni a szülőszobán, akkor avatkoznak közbe, ha vmi gikszer van/lehet. Amikor milyen oknál fogva pl. a baba beakad a szülőcsatornába, akár vajákos, gyógyfüves asszonyokat is lehet hívni-attól nem lesz jobb a helyzet...

A tápszerről meg annyit, h az első, meg a 2. babámnál is a gyerekdokik a szoptatást preferálták (költöztünk ), amikor mondtam pl. h csökken a tejem, nem jöttek azzal egyből, h "akkor már írom is a receptet, anyuka".

SE a szülés módjától, se a tápszer vagy a szoptatás kérdésétől lesz vki jó anya!!

2012. ápr. 24. 21:30
 49/64 anonim ***** válasza:
Ezt a védőnős dolgot nem érte. Otthon szültél, és emiatt gyakrabban megy a védőnő?
2012. ápr. 25. 09:16
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha már ennyien válaszolunk Neked, légy kedves és oszd meg velünk a részleteket is!

Miért lettek rádküldve a gyermekvédelmisek???

Miért zaklat a védőnő???

Miért vettél kecskét??? A biztonség kedvéért??? Miért nem tehenet vettél?

A kérdésedet pedig azt hiszem, rosszul értem.

Hogy miért hajtunk fejet az orvosi diploma előtt? Én személy szerint azért, mert a gyerekem életét köszönhetem az ORVOSTUDOMÁNYNAK, így, csupa nagybetűvel.

Hogy miért hiszek a védőnőnek? Nem mindenben hiszek a védőnőnek, de nem is gondolom, hogy bármilyen tanácsával is rosszat akarna nekem vagy a gyerekemnek, ellenben igen sokszor segített már többszörös anyuka létemre is. A tápszergyártó pedig még véletlenül sem pénzeli ...

Az ösztönösség és az otthonszülés kérdése ... Hát, remélem, azt is rosszul értem, hogy szerinted az cselekszik ösztönösen, helyesen, aki a kórházival szemben az otthonszülést részesíti előnyben!

2012. ápr. 25. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!