Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debrecenben a Klinikán és a...

Debrecenben a Klinikán és a Kenézy kórházban ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Még nem tudom, hol fogok szülni, de arra lennék kíváncsi, hogy szülés után muszáj hálóinget viselni, vagy jó a pizsama is, esetleg megengedik, hogy egy szabadidőalsóban és pólóban legyen a kismama? Soha sem hordtam hálóinget, nem is szeretem, nekem kényelmesebb a pizsama, vagy esetleg egy melegítőalsó pólóval. Természetesen ha muszáj, akkor bármit felveszek.

Köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 28. 07:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Klinikát választottam annó 3 éve és most is ott szeretnék szülni. Nagyon meg voltam elégedve, a szülésnél egy fiatal, ügyeletes doki szülesztett (Dr. Juhász Alpár Gábor), aki végtelenül kedves, aranyos volt. Szülés után is nézett többször is. Nálam egyrészt nem tetszett a Kenézyben, hogy éjszaka nincs velem a baba, bár akkor ezek szerint ez azóta változott. A másik, hogy az első kisbabánk elveszítettük, féltünk nagyon nehogy baj legyen. Ha szülés után történik valami a kicsivel, akkor úgyis a Klinikára viszik, mert sokkal jobban felszerelt akkor pedig külön lettünk volna, így viszont tudtam, hogyha van valami (bár sose legyen), akkor ott helyben tudnak segíteni. Mi 12 hetes uh-on a Kenézyben voltunk (az volt amúgy közelebb) és Szikszay főorvos úr és az uh-os doki valamit iszonyat benézett és ránkhozták a frászt. Ha rajtuk múlik, akkor elvették volna a makk egészséges kisbabámat, szóval azóta én be nem teszem a lábam oda!

A klinikáról semmi rossz véleményem nincs, a csecsemős nővérek mind nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Én ottani hálóinget használtam, mivel nagyon véreztem, azt legalább nem nekem kellett kisikálnom és a babámnak is mindennap tiszta, vasalt ruhát hoztak, megfürdették, felöltöztették. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy tisztába tegyem és szoptassam. :)

2012. márc. 28. 09:01
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, lányok! Nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyien írtatok, így talán könnyebb lesz a döntés.

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

2012. márc. 28. 09:16
 23/32 anonim ***** válasza:
80%

Kenézyben szültem, mindennel elégedett voltam. Viszont a babám átkerült a klinikára, így pár nap múlva mehettem csak hozzá, addig csak átszöktem megnézni. Rossz volt nagyon. Utána együtt voltunk még a klinikán jópár napig. Rettenetes szobát kaptam, nem is a gyerekágyas osztályon, mert teltház volt. Nem tudtak ruhát se adni a babának hétvégén, mert nem volt mosoda. Rosszul éreztem magam ott nagyon, de elsősorban amiatt, hogy a kicsim beteg volt. Én a Kenézyben szülnék, mert ott van a dokim, szülésznőm. A legjobb az lenne, ha a Kenézyben is lenne újszülött intenzív. Régen volt, megszüntették :(

Bár a Kenézy nekem sokkal szimpatikusabb, ha nem kötődsz egyik kórházhoz sem, nincs dokid, akkor a klinikát javaslom, ne járj így mint én, mert az az első négy nap pótolhatatlan az életünkben, amikor "elszakítottak" bennünket.

2012. márc. 28. 09:34
 24/32 anonim ***** válasza:
Én tavaly októberben szültem a Kenézyben.Adnak hálóinget,de mikor én voltam pont ünnep volt(23-a)és kérték,hogy vegyünk fel sajátot,mert 1 napig nem volt mosoda.Szerintem amúgy abba vagy,amibe akarsz,bár a hálóing annyiból kényelmesebb,hogy gombolós,így nem kell levetkőznöd a szoptatáshoz,és ha WC-re mégy,csak felhúzod.Én kaptam hashajtót,és nemigen lett volna időm a nadrágot lerángatni magamról :) Amikor ott voltam,akkor zajlott valami felújítás, a szobákat csinálták,és maga a szülőszoba is felújított.Én nagyon megvoltam elégedve mindennel.Én a második babámat is tuti ott fogom szülni!Jó egészséget és könnyű szülést kívánok!
2012. márc. 28. 13:13
 25/32 anonim ***** válasza:

A klinika! Nem volt tiszta a csecsemősök nagyon parasztok.De ami mellette szól

Ha ne adj Isten baj van ,világszínvonalú a babák ellátása.

Hogy egy percre sem kell kiadnod a babát a kezedből,mindenhol ott lehetsz vele.

Én nem mennék olyan helyre ahol nem lehet ott non stop a baba,meg teáztatnak ,cukros vizeznek ha kéred hogy ne akkor is....

2012. ápr. 3. 01:47
 26/32 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Én februárban szültem a Kenézyben, és nagyon jó döntésnek tartom. Én is kétágyasban voltam, de már eleve csak egy és kétágyasok vannak. Az van rajtad, amit akarsz, nem szólnak bele, de minden nap lehet kérni tiszta hálóinget, ágyneműt, és naponta kétszer takarítják a fürdőszobát és a szobát is.

A baba annyit van veled, amennyit szeretnéd, és csak akkor teáztatják, ha te megengeded, egyébként ha kevés a tejed vagy nincs, tápszert kapnak a kicsik (Milumilt).

Nekem volt tejem, de a kislányom nem akart szopni, így én minden szoptatás után fejtem, és a tejet beadhattam a csecsemősöknek. Egy névre szóló üvegbe kellett önteni - ezt ők megitatták vele. De ha kértem volna, én is etethettem volna cumisüvegből.

2012. ápr. 3. 20:30
 27/32 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. :)

Nekem az volt még szimpatikus a Kenézyben, hogy nem lehet csak úgy bemászkálni a szobákba és van látogatási idő. Ez főleg azért jó, mert én például influenzaszezonban szültem, és így nem kellett attól félnem, hogy valaki megfertőzi a babámat, és szoptatási időben sem kellett azon gondolkodnom, hogy "jaj, gyorsan, mert kint várnak". A Klinikán ezzel szemben mindenki ki-be járhat a szobádba - a szobatársad hozzátartozói is, akik előtt lehet, hogy nem szívesen szoptatnál például...

2012. ápr. 3. 20:32
 28/32 anonim ***** válasza:
Hát ha hal vagy akkor meg is érdemled én nem egy látogatót megkértem hogy kint folytassák,nem volt ebből gond ,pedig szobatársam is volt sokáig bent voltunk.
2012. ápr. 4. 11:38
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A Kenézy nem tudom, miért, de szimpatikusabb, viszont a klinika mellett szól, hogy ha bármi komoly baj van, akkor ott vagyunk helyben, na meg gyalog sem több 10 percnél eljutni oda. Ha jobban belegondolok, tulajdonképpen mindegy, hogy hol szülök, azt a néhány napot bárhol kibírom. Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek is. Szerintem a klinika lesz, már csak a közelsége miatt is.
2012. ápr. 4. 11:46
 30/32 anonim ***** válasza:

Kedves 28-as!

Nem vagyok hal, nekem volt ebből konfliktusom a kórházban úgy is, hogy elvileg senki nem jöhetett volna be a szobába. Erre szoptatási időben egyszer csak berongyolt a szobatársam férje, akit szépen megkértem, hogy menjen ki. A válasz az volt, hogy ne zavartassam magam, majd nem néz oda... Ezután még egyszer megkértem, hogy menjen ki, és ő elég alpári módon közölte, hogy a gyerekéhez jött, én ebbe ne szóljak bele... Szóval ezért írtam, amit írtam, nem azért mert hal vagyok... Úgy látszik, neked szerencséd volt a szobatársaddal.

Kedves Kérdező! Szerintem - ha időd engedi - menj el szülőszoba látogatásra, erre mindkét kórházban van lehetőség. Itt találkozhatsz a személyzettel is, és jól szét is nézhetsz. De amennyiben neked a közelség biztonságot jelent, mindenképp a Klinikát válaszd!

2012. ápr. 6. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!