Császárral szeretnék szülni. Melyik a jobb az epidurális érzéstelenítés vagy az altatás? Mondjuk az altatásnak jobban örülnék.
Kedves hatodik válaszoló, orvostanhallgató!
Bennem is felmerült, amit az utolsó írt, és azt hiszem, hogy a bennfentesség látszatát kelteni (amely bennfentességgel egyébként még nyilván semmiféleképpen nem rendelkezel), majd olyat írni, hogy téged ne szurkáljanak a gerinced körül - kissé ostoba válasz.
Ha (valóban) hallgató vagy, akkor pontosan tudhatod, hogy egy anesztesnek rutinfeladat az epidurális érzéstelenítés, veszélye lényegében nincsen. Semmi értelme az egyébként is ijedt kérdezőt tovább ijesztgetni. A férjem pl. fiatal orvosként napi gyakorlatként "szúrkálja" a betegek gerincét, lumbálpunkciókat végez, (sőt, kapaszkodj meg, ciszternapunkciót is, ami valóban veszélyes ) és bár az eljárás picit más, kezdőként is abszolút gyerekjátéknak számít. A szülőszobai gyakorlatban rettentően gyakori az epidurális érzéstelenítés, nem érdemes félelmet keltően írogatni róla. Hallgatóként pedig tudhatnád, hogy az eljárás abszolút minimális veszélyeket hordoz magában - jóval minimálisabbakat, mint egy altatás.
17.válaszoló
Kedves 22. és 23., teljesen igazad van! Csak sajnos az emberekben még mindig benne van a sok hülyeség, amit félinformációkból, egymás rémisztgetéséből "nyernek".
(Speciel megkérdőjelezem az illető "orvostanhallgatóságát" ...)
Aneszteziológus férjes
én reménykedek benne hogy minden rendben lesz és hüvelyi úton szülhetem meg a babám, de ha császárra kerülne a sor, jobban örülnék ha altatnának. hiába mondják biztos módszernek az epidurált elég, ha épp én vagyok a kivétel akinél elszúrják és maradandó károsodást szenvedek, még talán le is bénulok.
a barátnőm epidurált kapott, azt mondja azóta is rengeteget fáj a háta azon a helyen és hogy borzalmas félelmei voltak, míg benne matattak és ha még valaha is megy szülni (bár ezek után nem akar) jobban szeretné átaludni azt a részt.
nem értem miért kell nekitámadni annak aki az altatást részesíti előnyben. ők is ugyanúgy szeretik a babájukat és később ugyanúgy meglátják, megpuszilgatják és nem egy olyan rémes élmény lesz számukra hogy na, amikor megszületett, akkor tolták épp jobbra a beleimet.
azért "szeretik" programozott császárnál az epidurált, mert altatáskor a baba is elkábul, de a császár ígyis-úgyis trauma neki, rosszabb, mint a természetes szülés, tehát nagyon nem változtat az egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!