Császározni fognak kedden, de nem tudom, hogy melyiket válasszam. Igazából ébren szeretnék lenni, de állítólag sokkal több szövődménye lehet az érzéstelenítésnek, mint az altatásnak.
Nekem nincs tapasztalatom. De a szobatársam a kórházban másodszor is császárral szült, az elsőt altatással a másodikat érzéstelenítéssel, Ő azt mondta hogy soha többet nem választaná az érzéstelenítést.Nem fájt neki, de érezte amit csinálnak, és azt mondta hogy jobb volt mikor aludt. Igaz így láthatta a babát az viszont nagyon jó volt!
2010. júl. 28. 21:42
2/20 anonim válasza:
Nekem az érzéstelenítéssel kapcsolatban van tapasztalatom. Maga a császározásos művelet nem volt vészes, de itt nem is ez a lényeg. Hanem az, amikor meghallottam, ahogyan felsír, és ahogyan megmutatták és ahogyan megsimogathattam a kezét rögtön és az az érzés.... ÁÁÁÁÁÁÁ. Szóval én az érzéstelenítésre szavazok. Az már más lehet amikor lefürdetve, felöltöztetve odaadják, biztos az is fantasztikus, de én nagyon nagy élménnyel lennék szegényebb, ha nem hallottam volna felsírni, és nem láttam volna meg azonnal.
2010. júl. 28. 21:43
3/20 anonim válasza:
Nekem érzéstelenítésem volt és arra is szavazok. :)
Semmi negatív élményem nem volt ezzel kapcsolatban.Ami fontos ha ezt választod,hogy nagyon sok vizet igyál,amennyit csak tudsz és a fejfájást is megúszod.
2010. júl. 28. 21:43
4/20 anonim válasza:
Szerintem mindenképp érzéstelenítés!
Én nem is hallottam ilyenről, hogy több szövődménye lehet
én úgy tudom, hogy az altatás sokkal veszélyesebb, éppen ezért csak sürgősségi császárnál altatnak, ha jól tudom
Engem edával császároztak, mert sima szülésnek indult. Semmi bajom az ég világon nem lett az edától, még a fejemet is emelgettem, mert elfelejtettem hogy az nem túl jó, de tényleg semmmi gondom nem volt.
2010. júl. 28. 21:44
5/20 anonim válasza:
21.44-es vagyok. Igen, azt lehet érezni, amikor rángatják ki a babát, de ez nem fáj, mivel totál el vagy érzéstelenítve. És az nagyon jó volt, amikor a doki szólt, hogy most figyeljek, és megmutatták a babámat :)
2010. júl. 28. 21:47
6/20 anonim válasza:
ÉRZÉSTELENÍTÉS!!! :)
Fájdalmat nem érzel abszolút de minden mást igen, én biztos megint ezt kérném ha oda kerülök mert tudom hogy mit kell várni. Egy nagyon nagy nyomást a gyomorban (olyan hogy hányingered lesz) és akkor nyomják ki a picit belőled és akkor már láthatod is. Ne hagyd ki. Én féltem tőle de nekem szerencsére nem engedtek mást. Sajnálnám ha kimaradtam volna belőle. A Császárral megfosztanak végülis a szüléstől de így mégis jobban átélheted mint alva.
2010. júl. 28. 21:50
7/20 anonim válasza:
Szia!Mindkét törpémet császárral szültem.A kislányomnál altattak,mert sürgős volt,(vajúdás közben derült ki hogy császár),hát nem volt jó!Először is amikor felébredtem szőrnyű volt,le se esett hirtelen hogy szűltem és hogy hol vagyok!Nem tudtam semmit a babámról,nem láthattam,amikor behozták még tiszta kóma voltam,nem tudtam cicire tenni és még másnap is alíg bírtam ellátni!A tubussal (mindenkinek dugnak le)felsértették a torkomat,áll.köhögnöm kellett és friss sebbel nem volt élmény!De!4 hónapja spinális-érzéstelenítéssel született meg kisfiam,(én is féltem tőle)és nagyon jó döntés volt!Ha már császár kell,inkább!Egyszerre láthattam a kisfiamat!Ciciztünk,mosolyogtunk!Bár az utána lévő mozdulatlan fekvés nem olyan jó,de kilehet bírni,(vittem mp3 lejátszót és próbáltam nem a bajomra gondolni)Előbb gyógyultam,nem voltam kómás és a babának is jobb!Én úgy tudom hogy ha altatnak gyorsabban is kell dolgozni az orvosoknak,nehogy átmenjen az altatószer a babába!
2010. júl. 28. 21:51
8/20 A kérdező kommentje:
De jó! Köszönöm nektek, megnyugtattatok!
Mindenképp fent szerettem volna lenni, csak most hallottam, hogy azért adják az EDA-t, mert hogy az olcsóbb..
De én is így érzek, ha már meg nem szülhetem, akkor legalább hadd lássam, mikor világra jön! Ez kihagyhatatlan érzés, ha esetleg még fejfájásba, vizelési problémába stb. is kerül...
2010. júl. 28. 22:21
9/20 anonim válasza:
21:51-es vagyok.Nem feltétlen hogy fájni fog a fejed,a katétert meg kérd akkor amikor már elzsibbadtál,jobb helyeken ezt már kérni sem kell.Nekem a méh-összehúzódás volt a legrosszab a egészben,de ha első baba,akkor az sem vészes,ne félj hamar túlleszel rajta!Könnyen mondom mi?(4 hónapja én is keddi napon szültem,én is tettem fel hasonló kérdést,mert döntésképtelen voltam!Nekem is sokat segítettek a hsz-ek és nem bántam meg!Hol fogsz szülni?
2010. júl. 28. 22:31
10/20 A kérdező kommentje:
Ez a katéteres tanács is jól jött, köszönöm :)
Ettől is azért tartok, bár leginkább a babára koncentrálok, már nagyon várom, hogy lássam, hogy érezzem!
Szombathelyen fogok szülni, holnap reggel megyek az altatóorvossal beszélni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!