Altatás vagy érzéstelenítés?
Császározni fognak kedden, de nem tudom, hogy melyiket válasszam. Igazából ébren szeretnék lenni, de állítólag sokkal több szövődménye lehet az érzéstelenítésnek, mint az altatásnak.
Nektek milyen tapasztalaitok vannak?
Engem is csak érzéstelenítettek, nem tudom milyen az altatás, de nem is szeretném megtapasztalni.
Mindent leírtak már előttem. A fejfájás ellen még annyit tudsz tenni, hogy nem emeled a fejed! Én nem fogadtam szót, pedig a műtősfiú, és az orvosom is a lelkemre kötötte, hogy ne emeljem meg a fejem amíg feküdni kell. Meg is lett az eredménye. 2-3 nap múlva olyan fejgörcsöm volt, hogy a falat tudtam volna kaparni.
Szóval fogadj szépen szót az orvosoknak, és ha azt mondják, hogy mozdulatlan fekvés, akkor tényleg mozdulatlan legyél!
Mielőbbi felépülést, és jó babázást Neked!
De azt hogy lehet megoldani, hogy ne mozduljak, de a babát is szoptassam? Lehetséges a kettő?? :)
Nahát, tényleg micsoda véletlen!
Igazából engem minden érdekelne, mert még kórházban sem nagyon voltam, pláne nem szülni és egy kis életért felelni.. fogalmam sincs, hogy majd mit és hogy kell csinálni. Úgyhogy ha bármi jótanácsod van még, szívesen meghallgatom!
Pl. mennyi időnként hozzák a babát, vagy ez hogy működik? Akkor valószínű szoptatás-pelenkázás témában sem olyan segítőkészek?
Én is az érzéstelenítére szavazok. Nekem egyből hozták a babát puszira, kicsit a mellkasomra fektették, és ahogy beszéltem hozzá, hallotta a hangom egyből megnyugodott és nem sírt. Igazán szép élmény volt, és mindezt a férjem is átélhette velem.
Császár után egy ideig (nekem 24 órát kellett lennem) császáros őrzőben leszel, ott nem lehet veled a baba, esetleg beviszik megmutatni egyszer. Az alatt az idő alatt míg mozdulatlanul fekszel nem is szoptathatod. De ez kb 6 óra, attól függ mekkora méretű tűvel bökik az érzéstelenítőt. De erről a másik Szombathelyi kismama biztos többet tud, hogy ott milyenek a szokások.
Ne aggódj, minden rendben lesz Veletek. Ja és még egy jótanács, ha éjszaka , ha még az őrzőben leszel kérj altatót, hogy tudj aludni, különben hulla fáradtan fogsz a babádhoz menni másnap, mert azért az a seb hason nagyon tud fájni, pláne hogy háton kívül sehogy nem fogsz bírni feküdni az első pár napban.
Szorítok Nektek!
Egy 2 éves csajszi anyuja és 14 hetes kismama
Engem érzéstelenítettek és semmi bajom nem volt.Tudtam milyen lesz,mert előtte már volt egy műtétem érzéstelenítésben, tehát a ráncigálásra számítottam, de abszolút kellemes emlék lett, főleg már 12 óra vajúdás után:)
Amitől én féltem az az,hogy elrontják az adagot és rögtön belém vágnak,én pedig mindent érzek.A másik pedig,hogy kapok valami szerencsétlen orvost és mellészúr (barátnőmnek valahogy mellément és 20 évesen járhatott a reumára mert a gyereket nem tudta betenni a kiságyba).
Az altatást alapból nem akartam.Kinek kell az,hogy ne hallhassa a gyerekét?Szerintem senki nem szeretné ezt.Ráadásul utána a többség kába, azt sem tudja hol van,hány és ilyenek...hát kösz nem:)
Mérlegelj írd le a jó és rossz dolgokat mindkettőnél és akkor eltudod dönteni melyik legyen:)
Hú, mennyi jó tanács, nagyon-nagyon szépen köszönöm Nektek!!!
Most azért már valamennyire képben vagyok, nem tudtam, hogy működik ez
Kedves szhelyi Kismama, a címem:
kelemen.zsu@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!