Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érzéstelenítés kontra altatás....

Érzéstelenítés kontra altatás. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok egy gyermekkori autóbalesetből kifolyólag nem szülhetek természetes úton így programozott császár lesz csak azt nem tudom altatást vagy érzéstelenítést kérjek. Kérlek írjatok tapasztalatokat hogy milyen volt egyáltalán a ti császárotok hogyan éltétek meg...
2009. jún. 23. 21:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenítést kérnék, mert így ahogy kiveszik a babót, rögtön meg is mutatják :)
2009. jún. 23. 21:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
érzéstelenítés.
2009. jún. 23. 21:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenítés. Így rögtön láthatod a babót.
2009. jún. 23. 21:15
 4/14 anonim ***** válasza:

én altatást választottam, bár ez egy hirtelen dontés volt, nem tervezett császár elott. Nem bántam meg, hogy nem voltam fent, teljesen pánikoltam ugyanis, és a magas vérnyomásomnak (ami a váratlan császár oka volt) sem tett volna jot.

Már a mutoasztalon ugy-ahogy felébredtem, emlékszem,mikor áttettek a hordágyra, hogy az ápolo nekitolt a kuszobnek...elég komás voltam, kozben el-elaludtam még és másnap délután is sokat aludtam (éjfélkor császárztak). a babámat 6 óra mulva hozták, és mivel bababarát korház, az orzobe is hordták 3 óránként. 1 napot voltam orzoben, aztán mentem át szobára.

az altatás miatt tehát jo álmos voltam, de sokkal rosszabb volt, hogy iszonyuan kohognom kellett, ami kimondhatatlanul fájt. es be voltam rekedve legalább egy hétig és állandan száraz volt a torkom...

A császáros sebbel minden nappal konyyebb volt, bár az elso 2-3 nap eléggé fájdalmas (lehet kérni fájdalomcsillapítot), mire hazajottunk a korházbol, elég jol voltam.

2009. jún. 23. 21:20
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy hallottam az altatás veszélyes lehet a babára,és a mamára nézve is.Az érzéstelenítés elég kemény,utána napokig rosszul leszel eléggé tőle,nem is mozoghatsz nagyon,de inkább ezt választanám!!!

2009. jún. 23. 21:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is programozott császárom volt egy korábbi műtétem miatt, érzéstelenítéssel.

Való igaz, hogy a babát rögtön láthatod, ami leírhatatlan érzés, és amiről sokan nem írnak, de legalább annyira az, hogy hallhatod is. A felsírása nekem a mai napig a fülemben van, ha rágondolok potyognak a könnyeim. Azt hallani kell!!!!

De! Nekem nagyon fájt az EDA beadása, majdnem leugrottam az ágyról, és sajnos a mai napig is nagyon fáj a hátam. Valamit elszúrtak úgy gondolom, mert nem kellene ennek így lennie. Mindezek ellenére az érzéstelenítést javaslom a fentiek miatt.

2009. jún. 23. 21:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Én altatást kértem mert olyan sokat vajúdtam hogy nem volt erőm, és kértem hogy aludhassak egy kicsit. Egyébként meg nem bírtam volna érzéstelenítésben, nem bírtam volna a látványt hogy vagdosnak, meg vér..stb. Tény hogy nem azonnal kaptam meg a babámat, csak miután már kezdtem ébredezni és toltak be az örzőbe, akkor láttam először. De nem bántam meg hogy így alakult.
2009. jún. 23. 21:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenítésnél sem látsz semmit! A fejed elé egy nagy állványt tesznek amin még akkor se látnál át ha felülnél. Én semmilyen vért meg szikéket nem láttam. Azt nem láthatod.
2009. jún. 23. 21:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Én 10 hónapja szültem programozott császárral.

A műtőbe úgy toltak be, h

2009. jún. 23. 21:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Érzéstelenítést kérnék. Ne maradj le a szülés élményéről az altatás miatt! Életed fontos, talán legnagyobb élménye lehet!Nekem két császármetszésem volt, végig tudtam, mi történik, jó volt átélni, hallani, amikor felsír, megsimogatni, mikor odatartották...Rutinműtét, amihez nem kell altatás!
2009. jún. 23. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!