Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érzéstelenítés kontra altatás....

Érzéstelenítés kontra altatás. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok egy gyermekkori autóbalesetből kifolyólag nem szülhetek természetes úton így programozott császár lesz csak azt nem tudom altatást vagy érzéstelenítést kérjek. Kérlek írjatok tapasztalatokat hogy milyen volt egyáltalán a ti császárotok hogyan éltétek meg...
2009. jún. 23. 21:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Furi, hogy ezt te eldöntheted :O

Én úgy tudtam, hogy altatást csak akkor alkalmaznak, ha komoly gond van és gyorsan kell műteni, de programozottnál elvileg nincs ez.

Megkérdezte a dokid, hogy mit szeretnél?

2009. jún. 23. 21:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Szóval én 10 hónapja szültem programozott császárral. A műtőben beadták az érzéstelenítőt és vártunk, vártunk közben elkezdték fertőtleníteni a hasam, előttem volt az a zöld lepedő tehát elméletileg nagyon nem láthattam volna semmit, viszont a műtőlámpa(az nagy) üvegén visszatükröződött minden, az az láttam ahogy a doki fertőtlenít, meg mindent (kicsit betojtam, hogy az egészet látni fogom mint egy kivetítőn):/ közben várták a dokik, hogy hasson az érzéstelenítés.....hát nem ért semmit. Ugyanúgy éreztem minden csipkedést, szúrást(tesztelték, hogy hat-e már az érzéstelenítő) és ekkor mondta az altató orvos, hogy ebből altatás lesz. Rám nézett kedvesen a nődokim:) és jó éjszakát kivánt(reggel 9 óra volt) :) 11 körül ébredtem, párom beszélt hozzám folyamatosan majd mikor már magamnál voltam, hozták a kisfiúnkat :))) még most is beleborzongok. Annyira szép volt az egész szituáció.

Egy pillanatra sem bántam meg, hogy elaltattak. :)

Most próbálkozunk a kistesóval.

Sok szerencsét!

2009. jún. 23. 21:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem sürgősségi császárom volt, spinális éréstelenítést kaptam. Egyáltalán nem fájt akkor sem, és utána sem voltam rosszul. Látni nem láttam semmit, de végig modták hogy éppen mi történik, és hallottam felsírni a kisfiamat. Nekem ez akkor nagyon jó érzés volt, ugyanis a baba szívleállása miatt császároztak, és abban a pillanatban mondták is, hogy minden rendben van vele. 15.18-kor született, 16 órakor már hozták is szoptatni.
2009. jún. 24. 11:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Az érzéstelenítésnek is vannak válfajai. Megbeszélheted az orvosoddal, hogy a helyi kórházban melyikre van lehetőség (epidurális, spinális, gerincközeli). Az érzéstelenítéseknek a statisztikák szerint kevesebb utóhatása van, az alkalmazott érzéstelenítők pedig kevésbé befolyásolják a babát, így a szoptatás is nagyon korán (akár a szülőasztalon) és eredményesen elkezdődhet.

(ábrát találsz az epidurális érzéstelenítésről a következő linken:

[link]

A gyógyszerek hatásáról a szoptatásra pedig itt olvashatsz:

[link]

Remélem, hogy segítettem :)

2009. jún. 24. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!