Érzéstelenítés kontra altatás. Melyiket válasszam?
Furi, hogy ezt te eldöntheted :O
Én úgy tudtam, hogy altatást csak akkor alkalmaznak, ha komoly gond van és gyorsan kell műteni, de programozottnál elvileg nincs ez.
Megkérdezte a dokid, hogy mit szeretnél?
Szóval én 10 hónapja szültem programozott császárral. A műtőben beadták az érzéstelenítőt és vártunk, vártunk közben elkezdték fertőtleníteni a hasam, előttem volt az a zöld lepedő tehát elméletileg nagyon nem láthattam volna semmit, viszont a műtőlámpa(az nagy) üvegén visszatükröződött minden, az az láttam ahogy a doki fertőtlenít, meg mindent (kicsit betojtam, hogy az egészet látni fogom mint egy kivetítőn):/ közben várták a dokik, hogy hasson az érzéstelenítés.....hát nem ért semmit. Ugyanúgy éreztem minden csipkedést, szúrást(tesztelték, hogy hat-e már az érzéstelenítő) és ekkor mondta az altató orvos, hogy ebből altatás lesz. Rám nézett kedvesen a nődokim:) és jó éjszakát kivánt(reggel 9 óra volt) :) 11 körül ébredtem, párom beszélt hozzám folyamatosan majd mikor már magamnál voltam, hozták a kisfiúnkat :))) még most is beleborzongok. Annyira szép volt az egész szituáció.
Egy pillanatra sem bántam meg, hogy elaltattak. :)
Most próbálkozunk a kistesóval.
Sok szerencsét!
Az érzéstelenítésnek is vannak válfajai. Megbeszélheted az orvosoddal, hogy a helyi kórházban melyikre van lehetőség (epidurális, spinális, gerincközeli). Az érzéstelenítéseknek a statisztikák szerint kevesebb utóhatása van, az alkalmazott érzéstelenítők pedig kevésbé befolyásolják a babát, így a szoptatás is nagyon korán (akár a szülőasztalon) és eredményesen elkezdődhet.
(ábrát találsz az epidurális érzéstelenítésről a következő linken:
A gyógyszerek hatásáról a szoptatásra pedig itt olvashatsz:
Remélem, hogy segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!