Császárral szeretnék szülni. Melyik a jobb az epidurális érzéstelenítés vagy az altatás? Mondjuk az altatásnak jobban örülnék.
nekem 4 császárom volt,ebből 3 altatásban,a negyedik epidurális.Ha mégis van lehetőséged választani,akkor mindenféleképp az epidurálisat válazd!sokkal "jobb".az altatás után sokkal rosszabb,sokkal jobban elveszettnek érzed magad,nem beszélve az altatószerttől köhögési ingered van mert egy gombóc van a torkodban,és nagyon kellemetlen,és fájdalmas köhögni egy ilyen friss vágással.az epidurálisnál ez nincs,ott hallhatod a babád első sírását is!!!És tényleg semmi fájdalmat,semmit nem érzel műtét közben,és felépülni is hamarabb fogsz epidurális után,ezt hidd el nekem,tapasztalat!
sok sikert!!
Elég furcsán válaszoltak, de normális válaszként le kell írnom, hogy nem Te döntöd el, hogy hogy szülsz, hanem az orvos. Azt meg pláne nem, hogy epidurális érz, vagy altatás.
Nekem császár volt, és eredetileg epidurális, de a dokinő nem találta a helyet, ahova beadja az érzéstelenítőt, így altatás lett. Megmondom őszintén, nem bántam meg. Sőt...
Már moderálták az ő válaszait, azért nem látod miket írt. :)
Nagyon durva hangnemben válaszolt. El tudod képzelni az emberekről, hogy egy ilyen kérdésre ok nélkül bántóak?
EDA!!!
És jajjIstenem ...
El ne hidd már, hogy az EDA-tól le leszel bénulva!!! Viszont azonnal láthatod a babádat!
Én halálosan komolyan mondom, figyelve a kérdéseid, hogy kicsit gondolkozz el azon, hogy a gyermeknek melyik a jobb. Nagyon nem vagyok egy ősanya, no de:
a. Tényleg kell neked az anesztézia, a heparin kezelés utána önként és dalolva???
b. Nem véletlenül van a természetes szülés, láss már túl a fájdalmakon... A babának a csatornán való áthaladás fiziológiás stressz, szüksége van rá.
c. A császármetszés remek megoldás, ha életet ment, ha téraránytalanság, oxigénhiány, fertőzés veszélye merül fel, vagy az anamnézisben szereplő egyéb okok miatt (ahogyan előttem gerincproblémákról is írtak) - na de felelős orvos nem vállal altatásban, megrendelésre egy komoly hasi műtétet.
d. Én nem tudom, nálatok hogyan megy ez, az én férjem ott orvos, ahol szülni fogok, ha vele "kérnénk" nekem császárt eléggé megkérdőjeleznék az épelméjűséget.
e. Pszichológusként tisztában vagyok a szorongás fogalmával, azzal is, hogy ez hátráltathatja a szülést, de ha erről van szó,akkor azt is lehet kezelni, vagy kérhetsz sima szülésnél is edát. Ez talán valamilyen kompromisszum lehetne esetleg.
Te tudod. Amúgy meg akkor már EDA, gondolom akarod látni a picit, amint kibújik...? Én alig várom, hogy megölelhessem, és megpuszilhassam.
32 hetes kismama
Rendes szülésnek indult végül császárom lett.Nekem epidurális volt.Csodálatos volt hallani amikor felsírt a fiam,és látni az első másodperceiben.
Aznap egy másik nőnek volt altatásban és ő sokkal rosszabbul nézett ki mint én.Neki a babáját is elvitték másik kórházba (meconiumos magzatvizet nyelt) és teljesen ki volt szegény hogy még nem is láthatta.
Ha lehet választanod akkor epidurális,hogy lásd a babád első pillanatit :)
Kedves "doktornő"!
Elég szégyen,hogy az epidurálásról így ír.Elriassza a többi olvasót,mert tudja min fán terem.Amint hallom mostanában,hogy a kezdő orvosok nem tudnak vénás injekciót adni,epidurálást végezni stb.
Én három gyermeket szültem simán, semmi más csak orvosi segítséggel. Én nagyon féltem és félek most is még az injekciótól is de szüléskor egy hangom sem volt,meg is dicsértek nagyok voltak a gyerköcők/ nem elhízottak/.
A környezetemben aki mondja fél a szüléstől én biztatom,ahol bement ott ki is kell jönnie simán.
A szülés a legjobb érzés, nincs semmi hozzá fogható.Annál jobban szereti az Anya a gyermekét.
Nem hiába mondják a legrosszabb beteg az orvos.
Sok sikert és jó egészséget! Várom vissza a válaszával szülés után!!!
Kedves Atroposz!
Biztosíthatlak, hogy NEM én pontoztalak le, mint ahogy mást sem.
Ennek ellenére köszönöm a "visszavágást"!
(Komolyan, mintha valami hülyegyerekek találkozóján lennénk ...)
16.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!