Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek errőla...

Mi a véleményetek errőla Geréb Ágnes féle huzavonáról?

Figyelt kérdés

Nem veszekedést szeretnék szítani, bár elég provokatív kérdés..

Elmondom a saját véleményem. Egyrészt megértem azokat az anyákat, akik otthon szeretnék világra hozni a babájukat, mert lehet, hogy sokkal természetesebb, mint a kórház rideg falai között. De annélkül a biztonság nélkül, amit azok a gépek és szakemberek adnak, akik az idegen falak között vannak, nem mernék szülni.

Nem ítélem el G-Á-t, sokkal inkább azokat, akik kockáztatták a gyermekünk életét. De vajon annak G. Á. az oka, hogy vannak ilyen bátor vagy felelőtlen(ki aminek tartja) kismamák? Ha őt elítélik, megszűnhet ez a "szokás"? Vagy mindig is, nélküle is folytatódik az otthonszülések sorozata?

Szerintetek?

/de tényleg próbáljunk meg értelmesen, felnőtt emberekhez méltóan hozzászólni a témához, tényleg nem szeretném, ha egymás ócsárolása lenne a vége..:)/

Köszönöm!

2012. febr. 27. 17:53
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a "nyak kitörés" vonatkozásában ajánlom figyelmedbe a Martius-műfogás leírását a dr. Világhy István által írt Hüvelyi szülészwti műtéttan c. könyben.
2012. júl. 17. 17:41
 42/44 anonim ***** válasza:
A Martius-féle műfogásnak nem az a célja, hogy belehaljon a baba. Ismerem a lényegét, nyilván lehet elrontani, a végeredményen sajna ez nem fog változtatni.
2012. júl. 17. 21:27
 43/44 rejtőke válasza:
47%

kedves nekem válaszoló válaszoló!

Igen, remekül gondolod, hogy nem emlékszem a születésemre. De: azzal, hogy otthon születtem, együtt járt az is, hogy mikor megszülettem nem szakítottak el anyától, hogy elvigyenek méricskélni, nem vágták el rögtön a köldökzsinóromat, hanem megvárták, míg beáll rendesen a légzésem, és míg elszárad. Nyilván erre sem emlékezhetem, anya mesélte. (mielőtt újra elkezdenél kötekedni) én hiszek benne (ha te nem, nem baj, nem is kérem), hogy ilyenkor nagyon fontos kötelékek fonódnak anya és gyermek közé. (biztos a kórházi születéseknél is, ezt nem tudhatom) a vitát nem akarom tovább folytatni, én a részemről itt le is zárom. Agyő! 15L

2012. júl. 18. 17:55
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Mindig megmosolyogtató, amikor egy 15 éves mindenkinél okosabbnak képzeli magát, és még ki is oktat másokat 15 éve minden büszkeségével.

Csak tájékoztatásul: mindaz, amit leírtál, a kórházban is megvalósulhat - csak jól kell megválasztani a helyet, ahol szülni akarsz.

Ugyanis pontosan ugyanúgy szültem meg a babámat, ahogy te születtél, csak nem kockáztattam egyikünk életét sem az otthonszüléssel.

Nem volt éles neon, mindenki rám koncentrált, hogy én a babára tudjak, nem vitték el, csak jóval később, nem vágták el a köldökzsinórt, amíg lüktetett, stb. stb.

Az én választott zeném szólt, és plusz biztonságot jelentett, hogy tudtam BÁRMI gond adódna, akkor másodpercek alatt ott a szakszerű segítség.

Majd ha eljutsz odáig, hogy gyermeket vállalsz, hidd el, te is mérlegelsz majd, pro és kontra.

Nem mellesleg régen szomorú ha a kötődés csak akkor alakulhat ki, ha otthon születik a gyerek - ez egy sablon duma, és nemes egyszerűséggel BAROMSÁG. Az anya és a gyermeke közötti szálak állandóan alakulnak, a legtöbb már a várandósság alatt létrejön. A kötődést meg nem rontja el 3 perc mosdatás és mérés.

Zárójelben jegyzem meg: nem is lehet vitatkozni veled a témáról - mert nem vagy benne kompetens. Neked véleményed van, nekem meg tapasztalatom. Ebben nem lehet vitázni.

2012. júl. 18. 18:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!