Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek errőla...

Mi a véleményetek errőla Geréb Ágnes féle huzavonáról?

Figyelt kérdés

Nem veszekedést szeretnék szítani, bár elég provokatív kérdés..

Elmondom a saját véleményem. Egyrészt megértem azokat az anyákat, akik otthon szeretnék világra hozni a babájukat, mert lehet, hogy sokkal természetesebb, mint a kórház rideg falai között. De annélkül a biztonság nélkül, amit azok a gépek és szakemberek adnak, akik az idegen falak között vannak, nem mernék szülni.

Nem ítélem el G-Á-t, sokkal inkább azokat, akik kockáztatták a gyermekünk életét. De vajon annak G. Á. az oka, hogy vannak ilyen bátor vagy felelőtlen(ki aminek tartja) kismamák? Ha őt elítélik, megszűnhet ez a "szokás"? Vagy mindig is, nélküle is folytatódik az otthonszülések sorozata?

Szerintetek?

/de tényleg próbáljunk meg értelmesen, felnőtt emberekhez méltóan hozzászólni a témához, tényleg nem szeretném, ha egymás ócsárolása lenne a vége..:)/

Köszönöm!

2012. febr. 27. 17:53
1 2 3 4 5
 31/44 sumergo ***** válasza:
Csak még egy apró adalék az ügyhöz: A védőnőm nagyon rendes, segítőkész, szeretem. Pár éve helyettesítenie kellett egy másik körzetben, akkor történt, hogy az egyik általa gondozott anyuka gondolt egy nagyot, és nem ment be a kórházba, hanem hívta jó pénzért a G. Á.-t. Sajnos komplikációk adódtak, a baba meghalt, mielőtt a mentők kiérkezhettek volna (2 jött, mikor apuka kihívta, egy koraszülött mentő+ még egy másik az anyukának), nem tudtak rajta segíteni, anyuka is majdnem meghalt. A védőnőmet is beráncigálták a bíróságra, a végén majdnem ő lett a hibás, mert nem hívta fel az anyuka figyelmét, hogy kórházba kell menni szülni!!!!!!! Szegény hiába mondta, hogy ő nem tudta, hogy az anyukának ilyen tervei vannak, különben figyelmeztette volna. Igazából a G. Á. ügyvédje próbálta rossz színben feltüntetni a védőnőt, hogy védje a védencét, de hát valljuk be ez nem volt szép húzás.....
2012. febr. 29. 14:01
 32/44 anonim ***** válasza:
12%
És milyen bűncselekmény miatt vonták felelősségre?! Akárhogy is töröm a fejem, nem tudok egyetlen olyan Btk-s passzust sem, ami erre illik, főleg, hogy az a jogi zsákutca volt az otthonszülés törvényi szabályozásának életbe lépéséig, hogy minden nő ott szül, ahol akar, NEM KÖTELEZő KÓRHÁZBA menni, csak az intézményen kívüli szüléskísérés volt tiltott.
2012. febr. 29. 19:26
 33/44 sumergo ***** válasza:

Ha legközelebb találkozunk megkérdezem, de szerintem a halált okozó gondatlan veszélyeztetés simán ráillik erre.

Nálunk úgy került szóba, hogy tőlem konkrétan megkérdezte a védőnő, hogy hol szeretnék szülni, reméli nem otthon. Erre én nagyon meglepődtem, hogy hogyan kérdezhet ilyet, és akkor mesélte el a sztorit. Azóta mindenkitől megkérdezi ezt. Ne haragudj, de nem kértem ki az ügy aktáját!?

2012. febr. 29. 20:15
 34/44 sumergo ***** válasza:

Még valami:

" NEM KÖTELEZő KÓRHÁZBA menni"

Mint ahogy nem kötelező védőkorlátot tenni otthon az ágyra, nem kötelező a kutyákat kennelbe tenni, elkülöníteni a gyerektől, nem kötelező a kerti tavakat bekeríteni, és még sorolhatnám, ám ha baj történik mégis felelősségre vonás jön.

2012. febr. 29. 20:19
 35/44 anonim ***** válasza:

Mikós Györgynek:

nagyon jól hangzik, amit leírtál, csak sajnos nem fedi a valóságot.

Érdemes lenne utánaolvasnod, hogy konkrétan miről is volt szó, az alapján amiket írtál, valószínű meglepetést fog okozni...

2012. febr. 29. 21:30
 36/44 anonim ***** válasza:
9%
Sumergo, tényleg érdekelne, felvetném az egyik büntetőjogi szemináriumon a diákjaimnak.
2012. márc. 1. 12:45
 37/44 anonim ***** válasza:
36-os, akármi legyek, ha te bárhol, bármilyen formában tarthatsz büntetőjogi szemináriumot. Vagy ezt az ügyet nem ismered abszolút, vagy a büntetőjogot.
2012. márc. 1. 13:33
 38/44 anonim ***** válasza:
6%
Akkor legyél akármi ;)
2012. márc. 1. 18:38
 39/44 rejtőke válasza:
22%

Itt (ha jól emlékszem) csak egyetlen olyan választ olvastam, mi Geréb Ágnes mellett érvelt volna. Nem tudok az ügyéről különösen sokat, nem tudom, mit csinált jól, és mit nem, de egyet biztosan tudok: világra segített. És ezért életem végéig hálás leszek neki! És azért is, mert nem beszélte rá anyut(ne értsétek félre, nem is akart bemenni, esze ágában sem volt), hogy bemenjen a kórházba szülni. Nagyon köszönöm neki, hogy nem kórházban kellett megszületnem, hanem az otthon.

15L

2012. júl. 17. 15:16
 40/44 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 15L, azért érdekelne, mennyire lennél hálás, ha mondjuk te is úgy jársz, mint pár másik kisbaba GÁ kezei között...

Mondjuk ha neked is kitörik a nyakad, vagy szimplán belehalsz a szülésbe, akkor nemigen gondolkodnál így.

S megbocsáss, de kicsit nevetséges azzal érvelned, hogy "köszönöm, hogy nem kellett kórházban megszületnem, hanem otthon születhettem", tekintettel arra, hogy az újszülöttet vajmi kevéssé érdekli, hol van, amikor éppen világra jön, neki csak az a lényeg, hogy az anyukája ott legyen.

Kicsit hihetetlennek tartom, hogy ez ekkora dolgot jelentett a te életedben, és bocs, de nem hiszem el, hogy bármire is emlékszel...

2012. júl. 17. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!