Ti mennyi hálapénzt adnátok a helyemben az orvosnak? (Többi lent. )
Igazad van,a 25e alkalmanként és a 400e a szülésért tényleg sok. de szerintem a 12e és ugye 120 annyira nem vészes,amiket legalábbis én hallok ismerősüktől,ők is 80-150e között fizettek.
de ugye a magánkórház is más,persze,hogy több.bár az egyik ismerősöm,aki magánban szült ,csak a szülés és a bent töltött 5 nap volt 1.200.000+előtte ugye a terhesgondozás.
na ez a túlzás szerintem.
biztos,hogy abban is igazad van,hogy el van rontva ez az egész dolog,de sajnos ez van.
A rendelési díj 10*-ét szokták adni / rosszabb esetben kérni is. Mi így 80.000-t adtunk, de mivel nem egyenként számoltunk le neki a 10-eseket, így abból sem lett volna semmi, ha esetleg kevesebb van a borítékban. Nálunk is az A opció a 400.000-es szülés + 20.000-es alkalmankénti terhesgondozás volt. Ehhez képest a 8+80.000 már barátságosabb. Szerintem mindenki annyit adjon, amennyire meg volt elégedve és rá tud szánni.
Pl az, higy nem volt gátmetszésed nem lehet, hogy szintén a dokinak köszönhető? Sokan rutinból vágnak...
Nem olvastam a többi hozzászólást, de én is hasonlóan jártam mint te. Tudtam, hogy 80E a dokim tarifája, ennyivel készültem.
A szülés nálam is úgy zajlott, hogy mindenestül 1.5óra volt, amit a dokim érkezéstől távozásig a kórházban töltött miattam- konkrétan 30percet állt mellettem. Abban a 30percben viszont ő is nagyon ottvolt! :)
Szivem szerint én sem adtam volna ezért a fél óráért 80ezret, de mivel ezt vállaltam én is- természtesen odaadtam. Viszont, ha éppen fél napig vajúdtam volna és sürgősségi császár lett volna a vége, akkor is ennyit kapott volna! Előre nem tudhatja senki, hogy hogy fog zajlani a szülése- szóval ha így van, add oda neki azt, ami a tarifája és örülj neki, hogy ilyen gyorsan és könnyen ment a szülésed. :)
Főleg ha szeretnél még babát és nála szeretnéd szülni! :)
Köszönöm a válaszokat!
Azt már írtam, hogy az orvosom nem mondott fix árat, ezért kérdezek itt.
Igen, a Szent Istvános szülésznőkről én is sok jót hallottam, de sajnos a tapasztalat más volt. Nagyon peches vagyok, vagy nekem negatív a kisugárzásom, de valamiért be-beszólogatott, egészen addig, amíg meg nem jött az orvosom.
Elvben én is ellenzem a hálapénzt, de igazából nemcsak az orvosok "elrontása" a probléma, hanem az egész rendszer, úgy ahogy van. Sajnos az egész sz@rul működő rendszerben a saját szempontomból legjobb megoldás a magánorvos és a borítékdugdosás. De ezt most hosszú lenne kifejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!