Szerinted joga van egy nőnek olyan pózban szülnie ahogy
ő szeretne?
Figyelt kérdés
Háton fekve szülni egy nőnek a legfájdalmasabb, és vannak olyan magyar kórházak amelyek csak háton fekve engedik szülni a magyar anyákat, nőket. Miért van ez 2012-ben, itt Magyarországon, hogy egy nőnek ha akar ha nem háton fekve kell megszülnie élete első gyermekét abban a pozícióban ami számára a legtöbb fájdalommal jár tehát a legfájdalmasabb? TB-t fizetjük, mindenféle adót fizetünk, miért nem lehet biztosítani a magyar nők számára is minden kórházban a szülés közbeni testhelyzetek széles palettáját? Miért? Hát nem a legújabb generáció sorsa a legfontosabb, akik ugye a szülések gyümölcsei. A babákra is kihatással lehet lelkileg, szellemileg ha az anyuka nem olyan testhelyzetben szüli meg ahogy neki kényelmes.
Amikor például menstruációs fájdalmaink vannak, szerintem néha egy jó testhelyzet is segíti a fájdalom elviselését, és akkor a szülénél ami ugye sokkal nagyobb dolog, ott nem vehetjük fel a nekünk kényelmes pozitúrát?
Egyébként ma ez volt a téma a Kossuth rádióban, ezért hoztam fel ezt a témát.
2006.03.27. 19:52 A szüléselökészítö tanfolyam utolsó estéjén a leendö apukák azt a feladatot kapták, hogy egy gipszlenyomatot csináljanak a nagy pocakról.... Még jó, hogy átöltözhettünk elötte, mert mindent összecsepegtettek a fiúk...Ezt a lenyomatot aztán a legtöbben kifestik valamilyen absztrakt mintával, és valamilyen helyet kap a lakásban, emléknek.
Én igazán nem értem, hogy miért ilyen nagy kérdés ez, legalábbis nem gondolkodtam rajta, és nem éreztem hátrányban magam bármely más európai országban szülő nővel szemben. A vajúdás alatt különféle pózokban voltam, de hát alig voltam magamnál az utolsó órában, egyáltalán nem hiányzott semmilyen alternatív lehetőség, bár tök szuperul felszerelt, barátságos szülőszobában voltam (Bajcsy kórház). A kitolásos szakasz pedig fél órát tartott, egyáltalán nem fájt, csak azt éreztem, hogy nyomnom kell. "Kényelmes" volt úgy fekve, de nem vízszintesben kellett feküdni, az orvos is ott térdelt mögöttem a szülőágyon, a szülésznő pedig a lábamnál volt. Nem tudom másoknak milyen negatív tapasztalata van, nekem semmi ilyen nem volt. Biztos kórház- és orvosfüggő is.
2012. febr. 16. 15:32
43/46 anonim válasza:
Pocaklenyomattal kapcsolatban, Magyarországon is lehet kapni szettet, amivel el tudjátok készíteni otthon, a google pedig rengeteg képet kiad pregnant belly cast-ra, nagyon jópofákat lehet készíteni. Én is gondolkodtam rajta, de utólag nem bánom, hogy nem készítettünk, a baba érkezésével annyi, de annyi plusz cuccunk lett a lakásban, hogy nem is tudnánk hova tenni, kidobni vagy összetörni pedig biztos, hogy nem lenne szívem. Ráadásul most jön a 2. baba, róla is kéne, és akkor már kettő gipszet rakosgathatnék ide-oda, arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy mindenkinek szeretném mutogatni, aki látogatóba jön hozzánk. :-)
2012. febr. 16. 15:38
44/46 anonim válasza:
Kedves 42., én is a Bajcsyban szültem, a sárga szülőszobában, Te kinél?
Szerintem olyan jó ott szülni! :-))
37. voltam.
2012. febr. 16. 16:57
45/46 anonim válasza:
Én a rózsaszínben, a sárga azt hiszem nagyobb és még jobban felszerelt. Akkor egy doki rokona szült ott, amikor én ott voltam. :-)) Tényleg nagyon jó volt ott szülni, talán ezért is állok másképp a dologhoz, emberséges volt a környezet, a szülés lefolytatása. Szeptemberben megint ott szülök. :-)
2012. febr. 16. 17:34
46/46 anonim válasza:
De jó neked :-)
Én is alig várom, hogy újra odakerüljek, pedig még csak 10,5 hónapos a Fiam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!