Nem tudom, ez annál összetettebb kérdés. Mert sok nő csak azzal foglalkozik, hogy ő márpedig fúj-fúj kórházszag, meg inkább vajúdik a szeretett rózsabimbós kanapén, és szül is ott, Morzsi kutyával a lába mellett, de nincs tisztában a veszélyekkel, sem azzal, hogy konkrétan a gyermeke életével játszik, mert a saját kényelme érdekli.
Ugyanis előre SOHA, DE SOHA nem lehet tudni, nem lesz-e olyan helyzet, hogy másodperceken múlik a baba, vagy a mama élete. És nem áll minden kényelmes nő háza előtt egy mentőautó, mert NINCS annyi. De ha állna, akkor sem érne be másodpercek alatt a kórházba, hogy esetleg egy csapat orvos álljon készenlétben.
Ja, amikor én szültem, épp a fiamra vártam a csecsemőosztály előtt, amikor egy doki rohant végig a folyosón, hogy minden orvos és nővér azonnal menjen vészhelyzet van, másodperceken múlott egy anya és baba helyzete.
Ha ez a nő otthon akart volna szülne, ma nem élne, és a gyereke is meghalt volna. Nekem ez elég indok, ha másnak nem, elég nagy baj.......................
Igazad van, de én nem erre gondoltam, nem fogalmaztam pontosan ezek szerint. A mód ami a fontos, nem a helyszín a kérdésemben, mert számomra is teljesen egyértelmű, hogy biztonságos körülmények között történjen.:)
Tehát császárral, vagy természetesen, és ezek változatai, pl. vízben, gátvédelemmel, progi, fekve, állva, stb...
Igen,az lenne a jó ha eldönthetné a szülő nő,hogy számára mi a legjobb(természetesen nem a sűrgősségi császár vagy egyéb fontos beavatkozásokra gondolok).
De egy sima komlpikációmentes szülésnél jó lenne,ha állva,vízben,négykézláb stb.(ahogy jólesik) lehetne szülni.Sajnos nagyon kevés kórház,főorvos,orvos nyitott még erre.
Én ezzel úgy vagyok, hogy én pl. teljesen klasszikus módon szeretném világra hozni az első babámat - kórház, szülőágy, széttett láb. :)) Azért, mert engem megnyugtat, hogy egy teljesen ismeretlen szituációban a jól bevált módszert választom.
De. Én ilyen vagyok, lehet a második szülésemnél már nem erre fogok vágyni, és azt gondolom, hogy ha más meg kádban, labdán, sétálgatva, futva, énekelve, fél lábon ugrálva szeretne szülni/vajúdni, akkor neki igen is joga kell, hogy legyen ehhez. Természetesen ez nagyjából csak elméleti kérdés lehet itthon, hiszen kevés a baba-mama barát kórház. Alapvetően viszont igen, szülhessen mindenki úgy, ahogyan szeretne.
25 hkm
Kedves 6! Az is egy mód, ahogy Te szeretnéd :)Semmi kivetnivaló nincs benne, a többi is csak példa volt...
Én pl. az első nagyon elhúzódó vajúdással járó, végül császáros szülésem után a másodikat programozott császárral akartam szülni, de rettenetes ellenállásba ütköztem a terhesség végéig. Az utolsó pár hétben dőlt el, hogy progis császár lesz tényleg, mert indokolt. Végül sürgősségi lett, mert addig húzták az időt...mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezt én dönthettem volna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!